Gönderen Konu: Finasterid'in bir kullanım süresi var mı? Bırakınca ne oluyor?  (Okunma sayısı 4609 defa)

x_X_x

• Full Member
Saç ekimi yaptırdım ve şimdi destek amacıyla finasterid kullanmayı düşünüyorum ancak yan etkileri de ister istemez tedirgin ediyor. Merak ettiğim konu ise, bunun bir kullanım süresi var mı? Yani bunda da Minoxil gibi ''kullanmayı bırakınca çıkan saçlar dökülüyor'' durumu bunda da aynı mı? Yoksa bir kaç ay kullandın saçlar güçlendi. Şimdi bıraksan bile güçlenen saçlar yola devam eder mi? Kullananlardan ve bilgi sahibi olanlardan yorum bekliyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasterid'in bir kullanım süresi var mı? Bırakınca ne oluyor?
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2021, 09:46:31 »
Sen bu durumda finasterid i ekiken saçların güçlenmesi güzel çıkmasına destek olması için kullanıcaksın.. en az 9 ay kullan korkarak kullanırsan psikolojik etkiler.

Global Moderator

x_X_x

• Full Member
« Yanıtla #2 : 12 Haziran 2021, 09:51:06 »
teşekkürler hocam yok korkmakdan değil de minoxil devamlı kullanmak oldukça sıkıcıydı ömür boyu kullanacaksak hiç girmeyeyim diyecektim. Bir de hocamfinasterid diye bir ilaç yok dimi bu bir etken madde yani. Bunu barındıran en iyi ilaç hangisi acaba?  Bir de solgar biotin falan kullanmak mantıklı mıdır?
  • Ekim Tarihi: 10.06.2021
  • Ekim Merkezi ismi Medeks
  • Greft Miktarı 5200
  • Yaşınız 33

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 12 Haziran 2021, 10:05:27 »
Bir süre kullanıp bırakırsan 2-6 ay arasında hiç kullanmamış gibi eski hâline döner. Ben demiyorum, Doktor İlhan Bey söylüyor. Bilmiyorum, belki olmayabilir de.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 12 Haziran 2021, 10:10:13 »
teşekkürler hocam yok korkmakdan değil de minoxil devamlı kullanmak oldukça sıkıcıydı ömür boyu kullanacaksak hiç girmeyeyim diyecektim. Bir de hocamfinasterid diye bir ilaç yok dimi bu bir etken madde yani. Bunu barındıran en iyi ilaç hangisi acaba?  Bir de solgar biotin falan kullanmak mantıklı mıdır?

Biotin + finasterid kullan iyi olur.

Proscar ama 4 bölmelisin bir ilacı ben bölmek ile uğraşmam dersen
Propecia alırsın günlük yutarsın

Alanlar geniş donör bölgede telojen saçlar var onların sağlıklı çıkması için
Ekilen saçların iyi beslenip fre oronınu düşürmek için en az 9 ay kullanman iyi olur.

Global Moderator

Anchar

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 12 Haziran 2021, 12:00:53 »
Bırakınca tüm kazanımları kaybedersin yok öyle 6 ay kullanıyam saçları kurtarayım diye bir olay  ;D
Bu işler o kadar basit değil.
  • Ekim Tarihi: 05.04.2001
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 24
  • Medikal Tedavi Xpecia,minoxil

denixex

• Full Member
« Yanıtla #6 : 12 Haziran 2021, 13:28:25 »
Bırakınca tüm kazanımları kaybedersin yok öyle 6 ay kullanıyam saçları kurtarayım diye bir olay  ;D
Bu işler o kadar basit değil.

hocam uzun süre finas kullananlarda karaciğerde sıkıntı olabilir falan deniyordu , karaciğeri ve diğer organları yordugu söyleniyor , böyle ise insanlar sırf saçları için sağlıklarını nasıl riske atabiliyorlar ?

Anchar

• Sr. Member
« Yanıtla #7 : 12 Haziran 2021, 14:11:29 »
hocam uzun süre finas kullananlarda karaciğerde sıkıntı olabilir falan deniyordu , karaciğeri ve diğer organları yordugu söyleniyor , böyle ise insanlar sırf saçları için sağlıklarını nasıl riske atabiliyorlar ?

Ben şahseh finasterid uzun dönem kullanımına karşıyım belki sadece saç ekimi süreci içerisinde kullanılabilir.
Uzun dönem saç için böyle bir ilacı kullanmak akıl karı değil .
  • Ekim Tarihi: 05.04.2001
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 24
  • Medikal Tedavi Xpecia,minoxil

denixex

• Full Member
« Yanıtla #8 : 12 Haziran 2021, 16:40:02 »
Ben şahseh finasterid uzun dönem kullanımına karşıyım belki sadece saç ekimi süreci içerisinde kullanılabilir.
Uzun dönem saç için böyle bir ilacı kullanmak akıl karı değil .
katılıyorumhocam , minoxilde bence uzun süre kullanılacak birşey değil

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 12 Haziran 2021, 19:26:18 »
6 ay kullanman yeterli (Ekim yaptırdığın için).Finin uzun süre kullanılmasını zaten uygun bulmuyorum.Saç çıkartmaz olanı kalınlaştırır korur.Bırakınca minyatürleşme tekrar başlayabilir.Eğer yaş ilerlemişse böyle birşey olmaz.Ekim yaptıracaklar fin kullansın yada xpecia.Burdaki amaç dönör ve vertexteki saçları kaliteliştirmek.Böylece aralara girildiğinde mevcut saçlar en az hasarla atlatır.Ekildikten belli süre sonra gerek yok.Zaten ekilen saçlar dhtye duyarlı olmuyor (Bazılarında oluyor).O yüzden fin ekimden önce önemli.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 12 Haziran 2021, 21:25:58 »
Uzun süre kullanmak zararlı tabii, bunu herkes biliyor. Ama organları ne derece yorduğunu kimse bilmiyor.

denixex

• Full Member
« Yanıtla #11 : 12 Haziran 2021, 22:33:34 »
Uzun süre kullanmak zararlı tabii, bunu herkes biliyor. Ama organları ne derece yorduğunu kimse bilmiyor.
saç için böyle bir risk almaya değmez bence hocam , sağlık bu sonuçta herşeyden önemli bence

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 13 Haziran 2021, 00:23:57 »
Kola, cips, çaya şeker atmaktan, bilimum katkı maddeli gıdalar tüketmekten çok daha masumdur finasteride 6 aydır günlük/gün aşırı kullanımımda onu anladım saçlarım o zamandan bu yana daha diri, aldığım geridönüşler ister istemez internette yazan bütün kötü etkleri siliyor kafamdan. Şanslı da olabilirim etki alıp yan etki görmediğim için orası da var. Negatif kısmı herkes olumlu dönüş alamaz tedavilerden ve malesef bırakmaman lazım güzel saçlar istiyorsan hayatta böyledir istikrarlı gitmediğin bir yolda başarı elde edemessin.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

Farques

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 13 Haziran 2021, 01:09:27 »
Kola, cips, çaya şeker atmaktan, bilimum katkı maddeli gıdalar tüketmekten çok daha masumdur finasteride 6 aydır günlük/gün aşırı kullanımımda onu anladım saçlarım o zamandan bu yana daha diri, aldığım geridönüşler ister istemez internette yazan bütün kötü etkleri siliyor kafamdan. Şanslı da olabilirim etki alıp yan etki görmediğim için orası da var. Negatif kısmı herkes olumlu dönüş alamaz tedavilerden ve malesef bırakmaman lazım güzel saçlar istiyorsan hayatta böyledir istikrarlı gitmediğin bir yolda başarı elde edemessin.
0,2 ye düştün mü 1 devam mı kral

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 13 Haziran 2021, 13:10:22 »
0,2 ye düştün mü 1 devam mı kral
5e veya 6ya bölüyorum usta benim için 0,5ten üstte olsun dozaj gerisinin çok önemi yok dalgalanma falan da bana hikaye geldi hiç ters tepmedi.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

Facebook Twitter Instagram