Gönderen Konu: Saç dökülmesi hayatınızı ne düzeyde etkiledi?  (Okunma sayısı 1570 defa)

emekli kel

• Hero Member
Ynt: Saç dökülmesi hayatınızı ne düzeyde etkiledi?
« Yanıtla #15 : 11 Haziran 2021, 20:34:30 »
 stresten giden saç geri gelir.ama genetik dokulme varken yapılan stres genetik dokulmeyi azdırır.genetik dokulme harici dokulmelerde saç geri geliyor.seboda biraz zor gec geliyor bir iyileşiyor kafa sonra gene sebo oluyor sonra gene aynı en son gidiyor saç geri gelir.genetik dokulme harici dokulmelerde minox falan kullanım devamlılık sart değil.

kelaynak3636

• Sr. Member
« Yanıtla #16 : 11 Haziran 2021, 20:45:30 »
2 yıl önceki değerlerinin bir anlamı yok ki
1.5 yıl önce de olabilir.Sonrasında gittiğim doktorlar istemedi tahlil.
Sorunum kaşıntı,acı yanma.Ben iltihabın genetik dökülme ile ilgisiz olduğunu düşüyorum.Saç dökülmesi ile alakası olmayan iltihap ilaçları kullandığımda neredeyse duruyordu dökülme.Ama şöyle bir şey var saçımın ense ve yanları çok gür hiç dökülmüyor.Sadece vertex ve ön kısım dökülüyor
  • Yaşınız 21
Avodart (günde 1)
Günde 1magnezyum sitrat
Günde 1 yeşilçay
Loprox ve tuzsuz şampuan

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 11 Haziran 2021, 20:48:38 »
 kısa olan resimde sanki biraz dipler fokurduyor olumluya gidicek gibi ama resimlerde aldatır bu işte
 stres ve yağlanmadan olur saç derisinde acıma.serborik dermatitte kasınma kızarıklık falan olur deride genetikte minyaturleşme
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

kelaynak3636

• Sr. Member
« Yanıtla #18 : 11 Haziran 2021, 20:50:40 »
kısa olan resimde sanki biraz dipler fokurduyor olumluya gidicek gibi ama resimlerde aldatır bu işte
Flashlı çekince tamamen kel duruyor.Işık,açı görüntüyü baya etkliyor.Fokurduyordan kasıtı anlamadım hocam
  • Yaşınız 21
Avodart (günde 1)
Günde 1magnezyum sitrat
Günde 1 yeşilçay
Loprox ve tuzsuz şampuan

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 11 Haziran 2021, 21:15:36 »
 olumlu .futbolda derler ya orta saha uretirse orta saha fokurduyor diye oyle demek istedim genede resimden net bişi soleyemeyiz.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 11 Haziran 2021, 21:23:10 »
bence sen cildiyeden iyi bir tahlil iste, sorun olmasa bile en azından genetik olduğunu onaylarsın

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

kelaynak3636

• Sr. Member
« Yanıtla #21 : 11 Haziran 2021, 21:32:53 »
olumlu .futbolda derler ya orta saha uretirse orta saha fokurduyor diye oyle demek istedim genede resimden net bişi soleyemeyiz.
Hocam benim çok fazla saçım geri çıkıyor zaten.Çünkü bu kadar agresif dökülmeye nw7 olmam lazımdı.Hani saç çekme testinde 10 telden fazla geliyorsa dökülme vardır derler ya benim 100 den fazla geliyor.Saç köklerinin ölüp ölmediğini gösteren bir uygulama varmış herhalde onu yaptırmayı düşünüyorum.
  • Yaşınız 21
Avodart (günde 1)
Günde 1magnezyum sitrat
Günde 1 yeşilçay
Loprox ve tuzsuz şampuan

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 11 Haziran 2021, 21:39:29 »
 baska sebeplerden giden aynı yerine gelebilir ama genetikten dokulen incesi gelir hocam.gunde 1000 dokulmenin 1 i bile genetikse iş zor.kök zaten ölmez bitkise hayatta yasantısına devam eder.drlar kafaya bişi tutuyor bir bakıyor aşağısını pcde ekranda gorebiliyorsun.stres yapmışsın bişilere belli yapma dicemde bende son gunler dişler sıkılıo geziom istem dısı stres belirtisiymiş elde olmuyor stres

kelaynak3636

• Sr. Member
« Yanıtla #23 : 11 Haziran 2021, 21:51:27 »
baska sebeplerden giden aynı yerine gelebilir ama genetikten dokulen incesi gelir hocam.gunde 1000 dokulmenin 1 i bile genetikse iş zor.kök zaten ölmez bitkise hayatta yasantısına devam eder.drlar kafaya bişi tutuyor bir bakıyor aşağısını pcde ekranda gorebiliyorsun.stres yapmışsın bişilere belli yapma dicemde bende son gunler dişler sıkılıo geziom istem dısı stres belirtisiymiş elde olmuyor stres
Bendeki stres geçiçi değil zaten,okul sınav stresi falan değil yani.Çocukluğumdan beri stres,kaygı bozukluğum var.Uzun bir süre antipsikotik,antidepresan kullandım,psikiyatriste gittim geldim de bunun böyle bir saç dökülmesine neden olabileceğini hiç düşünmemiştim.Kronik strese bağlı telegon effluvium olabileceği aklıma geldi aslında da onda saçın her yerinden dökülüyor diye biliyorum.Benim sadece ön ve vertex dökülüyor ense,yanlar çok gür
  • Yaşınız 21
Avodart (günde 1)
Günde 1magnezyum sitrat
Günde 1 yeşilçay
Loprox ve tuzsuz şampuan

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 11 Haziran 2021, 22:21:13 »
 bendede var stres kaygı bozukluğu.genetikte bazen bazı yerler dokulebilir.genetik varsada bir etken daha var o kadar saç dokulmez gunde

heycorcverseneborc

• Full Member
« Yanıtla #25 : 18 Haziran 2021, 23:07:33 »
Uzun yillar klasik reddetme asamasinda yasadim. Sonra bir bakmisim.bildigin kel olmusum. Psikolojik olarak olumsuz etkilendim. 1 yildir tedavi ve ekim isini erteleyip kafayi kaziyarak dolasiyorum. Kadinlarla iliskim negatif etkilenmedigi icin ( hatta kismetlerim daha cok acildi ) biraz olsun atlattim. Ama hala psikolojkk ve kozmetik olarak kendimi tam.olarak iyi hissetmiyorum

Facebook Twitter Instagram