Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle bu kadar ciddi bir konuda şeffaf bilgi paylaşan ve yardımlaşan tek forum olduğundan dolayı tüm yönetici arkadaşlara teşekkür ederim.
Yaş 36 10 yıldır yoğun kellik durumum var, 2007de dökülmeye başlayan saçlarım, 2011 de rahmetli babamın hastalığı stres sıkıntı bakımsızlık gibi nedenlerle inanılmaz artmış ve 1 yıl içinde norwood 5a /6 seviyelerine gelmiştim.
Mevcut donör bölgemde pek güçlü ve geniş değil ve açık alan çok büyük, bunların farkında olarak kendi durumuma yakın pek çok konuyu detaylı olarak inceledim. Tüm paylaşım sahiplerine teşekkür ederim. Bu forum olmasaydı hiç ektirme umudum yoktu açıkcası.
Saçlarımı kel değilken bile kısa kullanırdım fakat dökülmüş bir kafada 0- 1 numara bile hoş durmuyor.
Benim kendim için yapmak istediğim donör bölgeden 2000 kökü geçmeden ön bölgeye Ekim yaptırıp geri kalan açıklığı sakal ve göğsümden almak kaydıyla doldurmak, zaten saçımı sürekli kazıdığım için yön problemleri veya kalınlık incelik sorun olmayacak diye düşünüyorum. Sakalım ve göğüs kıllarım saçımla aynı renk ve kalınlıkta (göğüs bölgem biraz daha ince)
Benim buradaki asıl amacım donör bölgeyi seyrekleştirmeden saçımı kazıtabilmek, kısa saç kullanabilmek aynı zamandada ilerideki ekimlere kadar kel bölgeyi doldurabilmek. Bu sayede tersten giderek seyreklik problemini aşmak istiyorum ve olmama durumunda mevcut görüntüden daha kötü bir görüntünün olmayacağını umuyorum.
Bu şekilde aralıklarla 2 Ekim yaptırıp alanı karartacak kadar yoğunluk saplayabilirsem dökülme olmazsa 1.5 2 yıl kadar sonra mevcut donör bölgeden kalan kökleri kullanıp saçımı uzatabileceğim şekilde bir uygulama dizisi yaptırmak istiyorum.
Burdan okuduğum ve kafana yatan merkezlere bu konuyu görüşeceğim, bu düşüncemle alakalı öneri ve bilgi verebilecek herkesin fikrine ihtiyacım var beni çok mutlu edersiniz. Tecrübe yada fikirleriniz merkezlerle görüşmeden önce bana yön gösterici olacaktır.
Bu işlemler için serdar görkem, Dr kinyas, Serkan aygın, hakan Doğanay ve medex ile görüşme düşüncem var.
Resimlerimi paylaşıyorum, herkese sevgiler.