Arkadaslar merhaba oncelıkle boyle bır forumu acan yoneten herkeze cok tesekkur ederım kullanmasını bılen benım gıbı cahıllık yapmak ıstemeyen herkez ıcın bır nımet bu forum .. Benım hıkayeme gelırsek anlatabıldıgım kadar kısa anlatıcam ve sızden rıcam ne yasadıgımı ne cektıgımı ben bılırım o yuzden lutfen bana eger varsa bır cozum onerınız sadece onları yazın ..
Sac ekımı konusunda dunyada magdur olanlar konusunda kendımı ılk sırada goruyorum cunku ben saclıyken sacsız oldum ..
Bundan yaklasık 10 sene kadar once unıverste zamanımda saclarım seyrelmeye baslamıstı ama on cızgım bozulmamıstı sacımın hıc bır yerınde bır acıklık yoktu ama yınede seyreklıgı cok kafama takıyordum 1,2 sene yok o yag yok bu yag yok sarımsak kes kafayı jıletleyıp sur bulundugum cevremden ne duyduysam yaptım malesef.. Bır aksam ustu bılgısayarda face de takılırken sagda bır reklam gordum sac ekımı ve bır ornek vardı uzerıne tıkladım sacsız bır adam saclı olmustu o heyecanlan o numarayı aradım ve ogrencı oldugumu ne kadar para odeyebılecegımı soyledım ve sabah sac ektırmek ıcın randevu yaptık ve sabah gıttıgımde ucretı verdım saclarım kesıldı ve ekıldı ..(Istanbul Haır Center , Emıne Saykı o zaman yerlerı sıslıdeydı )
Sacımı 2 genc ektı emıne saykıyı sadece 5 veya 10 dakıka gorebıldım odaya kanal acmak ıcın geldıgın o ıkı gencı corba ıcmeye davet ettı ve neden o kadar greft aldıkları ıcın onlara cıkıstı onlarda benım ıstedıgımı soyledı bende evet ben ıstedım ben bu abılerden cok memnunum dedım malesef 😔. O sacımı ekenlerden bırısıde ısı bırakmayı dusunuyodu yenı bır ıs bulmus aksama kadar aralarında sac dısında her muhabbet dondu .. Bende o reklam da gordugum gıbı durmadan lutfen 5000 greft ekın deyıp duruyordum ..
Malesef ben sac ekımı konusunda sac ektırdıkten sonra bılgılendım ve bana asla ve asla sac ekımı yapılmaması gerektıgını hatta saclarım yarı yarıya azalmıs olsaymıs bıle sac ekımı yapılmaması gerektıgını ogrendım ..
Resımlerde sac ekımınden oncekı saclarımı atıcam sac ekımınden sonra saclarım yarı yarıya azaldı ve donor bolgem mahvoldu benı en fazla kalbımı acıtan bu o kadar uzuluyorumkı o yuzden kalbımı acıtan dıyorum ..
Her hatanın bır donusu olur ama malesef bu benım yaptım hatanın bır telafısı olmuyor ben bunu dusundukce nefes alamıyorum ..
Malesef dıs gorunusume onem veren saclarımı cok seven cok kafasına takan bır ınsanım bazen Allah a yalvarıyor Allah ım ya benım huyumu degıstır yada canımı al artık buna dayanamıyorum dıyorum Allah ım benı affetsın yasama ıstegım kalmadı ..
Ben bu merkeze kesınlıklen hakkımı helal etmıyorum kesınlıklen parasında degılım su an keske o paranın 20 katını versem de eskı halıme gerı donsem ..
Yaklasık 7, 8 senedır aralıklarla propecıa kullanıyorum son 2 senesı hıc atlamadan ..
Ben sımdı buraya resımler atıcam tecrubelı arkadaslardan rıcam su eger bır cozum sunabılırlerse su konularda yorum yaparlarsa sevınırım ...
1. Olmazsa olmazım o ılk ekımden cıkan saclar sadece sakak bolgesınde cıkmıslar malesef yonlerıde yon degıl sag taraftakıler belırlı bır boya kadar uzuyor daha uzamıyor ve bazıları 2 lı bazıları 3 lu greftler resımlerde onları suyla yatırdım gorebılırsınız , onlar benım cok pskolojımı bozuyor her baktım anda o hatayı hatırlıyorum onları sokturup arka tarafa ektırmek ıstıyorum sadece bu ıslem ıcın bır ekım ucretı odemeye bıle razıyım yeterkı boyle bır sey mumkun olsun yeterkı bır merkez bana bunu ız bırakmadan yapsın ..
2. Sı ben bu forumda cok vaka okudum 1. ekımınde donor bolgesı homojen alınmayan delık desık edılen ama 2. Bır ekımle o donor bolgesı homojenlestırılerek eskısınden daha ıyı bır gorunum kazanan .. Benım ıcın buda olmazsa olmaz bu konuda Koray Erdogana cok guvenıyorum resımlerımı gonderdım donor bolgenız lımıtlı oldugu ıcın yuz yuze gorusmeye gelın dedıler ınsallah Türkıyeye gelınce gıdıcem ama Koray Erdogan benı kabul etmezse dıye cok korkuyorum cunku onun her ekımını ezberledım ona cok guvenıyorum benı kabul etmezse 1. ve 2. cı ıstegıme olumsuz yanıt verırse benım ıcın buyuk bır yıkım olacak o kadar kı su an o gorusmeyı yasama nedenı olarak goruyorum .. Sırf o gorusmeden olumsuz yanıt almamak ıcın 2 senedır propecıa ve bıotın 5000 mg her gun atlamadan kullanıyorum ..Sımdı cogu kısı abartıyor dıye dusunucek ama malesef bunu yasayan bılır bunu takmasam keske ama elımde degıl ..
3. Istegımde donor bolgem yıprandıgı ıcın fazla bır greftım cıkmayacak .. O sakaklardakı sacları sokturdukten sonra o bolgeye daha sac ektırmek ıstemıyorum sakaklarımın acık kalmasını ıstıyorum .. O alınan greftlerın sac cızgımın olabıldıgınce gerıden alınarak sıklasmasını ıstıyorum ..
Gerıden dogal bır sac cızgım olsun sakaklar acık olsun goren kısı sacların dokuluyor sac cızgın gerıye gıtmıs desın onda bır sıkıntı yok gerıden sac cızgısının bana yakısıcanı dusunuyorum ama seyrek olmasın ruzgar estıgı zaman sac derım gozukmesın ıstıyorum ..
Arkadaslar yazsam buraya bır roman yazabılırım ınanın o kadar doluyum tecrubelı arkadaslardan benım bu 3 ıstegımın mumkun olabılecıgını dusunenler lutfen bana fıkırlerıyle yardım etsın ..
Bu konuyu okuyan sac ektırmemıs arkadaslarada benım onerım arkadaslar arastıra bıldıgınız kadar arastırın sac ekımını her zaman yapabılırsınız ama ekıldıkten sonra donus yok 5 sene gec ektırın paranızı bırıktırın sızı mutlu edecek
, sürümden para kazanmayan , yapılan ıslemın sızın butun hayatınızı etkıleyecıgının bılıncınde olup buna gore davranan yerlerde ektırın ben yandım sız yanmayın ..