Ekim işlemi sonrasındaki süreci de kısaca bahsetmek isterim.
2700 adet greft ön bölgeye, 2500 adet greft tepe bölgesine kim yapıldı.
Tepe bölgesine yapılan ekimlerde bölgenin özelliğinden dolayı kayıplar yaşanabileceği ile ilgili bilgilendirme yapmışlardı. Umarım çok fazla kayıp olmadan atlatırız. Ekimin memnun edeceğini 2. bir ekime gerek kalmayabileceğini belirtmişlerdi.
Ekimden sonra araç kullanarak Bursa ya geri döndüm yolda 2 saat gibi kafamda gerginlikler ve ufak sızılar yaşadım. Eve vardığımda yemeğimi yedikten sonra ağrı kesici ve antibiyotiği kullandım. Maalesef 10 dakika sonra antibiyotikten dolayı alerji geçirdim. 2 antibiyotiğe karşı alerjim vardı, bu antibiyotikte 3. oldu. Sonraki süreçlerde antibiyotik kullanmadım. Ağrı kesiciyi ilk 3 gün günde 1 defa sonraki günlerde sabah akşam kullandım.
Ekimden sonraki sabah donör bölgesinde ki flasteri çıkarttım ve fito krem kullanmaya başladım. Sabah akşam olmak üzere 10 gün boyunca bu kremi yedirerek donör bölgeye uygulayacagım.
Yine her gün kullandığım günde 1 adet coraspirin kan sulandırıcı kullanıyorum.
Ben Bursa Ecza Koopta çalışıyorum kendi ürünümüz olan Dinamis 5000mg Biotin, Dinamis Multi VM kapsül ve Dinamis B complex tablet ürünlerini günde 1 er adet kullanıyorum.
Ekimden sonraki 3 gün boyunca ekim alanına hiç bir şekilde temas etmemeye çalıştık, kıyafetleri değiştirirken ekstra özen gönderdim. 3 gün boyunca boyun destekli sırt üstü yatmamı istediler ben riske atmamak için halen bu şekilde yatıyorum.
3. gün Ekim alanına Bepanthol losyon sürüp (hiç bir şekilde ovalamadan ve baskı yapmadan, tabiri caizse pıt pıt yaparak
45dk ile 1 saat arası bekleyip tanziksiz ılık bir su ile durulayıp arkasına yine pıt pıt yöntemi ile Sebamed everyday şampuanını kullanıyorum. Her akşam bu yıkama prosedürünü gerçekleştiriyorum. Bugün 4. yıkamayı yapacağım, 7. veya 8. yıkamada kabuk dökme işlemini gerçekleştireceğim inşallah.
Donör bölgesi gittikce iyileşiyor. Ekim bölgesinde kaşıntılar artarak devam ediyor.
yıkama öncesinde ekim bölgesine sürmüş olduğumuz losyonu tam anlamıyla temizleyemiyoruz, yıkama sonrasında losyon kalıntıları kuruyup kalıyor inşallah bir sıkıntı yaratmaz.
Ekim sonrasında sırt üstü yatmanız çok önemli narkoz donör bölgedeki deliklerden akıyor, çarşaflarınızı ve yastıklarınızı korumanızı tavsiye ederim. Narkoz 2. ve 3. gün sadece almına gemişti sonrasından tekrar arka kısma geldi, 4. gün enseme 5. gün boynuma şu anda yavaş yavaş yok oluyor aşırı derecede bir şişkinlik veya görüntü bozukluğu oluşmuyor.
Tavsiye niteliğinde değildir ama normalde günde 15,16 adet sigara içerdim, ekimden sonra günde 5,6 adet kullanıyorum, Alkol kullanmıyorum.
Yıkamalar esnasında arada saç kökleri geliyor ama bunlar ekilmemiş olanlar gibi. Araştırdığım kadarıyla eğer ekilmiş bir saç kökü kazara veya kazarasız çıkarsa, düşerse taze kan ile birlikte düşüyormuş, Çok şükür Rabbime bu durumla hiç karşılaşmadım.
Ara ara ağrılar sızılar, baş dönemleri devam ediyor.
Süreçler sıkıntılı, Allah hepimizin yardımcısı olsun.