Gönderen Konu: 27.05.2021 Medeks 5200 greft saç ekimi  (Okunma sayısı 3560 defa)

Hüseyin Hamide Topçuo?lu

• Yeni üye
  • *
Ynt: 27.05.2021 Medeks 5200 greft saç ekimi
« Yanıtla #15 : 29 Mayıs 2021, 09:27:53 »
Hayırlı uğurlu olsun.
Medeks ektiği çıkan başarılı merkezlerden biri, ben de medekse fazlasıyla sempati besliyorum. Konularını incelemeyi sevdiğim Merkezlerden.
Eskiden medeksin 2 sıkıntısı vardı, ön çizgileri dümdüz yapıyorlardı. Son gördüğüm medeks ekimlerinde artık bu sorun ortadan kalkmış durumda bu çok iyi bisey, ön çizgi güzel. Planlama da güzel.

Diğer konu da fazla greft çalışıyorlardı 7-8 bin. Bence 5 küsür bile fazla ama gene eski rakamlara göre güzel bi rakam.

Merakla takip ettiğim konulardan biri olacak hocam süreç sonuna kadar aylık paylaşımlarla güncellemeniz çok iyi olur.
Son olarak da tepeye kaç greft ön kısma kaç greft ekildiği hakkında bilgi verildi mi?
Geçmiş olsun tekrardan.

Tahmini olarak on bolgeye 2700 adet  tepe bolgeye ise  2500 adet greft ekilmiş.

Hüseyin Hamide Topçuo?lu

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #16 : 31 Mayıs 2021, 10:41:04 »
Merhaba tekrardan arkadaşlar.

Bugun 4. Gunum dun ilk yikamayi gerceklestirdim.
Resimleri sizlerle paylasmak isterim.
Onerileriniz varsa yazarsaniz sevinirim

Xserez

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 31 Mayıs 2021, 19:57:09 »
Herşey yolunda görünüyor...

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 31 Mayıs 2021, 20:08:59 »
Temiz ekim yolunda her şey yıkamalara düzenli devam hocam takip deyiz saç ekiminizi inşallah güzel olacak inşallah.
Global Moderator

Hüseyin Hamide Topçuo?lu

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #19 : 01 Haziran 2021, 17:23:03 »
Temiz ekim yolunda her şey yıkamalara düzenli devam hocam takip deyiz saç ekiminizi inşallah güzel olacak inşallah.
Her akşam losyon sürüp 45dk ile 1 saat arası bekleyip yıkama yapıyorum. Günde 2 kez yıkamaya ne zaman geçmeliyim. 5. gündeyim kaşıntılar artmaya başladı gece uyurken farketmeyip kaşımaktan çok korkuyorum. Nasıl bir önlem alabilirim acaba, bir tecrübeniz var mıdır?

metinarli87

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #20 : 01 Haziran 2021, 18:48:36 »
Her akşam losyon sürüp 45dk ile 1 saat arası bekleyip yıkama yapıyorum. Günde 2 kez yıkamaya ne zaman geçmeliyim. 5. gündeyim kaşıntılar artmaya başladı gece uyurken farketmeyip kaşımaktan çok korkuyorum. Nasıl bir önlem alabilirim acaba, bir tecrübeniz var mıdır?

hocam saç ekimi esnasında ameliyat önlüğü mü giyiliyor medeksde. Yani saatlerce orada yatıcaz rahat etmek açısından eşofmanla mı gitmek gerek. Gitmeden önce tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı herhangi bir konuda. Bu konuda ekiminiz gayet güzel görünüyor, insallah sonuçları da güzel olur
  • Ekim Tarihi: henüz ektirmedim
  • Ekim Merkezi ismi henüz ektirmedim
  • Greft Miktarı henüz ektirmedim
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi kullanmıyorum

bilge

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 01 Haziran 2021, 19:29:58 »
SELAM saç ekiminiz ve ön çizgi tasarımınız çok güzel medeks başarılı bir merkez takip ettiğim kadarı ile iyi bir tercih yapmışsınız umarım mutlu olursunuz.

reyes

• Sr. Member
« Yanıtla #22 : 01 Haziran 2021, 19:31:45 »
inshallah istedin gibi olur.
Ekim Tarihi: 13/03/2021
Ekim Merkezi ismi: Dr Bilgehan Aydın (ikinci ekim) ilk ekim baska yerde
Greft Miktarı: 2400
Yaşınız: 30
Her gun: 1.25 mg finasterid

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=20789.0

Hüseyin Hamide Topçuo?lu

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #23 : 01 Haziran 2021, 22:01:08 »
hocam saç ekimi esnasında ameliyat önlüğü mü giyiliyor medeksde. Yani saatlerce orada yatıcaz rahat etmek açısından eşofmanla mı gitmek gerek. Gitmeden önce tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı herhangi bir konuda. Bu konuda ekiminiz gayet güzel görünüyor, insallah sonuçları da güzel olur
Merhaba
Evet ameliyat onlugu veriyorlar uzerini cikartip atletin uzerine onlugu giyiyorsun, Gokhan bey operasyon oncesi zaten arayip bilgi veriyor nasil gelmen gerektigi ile ilgilo. Ben eşoftman giyerek gitmistim gayet rahat ettim. Operasyona sabah başlayacagin icin kahvaltini sağlam yapmani tavsiye ederim ögle yemek saatinde kendileri icin soyledikleri yemeklerden sana da soyluyorlar veya başka birsey isteyip istemedigini soruyorlar. Ustunuze gomlek tarzi veya yakasi çok acik bir sey giyminizi tavsiye ederim. Ekimden sonra temazsiz giymeniz gerekiyor. Gökha  beye ve ekipteki arkadaslara guvenebilirsiniz ekim esnasinda hareketlerinden tecrubelerini belli ediyorlar. Islem sonrasi kullanilacak ilaclar ile ilgili sorarsaniz onceden bilgi veriyorlar ya siz alirsiniz yada onlarinkini ucreti ile alabilirsiniz. Ekim planlamasi ile ilgilide istediklerini diretmiyorlar konusarak ve danisarak yapiyorlar, tecrubelerine guvenmek gerekir diye dusunuyorum. Simdilik aklima gelenler bu kadar eger sormak istedigin baska seyler olursa seve seve yardimci olurum.

metinarli87

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #24 : 01 Haziran 2021, 22:39:18 »
Merhaba
Evet ameliyat onlugu veriyorlar uzerini cikartip atletin uzerine onlugu giyiyorsun, Gokhan bey operasyon oncesi zaten arayip bilgi veriyor nasil gelmen gerektigi ile ilgilo. Ben eşoftman giyerek gitmistim gayet rahat ettim. Operasyona sabah başlayacagin icin kahvaltini sağlam yapmani tavsiye ederim ögle yemek saatinde kendileri icin soyledikleri yemeklerden sana da soyluyorlar veya başka birsey isteyip istemedigini soruyorlar. Ustunuze gomlek tarzi veya yakasi çok acik bir sey giyminizi tavsiye ederim. Ekimden sonra temazsiz giymeniz gerekiyor. Gökha  beye ve ekipteki arkadaslara guvenebilirsiniz ekim esnasinda hareketlerinden tecrubelerini belli ediyorlar. Islem sonrasi kullanilacak ilaclar ile ilgili sorarsaniz onceden bilgi veriyorlar ya siz alirsiniz yada onlarinkini ucreti ile alabilirsiniz. Ekim planlamasi ile ilgilide istediklerini diretmiyorlar konusarak ve danisarak yapiyorlar, tecrubelerine guvenmek gerekir diye dusunuyorum. Simdilik aklima gelenler bu kadar eger sormak istedigin baska seyler olursa seve seve yardimci olurum.

çok teekkürler hocam, bir de hocam bu yüzüstü yatarken çok rahatsız olur muyuz acaba? Yatagın o kısmında boşluk var mı? Br arkadaş boşluk oluyor demişti ama bi kaç videoda baktım sanki direk yüzümüzü yataga bastırıyoruz gibi görünüyor.

Bir de hocam Gökhan bey doktor galiba diğerleri öyle saç ekimi uzman olarak geçiyor galiba dimi?
  • Yaşınız 33

mustafakorhan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #25 : 02 Haziran 2021, 01:17:42 »
Hayırlı olsun hocam, gelişim sürecinizi takip edeceğim, umarım istediğiniz sonucu alabilirsiniz.
  • Yaşınız 28

Hüseyin Hamide Topçuo?lu

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #26 : 02 Haziran 2021, 09:54:48 »
çok teekkürler hocam, bir de hocam bu yüzüstü yatarken çok rahatsız olur muyuz acaba? Yatagın o kısmında boşluk var mı? Br arkadaş boşluk oluyor demişti ama bi kaç videoda baktım sanki direk yüzümüzü yataga bastırıyoruz gibi görünüyor.

Bir de hocam Gökhan bey doktor galiba diğerleri öyle saç ekimi uzman olarak geçiyor galiba dimi?

Merhaba tekrardan, yüz üstü yattığımız yerde delik var alnımızı ve cenemizi oraya dayıyoruz. Sıkıntılı bir pozisyon mu? evet sıkıntılı ben çok daralmıştım ama sürekli kafa pozisyonu değiştirildiği için uzun sürmüyor.
Gökhan bey in Dr olup olmadığı ile ilgili bilgim yok malesef.

metinarli87

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #27 : 02 Haziran 2021, 09:58:59 »
Merhaba tekrardan, yüz üstü yattığımız yerde delik var alnımızı ve cenemizi oraya dayıyoruz. Sıkıntılı bir pozisyon mu? evet sıkıntılı ben çok daralmıştım ama sürekli kafa pozisyonu değiştirildiği için uzun sürmüyor.
Gökhan bey in Dr olup olmadığı ile ilgili bilgim yok malesef.

çok teşekkürler hocam, şimdi hastane ortamı olmadığı için biraz çekiniyor insan bir sorun olursa falan diye
  • Yaşınız 33

taner27

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #28 : 02 Haziran 2021, 10:05:43 »
çok teşekkürler hocam, şimdi hastane ortamı olmadığı için biraz çekiniyor insan bir sorun olursa falan diye
özel klinik dostum ve tüm çalısanlar saglık personeli doktorlarıda mevcut  ben de arastırdım eskı bır merkez ıcın rahat olsun
  • Ekim Tarihi: 16.02.2021
  • Ekim Merkezi ismi Medeks hair center

Hüseyin Hamide Topçuo?lu

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #29 : 02 Haziran 2021, 11:07:41 »
Merhabalar

Vaktim varken ekim süreci ile ilgili detaylı bilgi paylaşmak istedim. Tereddütleri ve bilgi almak isteyen arkadaşlara yardımcı olur umarım.

Ekimden önce kafamızın çeşitli acılardan resimlerini çekip ekim merkezi ile paylaşıyoruz. Yetkililer fotoğraflar üzerinden tahmini olarak kaç adet greft alınacağını kaç saat süreceği ile ilgili bilgi paylaşıyorlar.
Ben Medeks ile anlaştım, Bursa da yaşıyorum fakat Bursa daki saç ekim merkezlerine güvenememiştim. Bu forumdaki araştırmalarım ve arkadaşların bütce performans kreterine göre önermiş oldukları Medeks i seçtim.
Anlaşma sağladıktan sonra iki taraf için de en uygun olan gün konusunda anlaşılıyor ve sizi ekimden 1 gün önce arayıp bilgilendirme yapıyorlar (yer, konum, kıyafet vb)

Sabah saat 9 da ekim merkezindeydim. Tanışma faslından sonra saçımın resimleri çekildi ve Gökhan Bey ön çizgi ve planlama hakkında düşünmeye başladı bu sırada karnımın aç olup olmadığı soruldu, kahvaltımı yapmıştım, yapmamış olsaydım kahvaltı söyleyeceklerdi. Cayımızı kahvemizi içerken formum dolduruldu ödemeyi havale ile yaptım.
Saat 9:30 civarı personelin hazırlamış olduğu ekim odasına geçtik. Penyemi çıkarttım ve ameliyat önlüğünü giydirdiler ve saçlarımı 1 numara kestiler. saç ekim planlaması yapılırken operasyona katılacak tüm personel odaya gelmişti 5 kişilerdi.
Planlama yapılırken 1 arkadaş kan alıp teste gönderdi, karşılıklı ve personelin desteği ve tecrübeleri ile planlama işlemi gerçekleşti. Ön tarafa sık ekim ve kalan kısım tepe bölgesi için planlama yapıldı. Hiç aklıma gelmeyen şakak bölgesi içinde ekim planlamışlardı.
Saat 10 civarı operasyon için yatağa yatırdılar ve lokal anestezi yapmaya başladılar. İğne darbeleri hissedilse bile çok dert edilecek bir ağrı değil, enjekte ettikleri andaki açı ve yanma bayağı sağlam bir acıydı halen ürperiyorum fakat ağrı yavaş yavaş azalıyordu yapılan narkozların etkisiyle.
Donör bölgenin narkozlanma işlemi tamamlandıktan sonra permatik ile bölge traşlandı ve temizlendi sonrasında motor ile donör bölgede delikler açılmaya başlandı (6000 adet greft alınabileceğini söylemişlerdi fakat 5200 adet kadar çıktı bence iyide oldu fazla donör laınmasını makul bulmuyorum).
Donör bölgeye sağ taraftan başladılar yapan arkadaş tecrübeli birisiydi delme işleminden bunu hissediyorsunuz.
Narkoz işleminden sonra gerçekleştirilen tüm işlemlerde acı hissetmiyorsunuz, bazı küçük bölgelerde sızılar oluyor, söylerseniz orayada narkoz işlemi yapılıyor. Her işleme başlamadan önce sizi bilgilendiriyorlar. Örnek olarak: Donör bölgeyi deliyoruz diyorlar, bir noktada sızı hissediyorsunuz tamam deyip narkoz yapıyoruz şimdi diyorlar ve arkasından şimdide delme işlemine devam ediyorum diyorlar. Stres, heyecan ve korkuyu minimuma indiriyor bu durum.
donör bölgenin delinmesi işleminde yüz üstü yatıyoruz çoğunlukla, başınızı ve cenenizi dayadığınız delik var bakıp rahat nefes alabiliyorsunuz fakat benim burnum tıkanmıştı ve bir süre çok sıkılıp daralmıştım, hafifce başımı yükselterek nefesimi düzene sokup devam etmiştik.
Sağ taraftaki donör delme işlemi tamamlandıktan sonra sol tarafa geçildi yanlış hatırlamıyorsam saat 10:45 civarıydı.
Sol donör bölge delinirken ise sağ bölgeden 1,2 arkadaş greftleri toplamaya başladı.
sol tarafta aynı şekilde tamamlandı ve tekrar yüz üstü yattım 3 kişi greftleri topladılar. (arada iki kez su içmiştim, su molası alabiliyoruz yani ;)
Greft toplama işlemi tahmini 12:00 civarında bitti ve donör bölgeyi flaster ile kapadılar, delme işlemini gerçekleştiren kadın personel tekrar geldi ve sırt üstü yattım.
Kanal açılımlarına başladı, bu sırada ilaçları alıp almadığımı ve onlardan istemem gereken şeyleri olup olmadığını sordular, bende sadece antibiyotiği onlardan aldım,diğerlerini öncesinde kendim tedarik etmiştim.
Merak eden arkadaşlar için söylüyorum, işlemin her aşamasında operasyona katılan tüm personelde önlük, eldiven ve maske vardı, eldivenleri her aşamada değiştirdiler. Ben maske takmamıştım takmam konusunda da hiç uyardmadılar, uyarmamalarıda gerekliydi bence. Tepe aydınlatmadan gözlerim rahatsız olmasın diye gözlerime sargı bezi koydular, yatakta örtü vardı, yüz üstü yattığım pozisyonda yüzümü dayadığım yere bir bez koydular ve boynuma havlu ile destek yaptılar, yanlış hatırlamıyorsam bez 2 defa değişti.
Delme işlemini ortalarında gelip yemek ne yemek istediğimi sordular kendileri pilav üstü et döner yiyeceklerdi bende ondan istedim, istersem başka birşeylerde söyleyebileceğimi ilettiler sağolsun.
Bu işlemler sırasında kafamı kaldırıp bakmadım fakat bir iki personelinde greftleri dizdiklerini ve ayrıştırdıklarını düşünüyorum.
saat 12:40 civarı kanal işlemi tamamlandı ve önce bir personel nezaretinde tuvalete gittim arkadasından geniş bir bekleme odasına aldılar. O gün ekim operasyonu geçiren tek kişi ben idim. Yemek odaya geldi ve orada yedim.
Eşim ve kızımıda getirmek istemiştim fakat bekleme konusunda sıkıntı yaşarlar, sıkılırlar diye getirmemiştim ama getirebilir mişim bekleme odası gayet yeterliymiş. İçerisinde TV, bilgisayar, sandalyeler, masa ve 2-3 tane koltuk vardı çok rahat vakit geçirebilirlerdi. 2 adet prp hakkım var inşallah onları yaptırmak için ailem ile birlikte gideceğim.
Yemek gayet yeterli ve lezzetliydi.
Bu arada ne zaman söylediklerini tam hatırlamıyorum ama 5200 greft çıktığını söylediler. Sanırım ona görede kanal işlemi gerçekleşti.
Saat 13:15 gibi tekrardan odaya geçtim ve ekim işlemine başladılar. Sırt üstü yatar pozisyondaydım. Bir personel sola bir personel sağa bir personelde tepe bölgesine ekim yapıyordu hatta tepeye ekim yapan personeli sesinin farklı olmasından fark ederek sormuştum kaç kişisiniz diye ve 3 kişi olduklarını öğrendim yoksa 2 kişi dikim yapıyor diye düşünüyordum.
Bu aşamalar gerçekleşirken Gökhan Bey sürekli ziyeret ederek nasıl gittiğini, bir şeye ihtiyacım olup olmadığını sordu ilgilendi, operasyonu takip etti ve gerekli uyarılarını yaptı.
16:30 gibi operasyon tamamlandı. Donör bölgenin pansumanı değiştirildi,süreç ile ilgili tekrar tekrar bilgi verildi. penyemi dikkatli bir şekilde giydirdiler. Helalleşip saat 17:00 de merkezden ayrıldım.
Süreç bu şekilde ilerledi, belki unuttuğum şeyler olmuş olabilir, aklına takılan arkadaşlarım olursa cevaplarım.
Umarım herşey gönlümüzce olur.

Facebook Twitter Instagram