Gönderen Konu: Saç ekiminde ilk 10 gün  (Okunma sayısı 9187 defa)

Iamteacher

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekiminde ilk 10 gün
« : 05 Temmuz 2017, 01:28:48 »
Merhaba arkadaşlar saç ekimimi yaptım bugün 3.güne yıkama yaptım. Doner bölgede kabukları losyonu sürdükten sonra masaj yapa yapa eldivenle kendim söküyorum. Benim sizden ricam donör bölgeyi ve ekilen bölgeye 10 gün boyunca ne yapılırsa faydalı olabilir? Herkese yorum ve önerileri için teşekkür ediyorum.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekiminde ilk 10 gün
« Yanıtla #1 : 05 Temmuz 2017, 08:46:36 »
Merhaba arkadaşlar saç ekimimi yaptım bugün 3.güne yıkama yaptım. Doner bölgede kabukları losyonu sürdükten sonra masaj yapa yapa eldivenle kendim söküyorum. Benim sizden ricam donör bölgeyi ve ekilen bölgeye 10 gün boyunca ne yapılırsa faydalı olabilir? Herkese yorum ve önerileri için teşekkür ediyorum.

Kardes 3. 5. Günde kabuk falan sökme....okadar taze olan yara kabuklearının enfeksiyon riski çok fazla.Senin donör ile ilgili sıkıntıların fazlaca idi. Çok dikkatli olmalısın ,donör için Fito isimli bir krem var idi enfeksiyon riskini indirgemek adına oyle birşey kullanman fayda sağlayabilir Fakat mutlaka uzmana sormalısın. Sabırlı ol, acele etme ne yaparsan yap 6 aydan önce düzelmeyecek, buna hazırla kendini

Iamteacher

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 05 Temmuz 2017, 10:38:47 »
Teşekkür ediyorum yorumun için haklısın ama şuan serzenişte bulunmak yerine durumumu nasıl iyiye çevirebilirimi düşünüyorum. Siz Ekim yaptınız mı? Yaptıysanız vitamin, şampuan vs şeyleri ne zaman ve hangilerini kullandınız?

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2017, 04:48:19 »
Teşekkür ediyorum yorumun için haklısın ama şuan serzenişte bulunmak yerine durumumu nasıl iyiye çevirebilirimi düşünüyorum. Siz Ekim yaptınız mı? Yaptıysanız vitamin, şampuan vs şeyleri ne zaman ve hangilerini kullandınız?

Serzenişte bulunmak bir fayda sağlamayacağı için bu tutumunuz isabetli olmuş. İçinde bulunduğunuz aralıkta dikkat etmeniz gereken 2 husus var.
1.si yıpranmış olan donör alanın mikrop kapmasını önlemek, iyileşmesini hızlandıracak birşeyler kullanmak.
2.ekşm alanındaki kabuklanmaları enfeksiyon olmadan temizlemek.

Bende yakın zamanda bir Ekim operasyonu geçirdim.Donörümden hatırı sayılır rakamda bir alım yapıldı.konum;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=1051.0
İnceleyebilirsin.Donor için bahsettigim kremi kullanmanda fayda var, ucuz Ve iş gören yanetkiai olmayan bir krem. Xpecia tarzı vitaminler ve Biotin tarzı destekleyici ürünler kullanman fayda sağlayabilir.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 06 Temmuz 2017, 14:11:34 »
10 günden önce kabuklara dokunma greftlere zarar verirsin.
Global Moderator

Iamteacher

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 06 Temmuz 2017, 14:15:14 »
Solgar biotin ve xpecia alıcam bugün süreçte 5.gün donör alan için. Hintell kabuk soymayı donör alan için söylüyorum yapmayayım mı?

Akaan67

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 23 Temmuz 2017, 13:15:16 »
Bugün Ekim yapılali 5 gün yıkama esnasında sadece hafif baskı uyguluyorum herhalde gi bir surtme işlemi yapmıyorum. Merak ettiğim acaba kaç günden itibaren biraz daha ileri geri yapabiliriz kabuklarını kurtulmak için. Sanki bu şekilde yıkama ile kabuklar dökülmez gibi geliyor bana. Birde kaç günden sonra rahat yatabilirim acaba.

cellym

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2018, 05:32:42 »
Arkadaşlar soruyu doğru yere sorup sormadığımdan emin değilim. Foruma hakim değilim. Sabahın bir saati belki tecrübeli arkadaşlardan bir yardım alabilirim amacıyla aceleyle yazıyorum. Temmuz 11 de saç ekimim gerçekleştirildi. Aradan 7 gün geçmiş olmasına rağmen donör bölgemde çok şiddetli ağrım var. İlaç etki etmiyor. Gün boyu hiç geçmiyor ve gece uyumak imkansız. İlk iki gün böyle bir ağrı yoktu süreç olağandı. Yanlız sonraki günlerde  saçı her losyonlayıp yıkamamdan sonra dönor çok kurumaya başladı ve kabardı. Dokunamıyorum şuan. Kızarıklık çok yok ama dönor o kadar kurudu ki kabuklanmaya başladı. Acaba terramycin vb.  antibiyotik ihtiva eden ve yumuşatan kremlerden sürebilir miyim dönor alana? Çünkü dönorun yumuşaması ve gerginliğinin azalması lazım gibi duruyor. Dönor ağrısı ne kadar sürede geçer? (sanki hiç geçmeyecek gibi hissetmeye başladım) Bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Facebook Twitter Instagram