bir ara sampiyonlar ligine en çok katılan turk takımı fb idi.3 senede hiç katılamadı.ortalama uzerinden hesaplanır.karsılıksız dion şirketlerinin reklamlarını goruom.azizde seçilirsem 3 katını vericem demişti.euroligte final oynayan türkiye liginde açık ara yapan basket takımıda yalan oldu.koç egosunuda tatmin ediyor reklamıda oluyor reklamın iyisi kotusu olmaz.sıfır çekmiş biri.o parayı 3 4 baskan adayı yonetim bir araya gelip gene verirler.anelkayı aldı fb zamanında 4 gunde forma satıslarından parası çıkmıştı.koç boş çıktı.ben emindim sıfır cekiceğinden.kumeye bile oynattı tarihin en kotu sezonu derbi ustunluğıunude mahvetti.kolpa çıktı koç.ne hocalar ne kaleci hep dandik adamlarla calıstı.anlamıyor etmiyor.mecbur değilim koç yuzunden basarısızlıkların uykumu kacırmasına ama oyle oldu.gsye kadıköyde 2 sezondur gol bile atamadık hep yenerdik.alinin emrenin yeri değil orası onlarla olcak yer değil.hiç seneye sampiyonluk falan bekleme.hele emre falan kalırsa ilk 3 bekleme.
Sırayla cevap vereyim
1) Hocam 2007'den beri katılamıyor diyorum. Siz ortalamadan bahsediyorsunuz. 14 yıldır katılamıyor. 14 yılın 3 yılı Ali Koç, 11 yılı ise Aziz Yıldırım döneminde.
2) Karşılıksız kısmını özellikle büyük yazmışım. Karşılıksız olarak 50 milyon dolar verdi. Bunun dışında da şirketlerinden sponsor oldu. Kendi şirketinden sponsor olmanın ne zararı var. Bu kadar yüksek sponsor parasını veren başka firma yok. Adamlar 3 veriyorsa bu 5 veriyor. Fazladan para veriyor yine.
3) Aziz Yıldırım 3 katını verecem felan demedi. Ali Koç "Ne veriyorsanız 1 fazlasını verecem dedi".
4) Euroleague'de şampiyon olarak takımın bütçesi yarı yarıya düşürüldü. Hoca, dinlenmek istediğini söyleyerek ayrıldı. Ne olmasını bekliyordunuz. her sene basketbola 30-40 milyon euro bütçe verilebilir mi? Bu kadar para veriyorsunuz. Euroleague kazanında 1-2 milyon euro gelir elde ediyorsunuz.
5) Hiçbir aday o parayı karşılıksız olarak veremez. Vermedi. Veren olsa gelir aday olurdu.
6) Anelka'yı aldığında zamanki ekonomik durumunla şuanki bir mi? Kulüpler ekonomik olarak zor durumda. Ülke ekonomin batıyor. Dolar ve Euro kaç lira seviyelerine geldi. Gelirlerin TL cinsinden giderlerin Euro cinsinden olunca öyle oyuncuları alamazsın.
Hocam, size bir tavsiyem var. Hayata karşı bu kadar karamsar ve kötümser olmayın. Başarılı olamayacaklarını düşünebilirsiniz. Herkesin bir fikri var. Ben de bu şartlarda başarılı olabileceklerini düşünmüyorum. Ama sizin her cümlenizde bir kötümserlik var. İnsanların yalnızca kötü yanlarını değil iyi yanlarını da konuşmak gerekir. Lütfen, kendinizi bu cenderenin içine sokmayın. Biraz daha ılımlı olunabilir.