Hocam dediğim gibi, benim önceliğim çıkış oranıydı. Ben Mehmet arkadaşımızdan ve muhtemelen sizden de daha zor bir vaka olduğum için beklentim farklıydı. Tepenin daha sıklaşması, vertexin biraz daha kararması idi. Hatta Asuman hanım ön çizgiyi ilk belirlediğinde biraz geriye çekmesi ni istedim sonra daha çekmesini istedim hatta 1 parmak daraltabiliriz demştim ama o kabul etmedi, çok geride olacağını yakışmayacağını söyledi. İşine karışmamak adına çok ısrarcı olmamıştım, değilse ben vardım yani çok daha dar çizgiye. Benim ön çizgi beklentim o kadar düşüktü özetle. Doğallık konusunda hem kendimin hem sizin çok kötü olacağını sanmıyorum ama öndeki kanala yerleştirilecek greftin seçimi kadar basit ve kolay halledilebilecek bir mevzunun dile bile gelmemesi lazım.
Evet bende öyle düsünüyorum, ekim sırasında bakmaları lazım. Ön, sağ ve sola , yani kendi saçına geçişlerinde teklileri kullan, ortaları da ikili üçlü grefti kullan. Tekli yoksa, kolayca bölünücek şekilde, çiftlileri böl de ek. Dediğim gibi üçlü bile gördüm ön çizgide bende. Çim adamı çıkacağım artık malesef.
Ön hatta gelince, keşke bende biraz yukarıdan yaptırsaydım diyorum. Ama burda Asuman hanımın suçu yok, bende çizgiden memnundum, sadece yanları biraz daha yukarıdan istemiştim.
Ama bu konuda bizler de hatalı düşünüyoruz, illa önde olsun diyoruz. Yaşımıza göre çizgi çekilmesi gerekiyor, böylece daha az greft kullanılırdı ve ileride dökülmeler devam etse, yeterlice greft kalırdı ekim için.