Arkadaşlar ben yaklaşık 3-4 aydır bu sayfayı takip ediyorum instagramda. Beslenme ile ilgili çok önemli bilgiler ve öneriler veriyor gerçekten insana. Ben bu kadar uyamıyorum tabi ama yine de elimden geldiğince azaltmaya çalışıyorum. Bu inflamasyon da saç dökülmesinde bizim için önemli bir yer teşkil ediyor sanırım. O yüzden paylaşmak istedim, ben de inflamasyon için balık yağı kullanıyorum bu arada.
Fotoğrafın yanında önemli bilgiler de paylaşılmış onu da ekleyeyim;
Glüteni ve süt ürünlerini kesmeyip yaşam tarzını düzeltmeden Otoimmün hastalıklardan kurtulan ben hiç duymadım. Yani bir taraftan peynir ekmek yiyip diğer taraftan bu listede yer alan gıdalardan istediğiniz kadar yiyin faydası olmaz, sizi ilaç şirketlerinin ve işbirlikçilerinin esaretinden kurtarmaz.
Otoimmün bir hastalığımız olmamasına rağmen glüten hiç yemiyoruz, süt ürünlerini de (koyun ve keçi) çok çok az tüketiyoruz. Böylece Otoimmün hastalıklara davetiye çıkartmamaya özen gösteriyoruz.
Bazı kişiler çaresizliklerini strese bağlayıp kaçış yapıyorlar. Şunu hiç unutmayın beslenme düzelince stresle mücadele de çok kolaylaşıyor. Sinirleriniz alınmış gibi oluyor. Şimdi Dr. Jockers’ten yapılan çeviriyi okuyalım.
“Otoimmün beslenme, inflamasyonu ve otoimmün durumları azaltmak için güçlü bir yol. Vücutta inflamasyon başladığında bağışıklık sistemi zayıflıyor. Bu otoimmün hastalıkların başlamasına yol açıyor. Otoimmün hastalıklar vücutta inflamasyonu artırıyor ve böyle bir döngü oluşuyor.
Otoimmün hastalıkları önlemek veya iyileştirmek için vücutta inflamasyonu düşürmek çok önemli. İnflamasyonu azaltmak ve otoimmün hastalıkların başlamasından korunmanın ilk adımı beslenmenin düzenlenmesi olmalı. Yediklerimiz vücudumuzu iyileştirebilir de zarar verip inflamasyona da yol açabilir. O nedenle inflamasyonu düşürmek ve otoimmünitenin başlamasını önlemek için tetikleyici gıdaları beslenmeden çıkarmak ve inflamasyonu düşürücü gıdaları beslenmeye almak ilk adım olmalı. “
Instagramda takip etmek isterseniz sayfanın adresi @saglikliyasiyoruzcom