bir arkadaş forumda ekim yaptıran bu tableti sanırım 9 ay kullanmış doktor ile görüşmesinde ekim yapan doktor bırak çok kullanmışsın yeter demiş 5 ay yeterli demiş böbrekler karaciğere dokunur diye belirtmiş
Bu arkadaş tam olarak ben oluyorum
Evet doğrudur, Ekim yaptırdım ve merkez Xpecia kullanmamı önerdi.
Ama bi yanlışınız var, merkez bana 5 ay yeterli demedi, 3 kutu kullan dedi (yani 3 ay) , ama ben fazladan 6 ay daha kullandım (yani toplam da 9 ay Xpecia kullandım).
Ekim yaptırdıktan 9 ay sonra merkeze kontrole gittiğim zaman hala xpecia kullandığımı söylediğim de bana acilen Xpecia yı bırakmam söylendi, ben de cevap olarak şu an da kullandığım Xpecia kutusunun yarısının hala dolu olduğunu, bu kutuyu bitirince bırakayım dedim.
Bana ısrarla hemen bırakmam gerektiği söylendi ve o gece kullanmayı bıraktım.
Biz 3 kutu önermiştik dediler , son zamanlar da hiç kan testi vs. Yaptırıp değerlerine baktırdın mı dediler. Ben de yaptırmadım diyince tamam, bi an önce bırak artık kullanma dediler.
Böbreklerime zarar verme ihtimali bulunduğu söylendi, ayrıca ilk etapta sorun çıkmasa da ileriye yönelik sağlık problemleri ihtimali de var.
Belki de riske atmadılar, kan testi yaptırmış olsam ve bir sorun olmadığı ortada olsa belki bu kadar sorun etmezlerdi. Ama sonucta böyle bi bilgi olmadığı icin acilen kullanmayı kesmemin doğrusu olduğunu düşündüler.
İsterseniz siz kan testi vs. Yaptırıp kliniğinize danışıp kullanıp kullanmamaya karar verebilirsiniz.
Bu arada 9 aylık sürecim de yan etki vs gördüğümü sanmıyorum. Olsa da dönem dönem olmuştur veya fark etmemişimdir.
Belki de biraz meni de sıvılaşma olmuş olabilir ama emin değilim , psikolojikman böyle düşünmüş de olabilirim.
Hali hazırda hiç bir takviye kullanmıyorum.
2. Ekimi yaptırdıktan sonra bi süre daha tekrar başlarım kullanmaya , ama sonra tekrar bırakırım.
Malesef bu tarz takviyeler ömür boyu kullanılacak türden şeyler değil. Acı ama gerçek. Keşke olsa.