Gönderen Konu: minoxidil hakkında  (Okunma sayısı 3111 defa)

Spencer

• Hero Member
Ynt: minoxidil hakkında
« Yanıtla #30 : 20 Mayıs 2021, 04:41:17 »
Ben minoxdan önce mimo bide dermaroller yaptığım için 15-20 dk sürüyor ama sıkması 1 dakikamı bile almiyor

Mimoyu pek sevmedim Rick

Saçı yağlandıyor ve duşta daha fazla dökülmeye sebebiyet veriyor. Kenarda duruyor kullanmıyorum artık. Şu 1 dakika mevzusunu açsana biraz, aklım almıyor da.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #31 : 20 Mayıs 2021, 04:42:45 »
kesinlikle hocam 15 20 dk bunaltıyor valla

Benim gibi olan birini görmek rahatlatıcı
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #32 : 20 Mayıs 2021, 05:44:42 »
hocam dr hamid aydın bile minox kullanımınız max 2 dakikanızı almalı diyor. sağ şakağa 2 fıs üst üste sıkıp 15 saniye boyunca masajla yediriyorum, aynısı sol ve ön tarafa yapıyorum. 5 bölgeye ayırdım ben, sağ ve sol şakak 2 fıs, ön taraf 1, scalp 2 fıs vertex 1 fıs.

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #33 : 20 Mayıs 2021, 06:54:25 »
Mimoyu pek sevmedim Rick

Saçı yağlandıyor ve duşta daha fazla dökülmeye sebebiyet veriyor. Kenarda duruyor kullanmıyorum artık. Şu 1 dakika mevzusunu açsana biraz, aklım almıyor da.

Abi 6-7 ay önce sadece şakaklara kullanırken şakakların içine full yediriyordum, benim de ozamanlar biraz zaman alıyordu. Ama sonra farkettim ki öyle yapınca spreyin bir kısmı saçta bir kısmı elimde kalıyor. Daha sonra tepeye sıkmaya karar verdiğimde hatırlarsan sana sormuştum, saçların birleşip seyrek görünmesinden korktuğumu söylemiştim hatta konu dahi açmıştım bununla ilgili.

Tepeye sıkmaya şu şekilde başladım. Belirlediğim noktaya bir fıs sıkıyorum. Daha sonra kafayı eğiyorum biraz kafamın her yerine dağıtıyorum. Ayni şekilde tepenin sağ tarafına da sıkıyorum yine.
Şakakların arkasına bir fıs şakakların önüne bir fıs sıkıyorum, saça temas etmeyen yerde yediriyorum. Aynısı diğer şakak için de geçerli.

Tabii bu yönteme karar verirken aklımda dermaroller yapıp kullanmak vardı. Bu şekilde kullanmaya başladığım ilk zamanlar dermaroller yoktu elimde. Daha sonra dermaroller aldım. Kafanın her yerinde rastgele delikler açtım. Daha sonra hemen aynı şekilde sıkıp kullandım. Bu sayede ne elime bulaştı ne saçıma. Açtığım delikler sayesinde çok büyük kısmı kayıpsız emiliyor. Şakakların önünde ve saç çizgisinin önünde daha fazla delik açıyorum. Orayı ayrıca elimle yediriyorum. Sistemik hale getiriyorum bu sayede.
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2021, 07:57:17 Gönderen: Xeth »
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #34 : 21 Mayıs 2021, 06:18:08 »
Vallahi beyler siz epey pratik insanlarsınız bunu benim yapmam mümkün değil. Ben her puf veya fısta kafayı sağa sola hareket ettirip daha geniş alana yayıyorum ve sonra elimle yediriyorum bunu 8 kez tekrar ediyorum. Ayrıca tepeye 1 fıs yetmez.
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #35 : 21 Mayıs 2021, 06:41:35 »
Vallahi beyler siz epey pratik insanlarsınız bunu benim yapmam mümkün değil. Ben her puf veya fısta kafayı sağa sola hareket ettirip daha geniş alana yayıyorum ve sonra elimle yediriyorum bunu 8 kez tekrar ediyorum. Ayrıca tepeye 1 fıs yetmez.
ikinci scalp fısını vertexe doğru yayıyorum sonra direkt vertexe bir tane daha sıkıyorum. tepeye 3 fıs yayılıyor yani hocam.

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #36 : 21 Mayıs 2021, 06:48:07 »

Ben de 2 fıs tepeye , Bir fıs ön çizgiye. İkişer şakaklara zaten
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #37 : 22 Mayıs 2021, 23:24:55 »
benim min ile ilgili şöyle bir sıkıntım var: minoxun yarısına gelince şişedeki min azaldığı için tam püskürtmüyor bu da dozu ayarlamamda sorun çıkarıyor. şişenin yarsına gelince ilk fısı sıkıyorum az geliyor ikinciyi sıkınca normal dozunda geliyor, tekrar oraya bir fıs sıkıyorum bu sefer doz aşımı oluyor ve şişenin ss i bozuluyor. sanırım damlalık yardımıyla kullanacağım artık minoxu. benim gibi bu sorunu yaşayanlar var mı?

Facebook Twitter Instagram