Gönderen Konu: minoxidil hakkında  (Okunma sayısı 3107 defa)

Execuvite

• Hero Member
Ynt: minoxidil hakkında
« Yanıtla #15 : 17 Mayıs 2021, 22:25:07 »
eklemeyi unuttum, eğer kalp çarpıntısı gibi yan etkiler doz aşımının düşürülmesine rağmen devam ediyorsa min bırakılmalı ve kardiyolojiye gidilmeli.

Bir eklemede ben yapayım minox yorgun ve terli iken kullanılmamalı bir kere fitness dan sonra direk kullandım feleğin çemberinde 2 tur  attım onun dışında çarpıntı vs yaşamadım 2 senedir

orientis

• Hero Member
« Yanıtla #16 : 18 Mayıs 2021, 03:58:03 »
1-yoktan nasıl sd ediyor? kaliteli pgg li markalar var onlar tercih edilebilir. onun dışında pgg siz formları var. ben şuana kadar hiç kaşıntı problemi yaşamadım, yaşmayan çok kişi tanıdım fakat yoktan sd yapıyor diyeni ilk defa duydum.

2-pahalılık konusuna diyecek bir şey yok malesef, kendin toz halinde alıp yapabilirsin.

3-dögü kaçınılmaz. min çok güçlü bir etken fakat bu döngü mine özel bir durum değil. henüz vellus formuna uğramamış kılları başta döküp kıl formuna sokuyor, senin kendi sağlıklı saçlarının dinlenme/dökülme/büyüme faslında minin etkisiyle çıkan saçlar çakışıyor bu da hacim kaybına yol açıyor. burada önemli olan kişinin min trenini kaçırmadan kullanmaya başlaması. nw3 üstü kişiler minin döngüsünde ciddi hacim kaybı yaşarken nw 2 kişiler döngüde herhangi bir hacım kaybı yaşamayacak. bununla ilgili detaylı yazılar var forumda, döngünün var olmadığını söyleyen hekimler bile mevcut.

4- baş ağrısı ve çarpıntı malesef bazı kişilerde oluyor fakat kronik kalp hastalığı olmayan kişiler kullanmaya devam edebiliyor. bunun için doz aşımını gözden geçirmek lazım.

5-bırakınca her etken kazanımlarını alır. min çok güçlü bir etken olduğu için sheedingi falan da çok kuvvetli oluyor. bir süre min kullanıp bıraktığında min verdiklerini alır fakat sürecini hızlandırmaz ve sana kayıp yaşatmaz. tamamen bir illüzyon aslında.

benim tavsiyem min kullanacak kişilerin saç durumu çok önemli, nw 2-3 üstü kullanacaksa yılda 1-2 defa hacim kaybını göze almalı. direkt oral antiandrojenlere atlamaktansa topikal tedavilerle toparlamak daha mantıklı. min,seti,ru gibi.

Hocam müsait zamanında şunları da cevaplar mısın

1) günlük kullanımı kaç dakikanı alıyor ve kullandıktan sonra saçını yıkıyor musun ?

2) minoxidil sadece olan saçı koruyup güçlendiriyor mu yoksa ekstra saç artışı oluyor mu ?

3) normal bir insana göre günlük saç dökülme sayın daha fazla mı oluyor ?

4) bazıları ''erken yaşta minoxidil kullanma etkisini 5-6 yılda kaybediyor.ileri yaşlarda sıkıntı yaşarsın" diyor bunun hakkında ne düşünüyorsun ?

bu kadardı teşekkür ederim şimdiden
  • Yaşınız 20
  • Medikal Tedavi 1/4 Proscar

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #17 : 18 Mayıs 2021, 13:54:43 »
Hocam müsait zamanında şunları da cevaplar mısın

1) günlük kullanımı kaç dakikanı alıyor ve kullandıktan sonra saçını yıkıyor musun ?

2) minoxidil sadece olan saçı koruyup güçlendiriyor mu yoksa ekstra saç artışı oluyor mu ?

3) normal bir insana göre günlük saç dökülme sayın daha fazla mı oluyor ?

4) bazıları ''erken yaşta minoxidil kullanma etkisini 5-6 yılda kaybediyor.ileri yaşlarda sıkıntı yaşarsın" diyor bunun hakkında ne düşünüyorsun ?

bu kadardı teşekkür ederim şimdiden
saçım kısa olduğu için 1 dk falan sürüyor. sürdükten 4 saat sonra duş alıyorum.

ekstra saç çıkarıyor.

ilk kullanımda dökülme artıyor fakat sonra dengeleniyor.

bu işin yaşı yok ki. aga başlayınca geç kalamadan tedavi etmek lazım.

orientis

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 18 Mayıs 2021, 14:36:14 »

ekstra saç çıkarıyor.

Saçını uzattığını düşünürsek her gün duş al almak sıkıntı olmaz mı ya
  • Yaşınız 20

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #19 : 18 Mayıs 2021, 14:51:42 »
Saçını uzattığını düşünürsek her gün duş al almak sıkıntı olmaz mı ya
her gün almıyorum zaten iki günde bir. saçlarım uzun olunca da çok fark etmiyor maks 2 dk sürüyor.

orientis

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 18 Mayıs 2021, 15:34:01 »
her gün almıyorum zaten iki günde bir. saçlarım uzun olunca da çok fark etmiyor maks 2 dk sürüyor.

anladım hocam yazın ben de başlamayı düşünüyorum iyice bi araştırayım öncesinde
  • Yaşınız 20

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 19 Mayıs 2021, 06:11:21 »

ekstra saç çıkarıyor.

Yahu şu minoksidili 3 5 dakikada nasıl uyguluyorsunuz? Hayret ediyorum, benim 15 20 dakika sürüyor. Siz mi üstün körü uyguluyorsunuz ben mi çok dikkatli davranıyorum anlamıyorum.
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #22 : 19 Mayıs 2021, 06:20:16 »
Yahu şu minoksidili 3 5 dakikada nasıl uyguluyorsunuz? Hayret ediyorum, benim 15 20 dakika sürüyor. Siz mi üstün körü uyguluyorsunuz ben mi çok dikkatli davranıyorum anlamıyorum.
hocam saçı 1 numaraya vurduğum için gayet kolay uyguluyorum. 15-20 dk çok abartı, sıktığınız yere 10-15 saniye kadar masajla yedirmeniz yeterli. uzun saç kullandığım zamanlar damlalıkla hallediyordum.

Kellikbey

• Sr. Member
« Yanıtla #23 : 19 Mayıs 2021, 09:44:22 »
kesinlikle hocam 15 20 dk bunaltıyor valla

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 19 Mayıs 2021, 10:17:47 »
Ben minoxdan önce mimo bide dermaroller yaptığım için 15-20 dk sürüyor ama sıkması 1 dakikamı bile almiyor
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

ahmetbird

• Full Member
« Yanıtla #25 : 19 Mayıs 2021, 10:53:28 »
15 20dk yi görünce galiba üstün körü yapıyorum ben 1 dk mi alıyor çünkü :D Acaba o yüzden mi saçımda gerileme var  ???
Akşamları 10 fıs minoxidil-(Başlangıç 26 Eylül 2019)

Sawpoo Şampuan
Konazol Şampuan (haftada 2 gün)

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #26 : 19 Mayıs 2021, 16:37:59 »
Ben minoxdan önce mimo bide dermaroller yaptığım için 15-20 dk sürüyor ama sıkması 1 dakikamı bile almiyor
hocam her minden önce dermaroller kullanıyor musunuz?

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 19 Mayıs 2021, 17:52:29 »
hocam her minden önce dermaroller kullanıyor musunuz?

Hocam haftada 2-3 defa 1mm yapıyorum artık. Hiç kanamiyor bile biraz acıyor sadece. Bunu 15 gündür falan yapıyorum döngüye girdikten sonra başladım.

Ayrıca 2 aydır haftada 2-3 defa 0.5 mm yapıyordum. Şimdi 1mm geçince diğerini kullanmıyorum pek.
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 20 Mayıs 2021, 04:35:37 »
hocam saçı 1 numaraya vurduğum için gayet kolay uyguluyorum. 15-20 dk çok abartı, sıktığınız yere 10-15 saniye kadar masajla yedirmeniz yeterli. uzun saç kullandığım zamanlar damlalıkla hallediyordum.

Saçlarım epey uzun bağlanacak seviyede

Kısa olduğunda da farketmiyordu benim için, aşağı yukarı aynı zaman dilimi, bir kaç dakika olayını da ben çok abartı buluyorum. Üstün körü kullanıyorum diyen kişide bile azami 5 dakika sürer.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 20 Mayıs 2021, 04:38:55 »
15 20dk yi görünce galiba üstün körü yapıyorum ben 1 dk mi alıyor çünkü :D Acaba o yüzden mi saçımda gerileme var  ???

1 dakika nasıl oluyor? Yahu ben bunu hayatta yapamam bir insan 8 fısı bir dakikada nasıl sıkabilir? Üst üste ardı ardına 8 fıs yapıp sonrasında mi masaj yapıyorsun ne? Spreyin ucunu kafa derisine dayayıp sıkıyorsun değil mi? Ayrıca başladığımda beri yani yaklaşık 4 yıldır hep bu zaman diliminde yapıyorum ve saçımda gerileme yok. 4. Yıl olsun yeni fotoğraflarla konu açacağım.

Facebook Twitter Instagram