Kardeşim öncelikle güzel yorumun içib teşekkür ederim. İnşallah senin de yeni çıkışlarını görürüz ama agresif dökülüp durulmuş gibi saçlar. belki tedavi uygulamasan daha kötü olacaktı erken müdahale saçları kurtarmış gibi çok şükür. Ben galiba yaş avantajı yaşıyorum. Düşüncem agresif sürecimin bitip artık hormonların da saçtan ümidini kestiği bir dönemde başladım tedaviye sonucun bu kadar iyi olmasını buna bağlıyorum şahsen. Minoxidil ömür boyu süren bir tedavi ve topikal çok yorucu oluyor özellikle saçının görünümüne önem veriyorsan kirli tozlu gibi duruyor. Köpük formunu bulabilirsen ve sürekli kullanacaksan dene ama yaşın itibariyle daha geriye gitmeyip sabit kaldığında bile büyük başarı bence. Ben minoxil fortenin 2.5 mg oral kullanımıyla ilgili deneysel girişimlere başlayacağım çünkü topikal saç uzadıkça kullanılmaz hale geldi benim için ya da ben beceremedim sanki tarlada patos atmış gibi oluyor saçlar uzun saça kullanma şekli konusunda önerileri alabilirim
Dokulme coronaya yakalandiktan sonra beni mahvetti, 1 parmak acildi sakaklar, tepe de seyreldi. Yoksa bu kadar kotu durumda degildi sacim.
Minoxidili ben de oral kullanmayi dusunuyorum damlalikla. Tablet formlari turkiyede yok, yurtdisindan getirtmek gerek ve pek de ucuz sayilmaz. Normal satilan spreylerde 60 ml'de 3 gram minoxidil var. Damlalikla 1 damla 0,05 ml gibi bir degere denk, yani bir damlada 2.5 mg var. Etki/yan etki dengesi en makul doz. Zaten bilidigim kadariyla topikal kullanimda da kana karisip sistemsel etki gosteriyor minoxidil, o halde dogrudan oral kullanmak da pek farkli olmaz. Hem de onda biri maliyete gelir.