40 yaşında mezun olup öğretmen olarak atanan var hatta 44-45 yaşı bile duydum gördüm. İngiliz dili ve edebiyatı, fen-edb. fakültesi bünyesinde diye biliyorum ve eğitim fakültesi ingilizce öğretmenliğine göre hem dersleri çok hem de dersler daha detaylı işlenir fen-edebiyatta. Formasyonun verilme şekli bu yıl değişmeseydi devam et derdim ama bu yıla kadar son 6-7 yıldır pedegojik formasyonu almak kolaydı, okurken veya mezun olunca 1 yıl da sertifika programı şeklinde veriliyordu ve üniversiteler formasyondan gelen parayı (Her öğrenci 2054 tl ödemek zorunda) önceliğini kendisi belirlediği şekilde üniversite için harcayabildiği için okulun imkanlarını zorlayarak mümkün olduğunca çok kişiye veriyorlardı ve başvuran hemen hemen herkes kabul ediliyordu.Ama artık ocak 2021'den itibaren formasyon tezsiz yüksek lisans adı altında formasyon derslerinin 2 yılda verileceği bir sisteme dönüştü ve YÖK üniveristelere düşük kontenjan verirse başvuran herkes alamaz, diploma notları yüksek olan kabul edilir.Özetle bu yıl puanın kesildiği için devlet üniversitesi ingilizce öğretmenliği gelmezse seneye kazanırsın ve mezun olduğunda 26 yaşında olacaksan hiç de geç olmaz.30-32 yaşında Kpss çalışan insanlar var ama ingilizce öğretmenliğinin atama kontenjanı çok iyi ve mezun olur olmaz atanırsın.Vakıf üniversitesi planına gelirsek davulun sesi uzaktan hoş gelir, maddi olarak seni çok zorlayabilir ve evdeki hesap çarşıya uymayabilir.Vakıf üniversitesini bu yıl kazandın diyelim, gittin kayıt yapatırdın ve her dönem başı 20-30 bin tl para yatırmaya gelince iş, ben burayı neden yazdım, keşke 1 yıl daha bekleyip devlet üniversitesini kazanırdım demeyeceksen yaz.Kendine ve seviyene güveniyorsun belli, bu da senin için iyi bir şey.