Gönderen Konu: Üniversite Bölüm Değişikliği Yaparsam 26 yaşında mezun olucam sizce nasıl?  (Okunma sayısı 1494 defa)

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
Eski konu ama bilgilendirme yapayım.

Formasyon eğitimi geri geldi. Parayı veren düdüğü çalıyor (formasyonu alıyor)

Tezsiz yüksek lisans programını ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Eski sistem geri geldi mecburen.

Gelelim İngiliz dili ve edebiyatı, AKE, bilmem ne dili ve edebiyatı bölümlerine.

"İngilizce öğretmeni olmak istiyorum ama kendime bir şey de katayîm." demeyin boşuna. Böyle diyenler çatır çatır bölümü bıraktı.

Vizede 4-5 ağır dilli İngilizce romanlardan mükellef olunca görürsünüz kendinizi geliştirmeyi.

Edebiyata merakı olmayan gelmesin bak uyarıyorum.
Sonra bunalıma girmeyin abicim.

Öğrendikleriniz sosyal hayatta bir işe yaramayacak. Bunu da bilin. Mesela ben Amerikan Regionalism'i hakkında kendimi iyi hissediyorum. Ama sosyal hayatta hiçbir işime yaramıyor. 1 seneye unutacağım.

Not: Arkadaşlar bu bölümlerde insan gibi bir üniversiteye gidin. Mesela Hacettepe, Bilkent, Ege, Dokuz Eylül, Yeditepe olabilir.

ODTÜ gibi bazi S1 üniversitelerde bulunmayabiliyor bu bölümler.

Gidip yok Bartın yok Zonguldak yok Kırşehir falan tutuyorsa yazmayın abicim. Prestij önemli.

Not2: Bu bölümü okurken çift anadal yapmanız önerilir. Veya İkinci bir üniversiteyi yanında okuyun. Okul bitince diğerlerinden farkınız olmalı.

Bu konuda merakı olan bana yazabilir. YDS, TOEFL, YDT gibi sınavlardan da sizlere bilgi sağlayabilirim.

DavyJones

• Hero Member
Allah büyük, kimse aç kalmamış şu dünyada.

Facebook Twitter Instagram