Şimdi arkadaşlar konuyu şu şekilde guncellemek isterim bugün sabah alaleceke kalkıp doktorun yanına gittim ilk günkü gibi çok ilgilendi saolsun konuşmalarını aktarmak isterim sizlere kurile ilgili özel bir labaratuar ve eczaneye calisiyormus bunu sordum bu etkenler İspanyadan geliyor zaten her eczaneye de güven olmaz dedi ben bile etken madde koyuyorum diyip koymayan yerler biliyorum dedi bu konuda içim rahat dedi dut konusuna gelince gayet ideal dedi bunu zaten reçete ediyorum dedi ama ben hastalarıma dut koymadan da bu reçeteyi veriyorum gayette başarılı olduğunu iletti bana ben tedirgin olduğum için dut cikaracagini söyledi zaten içeriğinde bulunan etkenler minox ile birlikte başlı basina iyi bir tedabi dedi yeni bir reçete çıkarıp bana Çarşamba hazır olacağını iletti bende gelişimleri sizlere aktaracağım en azından içim rahat etti bu konuda ilerleyen süreçte gerekirse az miktarda süt yada sawpalmeto gibi etkenleride ekleyebilecegini söyledi bu şekilde bir ilerleyecegim arkadaslar
Supermis ispanyadan bunlari getirtebilmeleri. Demek takip ediyolar son trendleri sac dokulme tedavisinde. Doktorun dinlemesi de iyi senin durumunu ama doz dusurmeyi opsiyon olarak sunmamis. En azindan elinde guclu bir minoxidil karisimi olur ve adim adim ilerlersin tedavinde. Asistanin dedigini okudum klasik trip. Kimsenin net bildigi bir bilgi degil ki ne kadar mg ne kadar siklikla uygulanmali. Trichosol dutasteride uzerine akademik calisma bile bulamadim. Dutasteride mesotheraphy calismalarina bakinca da kullandiklari doz haftada maksimum 1mg (
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5596657/ 3 tane ornek calisma koymus table 1'de). Direk sacin bulundugu katmana yapiliyor tabi igneyle o yuzden dozun dusuk olmasi mantikli. Biz haftada 1mg kullansak tamam belki yetmez zaten sac tabakasina direkt yollayamiyoruz igneyle ama haftanin her gunu 2.5mg mi surmek bunun alternatifi? Bence degil.
Soyle bir patent buldum simdi ararken
https://patents.google.com/patent/WO2019012353A1/en. Asagida bir kismini kopyala yapistirdim sayfadan. Topikal diye belirtmemis ama topikal miktarindan bahsediyor bir onceki paragrafi okursaniz sayfaya girip. Adamlar topikal dutasteride i mi patentliyolar anlamadim epey bir bilgi var ama sayfada.
"If the daily dose of dutasteride is less than 0.1 mg, the onset of the effect is insignificant, whereas, if it exceeds 0.5mg, side effects such as hyposexuality, ejaculation decrease etc., may occur. The daily dose of dutasteride for topical administration is preferably 0.4mg, more preferably 0.25mg and most preferably 0.2mg."
Bu patent trichosol cozeltiden bahsetmiyor. Muhtemelen trichosol formul haklarina sahip firmanin bu deneyleri yapmasi lazim dutasteride ile obur turlu X bir lab yapsa haklari onlara ait olmadigi icin finansal geri donusu olmayan bir arastirma olur. Ondan cikmadi bakinca heralde ama bulan olursa yazsin. Biz yine kendimizi dusuncez. Tedavinde bol sanslar. Olmadi alirsin her gun kullanmazsin eger minoxidil tek basina kesmiyorsa. Biraz deneme yanilma oluyor bu isler maalesef.