Sevgili genç arkadaşlarım yıllardır foruma üyeyim tanıyan tanır beni .Hintelle de sorabilirsiniz kimsenin adamı vs değilim , olmadım ve olmam .
Genç arkadaşlarım diyorum yaşım 39 benden büyük bu yazıyı okuyan abilerimi de saygıyla selamlıyorum .
Son dönemlerde forumda saç dökülmesi yaşayan bu yaş aralıklarında çok arkadaşımızı görüyorum . 19 yaşında ön kısım seyrelmiş , tepe ben açılıyorum diye bağıran . Biz de üzülüyoruz bu yaşta genç kardeşlerimizin saç sorunu yaşamalarına ama Allaha şükür etmek lazım yine de . Allah başka hastalık vermesin . Dışarıda dolaşan bir çok kel insan var ve bu anormal bir durum değil . Öncelikle bunu kavramalıyız .
Bu yaş aralığında sorun yaşayan kardeşlerime aşağıdaki tavsiyelerde bulunmak istiyorum . Forumda her başlıkta 18 yaşında adama sıklaştırma , şakak , çok aşağıda ön çizgi , saçlı bölgeye girilir şeklinde yazı yazan kişilere itibar etmeyiniz ...
Saç sorunu yaşayan arkadaşlar bence şu adımları takip etmeliler
Öncelikle aile büyükleri amca , baba , abi vs saç dökülme durumları nedir ? Donör durumları genç ve yaşlıyken varsa fotoğraflardan analiz etmeye çalışsınlar .
Örneğin babasının sadece ön bölge dökülmüş ve donörü o yaşta bile iyi gözükenler ( kesin senin de öyle olacak demek değil ) bölgede ciddi kayıp yaşıyorlarsa bence genç yaşta bile risk alıp mantıklı bir ön çizgi ile ekime girilebilir . Ama baban nw6-nw7 civarı ve kulak üstleri , ense zayıflamışsa bu yaşta bu işe bulaşmamalarını tavsiye ederim .
Kendimden bir örnek vermek istiyorum . 26-27 yaşlarında ekim için İlhan serdaroğlu ve Zekeriya kula görüşmeye gittim . İlhan hoca ve zekeriya hoca donörü beğendiler . Zekeriya hoca üstteki ve öndeki saçlarımın tam dökülmediği için şuan ekime uygun değilsin dedi. 3-5 yıl sonra gel yapalım dedi. İlhan bey 2500 civarı ekeriz dedi ve fotograf cekip kendi bilgisayarına not aldı donörü vs . Ben erteledim işi . 35-36 yaşlarında ilhan beye görüşmeye gittiğimde donörü beğenmediğini söyledi ve eski foto ve notlarına bakıp donörde de dökülme olmuş dedi ve haklıydı donörde kayıp oldu .
Yani demem o ki herkes için geçerli değil ama 20 yaşındaki donör ile 30 yaşındaki aynı olmuyor ve ense saçları tamamen dht ye karşı dirençli değil .
Bunun dışında ekim yaptıracağınız yeri iyi inceleyin .Forumda , instagramda 2 başlık görüp hemen atlamayın .
Doktora gidip kan testi yaptırın . Medikal tedaviye başlamak isterseniz önce gidip doktor ile görüşün ve bu ilaçları ömür boyu kullanmanız gerektiğini unutmayın .
Her bir greftin değerini bilin ve planlamanızı iyi yapın .
Herkese itibar etmeyin . Forumun kıymetini bilin
Saç ekimi kaçmıyor , 30 yaşında da inanın saça ihtiyaç var ...
Sonuçta karar sizin . Herkese iyi forumlar