Erkek tipi dökülmede kullanılan ilaçların çoğu aslında tesadüfi olarak bulunmuş.Yani prostat ilacı içiyorsun yan etki olarak saçına iyi geliyor ya da tansiyon ilacı kullanıyorsun yan etki olarak kıllanma yapıyor.
Çözümden ziyade saç dökülmesinin nedeni de hala anlaşılabilmiş değil.Genetik deyip geçiştirdiklerini düşünüyorum.Mesela25 yaşında saç dökülmesi başlayıp 30 yaşında saçların ön kısmı dökülmüş ortalar seyrekleşmiş vertex kısmı sağlam olan birisi 70 yaşına kadar ilaç kullanmadan aynı profilde kalabiliyor.Diğer taraftan 25 yaşında dökülmesi başlamış birisi 5-10 yılda enseye kadar tüm saçı döküp nw7 olabiliyor.İkisi de erkek tipiyse neden farklı evrelerde kalıyor yani genetik saç dökülmesi olan birinin neden dökülme bölgesindeki bazı saçlar dökülürken bazıları kalıyor.
Şu an elimizdeki çözüm saç ekimi ama ben çok vasat bir yöntem olduğunu düşünüyorum.İnsan kafasında 100-150 bin saç teli olduğu söyleniyor.İyimser bakarak bunun sadece 20-30 bininin döküldüğünü varsayarsak 5-6 bin ile greft ile 20-30 binlik bölgeyi kapatmaya çalışıyoruz.Yani seyrek olmak zorunda ve işlem çok meşakkatli kafanda binlerce delik açılıyor,2-3 kişi tek tek elleriyle bunları yerleştiriyor doğal bir sıklıkta olması imkansız.Ekilen saçlar normal saç değil de genital bölge kılı gibi gözüküyor ve ne kadar başarılı bir ekim olursa olsun ben ekim mi orijinal saç mı olduğunu anlıyorum.Ön kısımda nokta nokta kabarıklık oluyor,doğal bir görünüm elde eden göremedim ben.
Bu işe ne zaman gerçekten bir çare bulunur,insanlar bir ilaç alır da bu illetten kurtulur acaba