Gönderen Konu: Ekim Esnasında oluşan kanama  (Okunma sayısı 416 defa)

_SENNA_

• Yeni üye
  • *
Ekim Esnasında oluşan kanama
« : 05 Mayıs 2021, 18:11:40 »
Arkadaşlar merhaba,

04.04.2021 tarihinde 5200-5300 adet greft olduğu tarafıma iletilen bir ekim işlemi gerçekleştirdim. Bunu da ayrı bir başlık altında paylaşacağım.
Fakat verteks bölgesi ekilirken ciddi bir kanama durumu söz konusu oldu. Aktif sporcu olduğum için besinsel öğelerdendir diye düşündüm. Ekimden 2-3 hafta önce de aspirin kullanmayı bıraktım. Hatta ekim sırasında sporcu olmamdan kaynaklı kan vizikozitesinin böyle olduğunu, akışkan bir kan yapısına sahip olduğumu ilettiler. Az çok fizyoloji ve anatomi bildiğim için konuşulanlar illa ki mantıklı geldi. Fakat durum içime sinmedi açıkcası. Yapılan ekimde doku altına zarar verilmiş midir? Bu durum ekim sonrası saçların çıkmasına sıkıntı olur mu? Zira özellikle verteks bölgesinin bu kadar kanaması ekim sonrası bölgenin iyi beslenmesi de anlamını taşıyor. Tavsiye ve tecrübelerinizi rica ederim.

aksamci

• Hero Member
  • Kel degilim , anlim acik
Ynt: Ekim Esnasında oluşan kanama
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2021, 20:48:53 »
gecmis olsun , keske resimde paylassaydiniz daha iyi olurdu.

spor yaparim ama anatomi fizyolojiden anlamam *sanirim*
anladigim iyi birsey var ama ,sac ekiminde nasil nekroz olusur.

büyük ihtimal ekim esnasinda, kanal aciminda kafa derisine zarar verdiler bu yüzdende ciddi kanama olmustur , tabi sizi o an sakinlestirmek icin , okuyamiyorum bile vizikozitenisnin böyle oldugu söylemisler .

yani insallah nekrozluk bir durumunuz yoktur. 

Facebook Twitter Instagram