Gönderen Konu: Saç Ekimi Sonrası Spor  (Okunma sayısı 21759 defa)

kelevra

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Saç Ekimi Sonrası Spor
« : 25 Eylül 2015, 16:11:13 »
Merhaba,

Saç ekimi sonrası ne zaman sportif faaliyetlere dönülebilir? Bununla ilgili çok farklı söylemler var. Türk kaynaklar genelde 1 ay derken yabancı kaynaklar 2 hafta sonra hafif, 3 hafta sonra normal yoğunlukta spor yapılabilir diyor.

maranel84

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç Ekimi Sonrası Spor
« Yanıtla #1 : 01 Ekim 2015, 16:42:56 »
valla arkadaşım spor yapmayın  diyorlar genelde çünkü kan akışı için yani saçı besleyen damarlardaki kan akaşı için iyi değilmiş kafa derisinin terlemesi hakkında hocayla konuştuğumda bunda bir sıkıntı olmaz demişti bana ama tabi spor farklı bir durum benim kanaatimce 4 haftadan sora bişey olmaz yapılabilir ama bilimsel olarak tam bilmiyorum tabi :)

Aslanfener

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 01 Ekim 2015, 16:50:42 »
Ben 3-4 km yürüyüş yapıyorum hergün ama ağırlık vs terletici sporlardan ilk 2 Ay kaçınmalısınız bence saça iyi gelen gıdalarla da beslenme ile birlikte iyi sonuç alırsınız diye düşünüyorum.

deinemutter

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 03 Ekim 2015, 11:11:38 »
http://www.realself.com/question/Work-out-after-hair-transplant-surgery

Cevap veren doktorlar agirlik antremani icin genelde 1 ay demisler.

bluekıng

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 10 Ekim 2015, 16:19:18 »
Ben beden eğitimi öğretmeniyim ve saç ektirdim şuan 40. gündeyim . 1 ay yeterli bir süreç arkadaşlar 1 ayı tamamladıktan sonra yavaş yavaş koşular agırlık kaldırmalara başlanabilinir. Unutmayın yavaş yavaş başlayın :)

james17

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 08 Şubat 2016, 00:25:24 »
arkadaşlar saç ekimi yaptırıp süreci tamamlanmış arkadaşlara sormak istiyorum;1 ay sonra fitness(ağırlık kaldırma) ve  halı saha maçı yapıp hiçbir zarar görmeyen arkadaşımız varmi acaba? benim ekimimden şuan 15 gün geçti.1 ay sonra başlamayı düşünüyorum ama emin olamuyorum.genelde 1 ay deniliyor ama çok farklı söylemler,makalelerde var??

Phoenix

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 08 Şubat 2016, 00:39:50 »
Fitness'ta zarar göreceğini sanmam ama halı sahada kafaya darbe almak sıkıntı olabilir..

balerion

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 12 Şubat 2016, 17:35:10 »
Bende ekimim 1 ayı tamamladıktan sonra basladım agırlık antremanlara doktorlada konustum bi sakıncası olmadıgını söyledi

james17

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 15 Şubat 2016, 02:29:08 »
balerion peki senin sürecin tamamlandımı.saçların sağlıklı bir şekilde çıktımı,yani  1 ay sonra ağırlık çalışarak herhangi bir zarar görmedin değil mi?

balerion

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 16 Şubat 2016, 09:31:19 »
balerion peki senin sürecin tamamlandımı.saçların sağlıklı bir şekilde çıktımı,yani  1 ay sonra ağırlık çalışarak herhangi bir zarar görmedin değil mi?

suan herhangi bi sorun yok doktoruma sordum oda calısmamım bı sorun olmayacagını soyledi internettede 1 - 2 ay sonra bi sakıncası olmadıgını ssoylenıyor.

nonick

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 14 Mayıs 2018, 23:33:40 »
Merhabalar. uzun süredir forumu takip edip saç ektirmeme rağmen ilk mesajım şu ana kısmetmiş :)

Konuyu hortlatıyorum ama güncel durum nedir?

Uzun süre önce ektiripte spora (ağırlık ya da terleten sporlar) ne sürede başladınız ve sonuçları ne oldu?
Sporun olumsuz etkilediğini düşünüyor musunuz?
Ya da şu sürede başladım olumsuz olmadı diyor musunuz?

Saç ekiminden bir gün önce son sporu mu yaptım. Yaklaşık bir ay olacak ve spor yapmayı iple çekiyorum ama tabi önceliğimiz taze saçlarımız. 

Paylaşım ve önerilerinizi rica ederim.

kafabikarışık

• Full Member
« Yanıtla #11 : 15 Mayıs 2018, 10:59:42 »
Kendi ekim merkezim 45 gün demişti. 45 gün sonra da ağır sporlara hemen başlamamamı belirttiler. Deneme amaçlı 20 kg lık bir halteri kaldırınca bildiğiniz başıma ağrı saplandı. Yani futbol fln sa 45 yeterli.
  • Ekim Tarihi: 05.09.2017
  • Ekim Merkezi ismi Emphair
  • Greft Miktarı 3340
  • Yaşınız 33

asensio

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 05 Haziran 2018, 19:50:28 »
Kendi ekim merkezim 45 gün demişti. 45 gün sonra da ağır sporlara hemen başlamamamı belirttiler. Deneme amaçlı 20 kg lık bir halteri kaldırınca bildiğiniz başıma ağrı saplandı. Yani futbol fln sa 45 yeterli.

45 gün çok değilmi ,saç ekimi sonrası spor olayı gerçekten kafa karıştırıcı sporun ne gibi bir zarar verdiğini açıkçası çok çözemedim.koşu ve tempolu yürüyüş yapmaktamı sakıncalı?

soraro

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 06 Haziran 2018, 01:34:30 »
Forumda aşırı yorucu spor için 30 günden sonra diyolardı. Yürüyüş 1 hafta sonra yapılıyormuş. Çok terlemek ile ilgili sanırım. Ama terleyince saç derisi için faydası olmaz mı?

asensio

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 06 Haziran 2018, 02:43:25 »
Forumda aşırı yorucu spor için 30 günden sonra diyolardı. Yürüyüş 1 hafta sonra yapılıyormuş. Çok terlemek ile ilgili sanırım. Ama terleyince saç derisi için faydası olmaz mı?

Çok terlemekten değil saroro kafaya az kan gitmesin diye saç ekiminden sonra spora ara verin diyorlar.

Facebook Twitter Instagram