Finasterid yan etki yapıyor, ama bu yan etki insanların sosyal hayatlarını etkileyecek düzeydeyse bence kullanılmamalı. Cinsel hayatı az olan ya da hiç olmayan birisi ben yan etki görmüyorum diye forum da yazıyorsa bu ne kadar referans alınmalı? Buradaki tüm bireyler farklı hayatlar yaşıyor ve bazı kişilerin temkinli davranmaları bence çok normal. Finasterid kullandıran ekimcilerinde bu ilacın yan etkilerinden olumsuzca bahsetmesi zaten beklenilemez. Kaldı ki ben referans olarak bir doktor da kullansa, açıkcası kendim artı ve eksilerini tarttıp kendi iradem ile kullanımına karar veririm. Kullanmayı düşünenler şunu bilmeliler ki herkesin beklentileri ve hayatları farklı, yani bence yan etkisi olan bir ilaç kullanımında referanstan ziyade kontrollü bir şekilde ve bilinçli kullanımın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bende başlarda doktor kontrolünde kullandım bu ilacı ve yaklaşık 4 yıldır düzensiz kullanıyorum. Bu forum da yazılan yan etkileri okumasam benim başıma gelmeyen bazı problemler olduğunu da gördüm. Yani gerçekten bazıları yan etkileri daha ciddi yaşıyor ve benim gibi düşük yan etki gören üyeler de bunu abartı olarak nitelendirebiliyor. O yüzden konunun özüne gelirsek kafadan şu kadar kullanılmalı demek yerine doktor kontrolünde kullanımına uygun olup olmadığına kişinin bence bakılmalı.