Gönderen Konu: Fin kullanabilirmiyim (test sonuclarim)  (Okunma sayısı 2617 defa)

Hwoarang7

• Hero Member
Ynt: Fin kullanabilirmiyim (test sonuclarim)
« Yanıtla #15 : 18 Nisan 2021, 19:45:53 »
Dostum benim içim rahat, diğer arkadaşların da rahattır merak etme.

Benim gittiğim bir cildiye hekimi de önerdi finasteridi. Doktordan kastım ürologdur. Haa yanlış anlaşılmasın, cildiyeciyi adam yerine koymuyor sanılmasın.

Finasteridin yıkma ihtimali olan şeyler ürolojinin konusu olduğu için diyorum bunu.

Konu çok uzuyor kısa özet geçeyim demek istediklerimi. Bu tarz ilaçlar öyle xpeciaya fln benzetebileceğiniz ilaçlar dğeildir. Sorun görmeyip yıllarca kullananlar olabilir. Gelip gidip benzer konular altına aynı şeyler yazılıyor. (Ben de yazıyorum haliyle)
İnsanların sorun görmüyor olması, ( ki çoğunun olaylara bakış açısını fln gördükçe, sorunları görebildiklerinden bile şüphe ediyorum neyse) sizin de yaşamayacağıız anlamına gelmez. Kimse size sprun yaşamayacağınızı garanyti edemez! İlacın sizde işe yarayıp yarayamayavağı hakkmda bir şey diyemez.
.

Sacsizman

• Sr. Member
« Yanıtla #16 : 18 Nisan 2021, 19:58:23 »
Ne kadar konuşmasını bilmeyen haydut gibi yazılmış yorumlar var.Adam test sonucunu göstermiş görüş alıyor bir dövmedikleri kalmış.Size bir tavsiye siz siz olun tanımadığınız kişi hakkında böyle ileri geri ağzı açık yorum yapmayın.Konu sahibi ne arkadaşınız ne kankanız nede kardeşiniz.Sizin o sokak ağzınızla bu forumda ne işiniz var? Hintell el atıversin.

Soruna gelirsek ben test dahi yaptırmadan kullanıyorım.Öyle aman aman korkulcak birşey olduğunu sanmıyorum.Daha öncede 4 ay xpecia kullandım fine geçiş yaptım aynı yani.Testesteronu arttırıyor bu doğru.Misal benim libido tavan.Kullanıp kullanmamak senin tercihin.Koray hoca bile kullanın yan etki görürseniz bırakırsınız diyor.Doktora sorsan evet o cevabı verecektir.Ama saç ekimciye sorsan önerir.Kullandıktan 6 ay sonra etkisini görüceksin.

Edit: Ben prozac anti depresanda kullanıyorum.Reçetesine baksan inanırmısın bune dersin.
yok hocam ben anlamıyorum su forumda atıp tutmaya çalışanları dediği sözü sonradan demedim demek nedir yav yine neyse ki doğruyu gören biri var saol kardeşim

Sacsizman

• Sr. Member
« Yanıtla #17 : 18 Nisan 2021, 20:08:44 »
.
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2021, 20:19:01 Gönderen: Sacsizman »

Uzaylı01

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #18 : 18 Nisan 2021, 20:55:55 »
Konuyu açan bir soru sormuş ve ilk gelen cevap da adam AMK içerikli bir cevap yazmış, manyakmısınız falan demiş
Konuyla ilgili bir bilgin veya cevabın yoksa yazmak zorundamısın? Post kasınca eline ne geçiyor?
Eğer her konuyu açana doktora git diye cevap verilecekse bu forumun amacı nedir tam olarak?

Birde o manyakmısın, amk yazan malum şahıs daha geçenlerde ekim ve spor ile ilgili bir konu açmıştı. Halbuki bu konu 100lerce kez forumda sorulmuş. Buna rağmen başkasına AMK yazarak ahkam kesiyor =)
Ekimden sonra spor yapmakla ilgili 100 tane konu bulurum. Bu kişi buna rağmen sormuştu geçenlerde =)

Konuyu açan kişiye de bilgim olmadığı için cevap veremeyeceğim

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 18 Nisan 2021, 22:16:16 »
Konuyu açan bir soru sormuş ve ilk gelen cevap da adam AMK içerikli bir cevap yazmış, manyakmısınız falan demiş
Konuyla ilgili bir bilgin veya cevabın yoksa yazmak zorundamısın? Post kasınca eline ne geçiyor?
Eğer her konuyu açana doktora git diye cevap verilecekse bu forumun amacı nedir tam olarak?

Birde o manyakmısın, amk yazan malum şahıs daha geçenlerde ekim ve spor ile ilgili bir konu açmıştı. Halbuki bu konu 100lerce kez forumda sorulmuş. Buna rağmen başkasına AMK yazarak ahkam kesiyor =)
Ekimden sonra spor yapmakla ilgili 100 tane konu bulurum. Bu kişi buna rağmen sormuştu geçenlerde =)

Konuyu açan kişiye de bilgim olmadığı için cevap veremeyeceğim

Dostum doğrudan bana hitaben cevap verebilirsin çekinmene gerek yok :) Hiç öyle malum şahıs öznesine gerek yok ;)

Amk, evet gereksiz bir kullanım olmuş ama amına koyim senin şekline bir küfür olarak alınmasın lütfen, biraz yazım alışkanlığı olmuş, tepki göstermek adına. Soruyu soran arkadaştan da özür dilerim, alındıysa.

Ama gelip buraya hormonlarıyla ilgili soru sormak da, ne bileyim pek akıl işi değil. Neyse o konuyu arkadaşa anlattık sanıyorum.

Şimdi sana vereceğim cevaba gelelim. Saç ekimi ve sporla ilgili sorduğum, forumda 100 tane konusunu bulurum dediğin soruma gelirsek, (ekimden ne kadar süre sonra spor yapılabilir gibi bir soruydu sanırım, sanırım onu kastediyorsun) hiç öyle forumda yüzlerce konu falan yok. Hiç de öyle uzun uzun tartışılmış veya insanların tecrübelerini doğru düzgün yazdığı bir konu değil. Çoğu blgi şu ekimci 3 ay dedi, şu 3 hafta dedi tarzı ucu çok açık cevaplar. Benim gidip görüştüğüm iki ekimciden birisi 3 ay diğer 1 ay dedi. Bu farklılık üzerine gidip konu açtım. Haa tatmin edici başlıklar varsa paylaşırsan sevinirim. Hala tatmin edici bilgiye eriemedim.

Sana niye cevap vermeye kasıyorum bilmiyorum ama şunu anla yazdıklarımda ahkam kesecek bir şey yok. Soruyu soran arkadaşa doktora git sor demekten veya bu minvalde şeylerden başka birşey dediğimi hatırlamıyorum. Ahkam kesmekten kastın buysa, seni deyimler sözlüğüne doğru yönlendirelim.

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 18 Nisan 2021, 22:50:37 »
Prolaktin guzel jinekomasti falan almazsin
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

Sacsizman

• Sr. Member
« Yanıtla #21 : 19 Nisan 2021, 01:05:46 »
Dostum doğrudan bana hitaben cevap verebilirsin çekinmene gerek yok :) Hiç öyle malum şahıs öznesine gerek yok ;)

Amk, evet gereksiz bir kullanım olmuş ama amına koyim senin şekline bir küfür olarak alınmasın lütfen, biraz yazım alışkanlığı olmuş, tepki göstermek adına. Soruyu soran arkadaştan da özür dilerim, alındıysa.

Ama gelip buraya hormonlarıyla ilgili soru sormak da, ne bileyim pek akıl işi değil. Neyse o konuyu arkadaşa anlattık sanıyorum.

Şimdi sana vereceğim cevaba gelelim. Saç ekimi ve sporla ilgili sorduğum, forumda 100 tane konusunu bulurum dediğin soruma gelirsek, (ekimden ne kadar süre sonra spor yapılabilir gibi bir soruydu sanırım, sanırım onu kastediyorsun) hiç öyle forumda yüzlerce konu falan yok. Hiç de öyle uzun uzun tartışılmış veya insanların tecrübelerini doğru düzgün yazdığı bir konu değil. Çoğu blgi şu ekimci 3 ay dedi, şu 3 hafta dedi tarzı ucu çok açık cevaplar. Benim gidip görüştüğüm iki ekimciden birisi 3 ay diğer 1 ay dedi. Bu farklılık üzerine gidip konu açtım. Haa tatmin edici başlıklar varsa paylaşırsan sevinirim. Hala tatmin edici bilgiye eriemedim.

Sana niye cevap vermeye kasıyorum bilmiyorum ama şunu anla yazdıklarımda ahkam kesecek bir şey yok. Soruyu soran arkadaşa doktora git sor demekten veya bu minvalde şeylerden başka birşey dediğimi hatırlamıyorum. Ahkam kesmekten kastın buysa, seni deyimler sözlüğüne doğru yönlendirelim.
bilen birisi olsan doğru düzgün yorum yapabilirdin ha bilmiyorsan yapma bos şey kasıyorsun finin hormonları degistirdigi bariz ortada ben konuyu açarken testesteron sınıra yakın sıkıntı olurmu finasterid kullanımı demisim deilmi

Sacsizman

• Sr. Member
« Yanıtla #22 : 19 Nisan 2021, 01:08:11 »
Prolaktin guzel jinekomasti falan almazsin
şöyle bir yorum yazmak zor değil yemin ederim. Sozum sana deil kardeşim bilgin teşekkür ederim bu arada

MortalStroke

• Full Member
« Yanıtla #23 : 19 Nisan 2021, 04:44:09 »
yav o doktor dediğin ne biliyor ilac hakkında finasterid diyeceksin abovvv sakın ha sakın kullanma çocuğun olmaz diyecek bildiğimiz için buraya soruyoruz kardeşim
Doktor ilaç hakkında çok şey biliyor ama onun senin çocuğun olmaz sakın filan demez umrunda olmaz emin ol
Xpecia (x2)
Minoxil forte (x2 5 puf)
Sebamed anti hairloss
Alpecin c1 caffein shampoo

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 19 Nisan 2021, 09:15:14 »
bilen birisi olsan doğru düzgün yorum yapabilirdin ha bilmiyorsan yapma bos şey kasıyorsun finin hormonları degistirdigi bariz ortada ben konuyu açarken testesteron sınıra yakın sıkıntı olurmu finasterid kullanımı demisim deilmi

Sen o değerlere baktığında nümerik olarak orada yazan aralıkta olup olmadığı, sınırda vs gibi yorum yapıyorsun. Sadece sayı değerlerine bakarak. Testo değerleri gün içerisinde bile bir miktar değişkenlik gösterdiğini söylemişti mesela doktor. En doğrusunun sabah yapılmasını söylemişti misal. Geçiyorum bunu.

Hadi diyelim testo sınırda. Fin kullanımı sıkıntı olur mu olmaZ mı sorusu buradakilere sorabileceğin bir soru değil diyorum işte ben sana. Hadi seni geçtim, yarın önür gün yine testini yapıp gelmiş birisi sizin yazdıklarınızı görüp, kendi kendine doktorculuk oynayacak.  Çok zor değil arkadaşım bir doktora görünmek, gidip o kadae tahlil yaptırmıisın bir de.

Ama günün sorunda, bana veya başkasına giren çıkan birşey yok. Sadece uyarmak istedik.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #25 : 19 Nisan 2021, 10:44:38 »
Hocam cildiye doktorlarından tek tek randevu alın, birisi finasterid konusunda bilgi sahibiyse ve saçınız genetik dökülmeye sahipse yazacağını düşünüyorum.
Ben şansıma ilk doktorda buldum bilgisi olan birini ve ayda bir ya da 2 ayda bir kan verip karaciğer enzimlerime bakıyor bir değişiklik var mı yok mu diye.

kelaynak3636

• Sr. Member
« Yanıtla #26 : 21 Nisan 2021, 23:00:37 »
Kesin kullan kardeşim kafan 15 yaşına dönecek emin ol.

La kardeşim manyak mısınız? Gidin şu soruları doktora sorun amk? Hormon testi yaptırmış olman değerlerinin normal olması, bu ilacı kullanabileceğin anlamına gelmiyor.

Doktor finasterid kullanma dedi.Minoxil kaşıntı yapıyor,ne kullanayım diyorum boşver saçların kötü değil diyor.
  • Yaşınız 21
Avodart (günde 1)
Günde 1magnezyum sitrat
Günde 1 yeşilçay
Loprox ve tuzsuz şampuan

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #27 : 22 Nisan 2021, 14:25:28 »
Doktor finasterid kullanma dedi.Minoxil kaşıntı yapıyor,ne kullanayım diyorum boşver saçların kötü değil diyor.
Böyle doktorlardan nefret ediyorum, boşver saçın kötü değil, boşver erkeksin saçların dökülür. Ulan gerizekalı sana ben nasıl göründüğünü mü soruyorum, dökülmem var ve bunun tedavisini arıyorum. Boş laf yapacağına işini yapsana.
Tavsiyem farklı doktorlardan yeni randevu almanız.
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2021, 15:11:16 Gönderen: Bruce Wayne »

Farques

• Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : 22 Nisan 2021, 14:51:17 »
Böyle doktorlardan nefret ediyorum, boşver saçın kötü değil, boşver erkeksin saçların dökülür. Ulan gerizekalı sana ben nasıl göründüğünü mü soruyorum, dökülmem var ve bunun tedavisini arıyorum. Boş laf yapacağını işini yapsana.
Tavsiyem farklı doktorlardan yeni randevu almanız.
Dermatoloji boomer dolu mıy mıy mıy hareketler

djan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #29 : 22 Nisan 2021, 20:53:19 »
Kesinlikle Türkiyedeki dermatologların %99 u saç dökümesi hakkında bilgisi yok tek bildikler minoksil verip yollamak fin hakkında araştırma yap yabancı forumlara bak yabancıların çektiği videoları izle emin ol için rahat edecek ben tam 3 ay araştırdım başlamadan

Facebook Twitter Instagram