Öncelikle merhabalar burada gerçekten tonla faydalı bilgi görme fırsatım oldu fakat bi konunun cevabını bulamadım.
Şimdi saçları dökulen bir insan kel kalmak zorunda değil deneyimlerime göre mesela benim 3 yıldır saçım dokuluyor ancak ön çizgimde bi değişim yok vertexde yok ust kısımda yok sadece koronal suturun ön kısmında(kafanın ortası ve alın arasında) seyrelme var ve maalesef saçımızı şekillendirmek istediğimizde oradaki saçları kullanıyoruz. Berbere gittiğimde saç dokulmesi hakkında konuşurken senin yan ve ustlerdeki saçına tarak girmiyor diyor ve kendimde elimi atıp parmaklarımın arasına alınca aynı şeyi hissediyorum fakat önler ust ve yanların çeyreği kadar.
Ve bir diğer nokta bu bahsettiğim saçlarda duz saçlı olmama rağmen kıvrılmalar guçsuz ve yamuk çıkma söz konusu, ancak bu durum 2 yıldır böyle minyaturleşme olduğu aşikar fakat 2 yıldır aynı duruyor ve sakallarımın ust kısmı da böyle guçsuz ve kıvırcık orta ve altlara bakınca 2 yıldır. Dedeme ve diğer aile fertlerine bakınca hepsinin saç çizgisi duruyor ve diffuse bir dökulme var ama onların 40 yaşına kadar hiç dökulmemiş sonradan azalma olmuş ille aynı şekilde olmasına gerek yok ama böyle erkenden dokulen de yok hiç. Yani açıkçası kendi saç dokulme tipimin bi benzerini bulamadım geleceğiyle ilgili yorum yapabilmek için.
Normalde insanlar dökulmeyi farketmiyor çok ama burada gerçekten deneyimli kişiler var ve profilaktik tedaviyle önleme şansını kaybetmek istemiyor insan.
Sizce ne kadar daha böyle dökulmeden devam eder dökulmenin ilerleyici olmama şansı var mı ?
Yaş 22, minoxidil kullanıyorum, klavye almanca dil turkçe olduğu için harflerde karışıklık olmus olabilir. Şimdiden fikrini paylaşan herkese tesekkurler.