Gönderen Konu: Yaş 21 acil yardımınıza ihtiyacım var  (Okunma sayısı 1707 defa)

kelaynak3636

• Sr. Member
Yaş 21 acil yardımınıza ihtiyacım var
« : 13 Nisan 2021, 10:27:34 »
2 yıldır kafamda acı,kaşıntı,yanma var ve bu süreçte neredeyse her gün 400 telden fazla saçım döküldü.Tepe kısmı açıldı,diğer taraflar da çok inceldi ve seyreldi.Gitmediğim doktor kalmadı,6 aydır zoretanin kullanıyorum bunun için
Kafamdaki bu acı,kaşıntının nedenini anlayamıyorum,erkek tipi olduğunu pek düşünmüyorum çünkü kafam acıdığı zaman dökülme şiddetleniyor,acı biraz azalınca dökülme de azalıyor yani dökülmenin sebebini buna bağlıyorum ama bunun nedenini anlamıyorum.Kafa derimin şiştiğini hissediyorum,doktorlar sebebi anlamıyor ne olabilir bu

Spencer

• Hero Member
Ynt: Yaş 21 acil yardımınıza ihtiyacım var
« Yanıtla #1 : 14 Nisan 2021, 04:26:45 »
Bu hissettiğin yangı erkek tipi saç dökülmesinin en büyük nedenlerinden biri
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 14 Nisan 2021, 04:38:19 »
Omega 3 takviyesi dene bakalım işe yarayabilir. Zerotanin anti inflamatuar etkisi var mı sivilce ilacıymış galiba

kelaynak3636

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2021, 05:19:33 »
Bu hissettiğin yangı erkek tipi saç dökülmesinin en büyük nedenlerinden biri

Hocam ama erkek tipinde böyle böyle bir şeyle karşılaşan görmedim ben.
  • Yaşınız 21
Avodart (günde 1)
Günde 1magnezyum sitrat
Günde 1 yeşilçay
Loprox ve tuzsuz şampuan

kelaynak3636

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 14 Nisan 2021, 05:20:37 »
Omega 3 takviyesi dene bakalım işe yarayabilir. Zerotanin anti inflamatuar etkisi var mı sivilce ilacıymış galiba
Sivilce ilacı,ben de anlamadım ne alaka olduğunu ama biraz azalttı dökülmeyi
  • Yaşınız 21
Avodart (günde 1)
Günde 1magnezyum sitrat
Günde 1 yeşilçay
Loprox ve tuzsuz şampuan

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2021, 05:23:17 »
Hocam ama erkek tipinde böyle böyle bir şeyle karşılaşan görmedim ben.
Nasıl görmedin herkesin ortak sorunu nerdeyse bu yağlanma kaşınma acı ağrı. Omega 3 takviyesi kullan işe yarayabilir bende de kaşınma yanma vardı. Tarif ettiğin şey büyük ihtimalle inflamasyon

kelaynak3636

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2021, 05:54:27 »
Nasıl görmedin herkesin ortak sorunu nerdeyse bu yağlanma kaşınma acı ağrı. Omega 3 takviyesi kullan işe yarayabilir bende de kaşınma yanma vardı. Tarif ettiğin şey büyük ihtimalle inflamasyon

Hocam erkek tipi olup olmadığını anlamanın bi testi,tahlili falan yok mu ? Doktorlar genelde başlarından savmak için erkek tipi deyip gönderiyolar.Biri seboreik dermatit var demişti ama kızarıklık,kepek,pullanma gibi şeyler yok

Bi de finasterid kullanmayı düşünüyorum bi etkisi olur mu bu acı,kaşıntıya
  • Yaşınız 21
Avodart (günde 1)
Günde 1magnezyum sitrat
Günde 1 yeşilçay
Loprox ve tuzsuz şampuan

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 14 Nisan 2021, 05:59:20 »

Hocam erkek tipi olup olmadığını anlamanın bi testi,tahlili falan yok mu ? Doktorlar genelde başlarından savmak için erkek tipi deyip gönderiyolar.Biri seboreik dermatit var demişti ama kızarıklık,kepek,pullanma gibi şeyler yok

Finasteridi bilemem senin araştırman lazım. Sen dinle beni omega3 takviyesi dene zaten 10 15 güne belli eder işe yarayıp yaramayacağını yaramazsa kullanmazsın. Tırnaklarına tortu gibi şeyler geliyormu kaşıyınca?

kelaynak3636

• Sr. Member
« Yanıtla #8 : 14 Nisan 2021, 06:25:41 »
Finasteridi bilemem senin araştırman lazım. Sen dinle beni omega3 takviyesi dene zaten 10 15 güne belli eder işe yarayıp yaramayacağını yaramazsa kullanmazsın. Tırnaklarına tortu gibi şeyler geliyormu kaşıyınca?

Eskiden geliyodu da şu an gelmiyor,hangi ürünü alayım linkini atabilir misin?
  • Yaşınız 21
Avodart (günde 1)
Günde 1magnezyum sitrat
Günde 1 yeşilçay
Loprox ve tuzsuz şampuan

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 14 Nisan 2021, 06:34:09 »
Link değilde online sitelerde omega3 diye ara en çok satılanlardan birini dene zaten çoğu aynı. Ocean plus 1200 veya krilom kullandım bi fark yok aralarında. Büyük ihtimalle çözecektir sorununu.. Finasterid yan etkileri olabilen bi ilaç senin karar vermen lazım kullanıp kullanmaya.
Mümkün olduğunca şekerli şeylerden omega 6 lardan uzak dur. Gerçi şekerle vs hiç işim olmuyor benim ama omg3 bıraktıktan bi kaç hafta sonra yağlanma kaşınma yine başlıyo bişeyler iltihaplammaya sebep oluyo nedir anlamadım
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2021, 06:48:32 Gönderen: Armaan »

kelaynak3636

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 14 Nisan 2021, 06:54:37 »
Link değilde online sitelerde omega3 diye ara en çok satılanlardan birini dene zaten çoğu aynı. Ocean plus 1200 veya krilom kullandım bi fark yok aralarında. Büyük ihtimalle çözecektir sorununu.. Finasterid yan etkileri olabilen bi ilaç senin karar vermen lazım kullanıp kullanmaya.
Mümkün olduğunca şekerli şeylerden omega 6 lardan uzak dur. Gerçi şekerle vs hiç işim olmuyor benim ama omg3 bıraktıktan bi kaç hafta sonra yağlanma kaşınma yine başlıyo bişeyler iltihaplammaya sebep oluyo nedir anlamadım

Psikolojim çok kötü durumda,21 yaşında dökülmesi alt üst etti beni.Finasterid kesin işe yarayacaksa yan etkisine razıyım ben
  • Yaşınız 21
Avodart (günde 1)
Günde 1magnezyum sitrat
Günde 1 yeşilçay
Loprox ve tuzsuz şampuan

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 14 Nisan 2021, 07:02:02 »
Psikolojim çok kötü durumda,21 yaşında dökülmesi alt üst etti beni.Finasterid kesin işe yarayacaksa yan etkisine razıyım ben
Kimse kesin bişey diyemez

Kant

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 14 Nisan 2021, 10:12:37 »
Kelaynak 4 5 ay önce ayni durumdaydım cayır cayır kafa üst bolge yanıyor saç kökleri eriyor gibiydi baya siddetlenmişti omega 3 ve magnezyum sitrat kullanıyorum ve sert kafa masajı yapıyorum bıçak gibi kesti yanmayı.. ve yürüyüş yaparsan o yanma bir nebze olsun kesiliyor dogru mu ?
AI GEM

kelaynak3636

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 14 Nisan 2021, 11:36:18 »
Kelaynak 4 5 ay önce ayni durumdaydım cayır cayır kafa üst bolge yanıyor saç kökleri eriyor gibiydi baya siddetlenmişti omega 3 ve magnezyum sitrat kullanıyorum ve sert kafa masajı yapıyorum bıçak gibi kesti yanmayı.. ve yürüyüş yaparsan o yanma bir nebze olsun kesiliyor dogru mu ?

Dökülme de durdu mu ?
  • Yaşınız 21
Avodart (günde 1)
Günde 1magnezyum sitrat
Günde 1 yeşilçay
Loprox ve tuzsuz şampuan

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 17 Nisan 2021, 04:07:14 »

Bir tahlil yok zaten gözle çok kolay teşhis konur. Erkeksen zaten %99 genetik yani erkek tipi saç dökülmesidir. Görüntü olarak en büyük belirtileri, saç telleri inceliyorsa, minyatürlesme varsa - dökülen saçlar arasında daha ince ve kısa olanlar varsa- tepe bölgesinde seyrelme ve dökülme, Sakaklarda ve saç çizgisinde seyrelme ve gerileme

Bunlardan biri varsa geçmiş olsun
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Facebook Twitter Instagram