Finasterid’in bilinen bazı yan etkileri;
İktidarsızlık, Cinsel isteğin azalması,sperm sayısının azalması, Kilo artışı
Bu yan etkiler vücuttaki DHT seviyesinin düşmesi nedeniyle görülmektedir. Çünkü DHT saç dökülmesine neden olsa bile insan vücudunda birçok faydalı görevi de vardır.
Xpecia yı öne çıkaran üstünlükleri
DHT yi bloke eden saw palmetto en yüksek miktardadır,Saç kökünü besleyen kılcal damarları genişleten gingko biloba bulunan az sayıda saç ürününden biridir,Bayanlarda görülen kansızlığa bağlı saç dökülmesinde etkili olan demir içerir,Erkeklerde andojenik etkiyi azaltan isoflavon Türkiyede üretilen tek üründür,Saçın yapı taşı olan keratin miktarı muadillerinden 2 kat daha fazla bulunmaktadır.,Kearitinin ön maddesi L-sisitin oranı çok yüksektir,Saçta yüzey düzgünlüğü sağlayan bioperin içerir., Extra B7 vitamini almayı gerektirmeyecek düzeyde B7 vitamini (biotin ) vardır., Çinko miktarı bu gurup ürünlerde kullanılabilecek en yüksek düzeydedir, Pantotenik asit (B5 vitamini) muadillerinden daha fazladır,Bunların dışında diğer element ve maddelerde içermektedir,bu kadar çeşitli maddeyi bu kadar doğru oranlarda bulabileceğiniz tek saç tableti xpecia dır.
Sonuç olarak her iki ilaç da görevini yerine getiriyor ve birçok özelliği benzer, farkı ise xpecianın yan etkisi olmaması.
Bende 3 aydır xpecia kullandım yan etkisi olmadı amacım Finasteride çamur atmak falan da değil kullanmadım bilmiyorum.
Kriterlerinizi belirleyip ona göre tercih yapın.