Gönderen Konu: Ekimden 5 6 ay sonra şiddetli saç dökülmesi  (Okunma sayısı 31308 defa)

Yavuz3535

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ekimden 5 6 ay sonra şiddetli saç dökülmesi
« : 19 Haziran 2017, 21:02:00 »
Arkadaşlar merhaba bir konu hakkında sizlerin değerli yorumlarınıza ihtiyacım var.
Ben 6 ay önce saç ektirdim. Sonuçtan memnunum saçlarım çıkıyordu sıklaşiyordu taa ki bundan 15 gün öncesine kadar.
Sac ektirdikten 5 ay sonra bundan 15 20 gün önce şiddetli saç dökülmesi başladı.Doktorumu aradım spreyi bırak şampuanı değiştir dedi. Dediğini yaptım hiç birşey değişmedi ünlü bi hastanenin dermatologuna gittim orda kan aldılar kafamı incelediler herhangi bir sorun yok normal dökülme dedi takviyelerini kullanmaya devam et dedi. 2 doktordan 2 farklı öneri geldi. Ne yapacağımı bilemedim arkadaşlar lütfen yorumlarınızı  tecrubelerinizi benimle paylaşabilirmisiniz? Normalde saç ektirenler 6 ay sonra jöle fön yapar ben dokunmaya korkuyorum.her elimi attığımda 3 er 5 er saç geliyor  hatta 2 gün önce duş ta gideri kapattım 100 den fazla saç teli saydım şok dökülme günleri geldi aklıma 5 ay sonra şok dökülme mi olur moralim çok bozuk. Şu anki saçlarım 2 hafta öncekinden daha seyrek. Tekrar Ekim yapan doktorumu aradım biz oraya folikul yerleştirdik saçlar dökülür çıkar normal bu tür şeyler dedi.
Arkadaşlar sizce normal mi ? Lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Ekimden 5 6 ay sonra şiddetli saç dökülmesi
« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2017, 21:11:03 »
saçın kendi donguleri var mevsimsel dokulme olabilir ekilen saçlar bazen toplu halde dokulur sonra gene geri gelir şok dokulmeden kalanlar dokulup alttan yenileri gelicek olabilir şok dokulmede çok saç kaldıysa ekim olmayan kendi saçlarında agresif dokulme olabilir şu gelio aklıma mevsimsele girdin bence sonra aradın doktoru soledin oda spreyi bırak sampuana gec deiş ya o sprey fayda ettiyse bırakınca dokulmeler olur o olabilir hani hiç spreyi bırakmasam mevsimsel dokulup sonra dokulme geicicekti belkide saçma speyi bırak sampuana gec demek şampuanın emilimi sıfıra yakındır birde bazen değişik stilde ekiyorlar onlar bebek tuyu gibi çıkıo her seferinde dokulup bir kalını gelio oda olabilir ama tahminim mevsimsel dokulmen vardı doktorda spreyi bırak dedi diye bıraktığında spreydende fayda gordun sanırım bırakınca mevsimsel dokulme gecmesine rağmen ilacı bıraktıktan sonraki dokulmede olabilir alttanda yeni saçlar geliosa var olan kendikinleri ittirioda olabilir
saçları ekmeydi dersin

Yavuz3535

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 19 Haziran 2017, 22:04:21 »
Üstadım ilginiz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. İnşallah dediğiniz gibidir mevsimseldir ama günde yüzlerce dökülmesi cok garibime gidiyor su msji yazarken bile  hafif kafamı kasidım 3 saç teli geldi.insallah alttakiler iktiriyordur basic yerlerde hafif saç uçları görünüyor ama bazılarında da hiç bişey yok. Kullandığım xsorey kan dolaşımını hızlandıran bir spreydi belki de bırakmak dökülmeyi hızlandırmıştır.ama doktor ekimden 1 ay sonra 6 ay kullanan sonra bırakcam dedi.1 ay daha devam etsem mi acaba sprey sonra bırakınca yine aynı dökülmeler olur mu acaba ya da bırakmıken başlamasına mi hiç kafam çok karışık.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 19 Haziran 2017, 22:42:12 »
kim dio yahu kullan belli sure sonra bırak diye sadece şu olur zır keldir saç ekmişlerdir ekilen saçlar kalın çıksın diye belli sure kullan bırak denir ama kendi saçın varsa oraya ilaç soruosan sacı doken  hormon gunluk salgılanıo mecburen gunluk kullanmalıyız bu tarz urunler en baslarda dokulme yapar 2_4 hafta arası denir ama 1.5 aya kadar çıkıo bu surec 75_90 gun arasıda o saçlar geri gelio .saçı bir tek damardaki kan besler kan dolaşımı hızlanınca genetik dokulmede damarlar buzustuğunden kan dolaşıımıda dandik olur saç beslenemez kökede dht yapışır saç olur ama kan dolaşımı hızlanınca allttaki daha guzel beslenir usttekini istitirir bu tarz urunler devamlı kullanım içindir sen damarları açtın en basltaki o olay gercekleşti bence coğu urunde yazaar en baslarda dokulme olcak bu ilacın işe yaradığının gostergesidir yazar alttan gelen yeni kıl ustteki dandiği ittirir olay bu uretim hızlandığını dusun sen bu urune devam etseydinde ilaç bası dokulmesini yasıcaktın bırakmışsın bu dongu olayı bitince dokulmen biter ama ilaçta kullancaksan bu devamlılık ister
saçları ekmeydi dersin

Yavuz3535

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 19 Haziran 2017, 22:56:20 »
Tamamdır usta ben başlayım tekrardan sprey çünkü dermatolog inceledi bişey bulamadı kullan dedi. Teşekkür ederim tekrardan.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 19 Haziran 2017, 23:23:23 »
rica ederim baslıcaksan devamlılık sarttır bunlarda en sağlam damar acıcı minoxidldir sen gene buna baslıcaksan en basta gene dökülme yapıcaktır bunun bilincinde ol
saçları ekmeydi dersin

Angmar

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 29 Haziran 2017, 13:32:11 »
Birincisi ne spreyi kullanıyorsunuz ?
İkincisi dokorun folikül yerleştirdiğini söylediniz. Ne folikülü ?

PagaroN

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 02 Temmuz 2017, 01:17:02 »
Arkadaşlar merhaba bir konu hakkında sizlerin değerli yorumlarınıza ihtiyacım var.
Ben 6 ay önce saç ektirdim. Sonuçtan memnunum saçlarım çıkıyordu sıklaşiyordu taa ki bundan 15 gün öncesine kadar.
Sac ektirdikten 5 ay sonra bundan 15 20 gün önce şiddetli saç dökülmesi başladı.Doktorumu aradım spreyi bırak şampuanı değiştir dedi. Dediğini yaptım hiç birşey değişmedi ünlü bi hastanenin dermatologuna gittim orda kan aldılar kafamı incelediler herhangi bir sorun yok normal dökülme dedi takviyelerini kullanmaya devam et dedi. 2 doktordan 2 farklı öneri geldi. Ne yapacağımı bilemedim arkadaşlar lütfen yorumlarınızı  tecrubelerinizi benimle paylaşabilirmisiniz? Normalde saç ektirenler 6 ay sonra jöle fön yapar ben dokunmaya korkuyorum.her elimi attığımda 3 er 5 er saç geliyor  hatta 2 gün önce duş ta gideri kapattım 100 den fazla saç teli saydım şok dökülme günleri geldi aklıma 5 ay sonra şok dökülme mi olur moralim çok bozuk. Şu anki saçlarım 2 hafta öncekinden daha seyrek. Tekrar Ekim yapan doktorumu aradım biz oraya folikul yerleştirdik saçlar dökülür çıkar normal bu tür şeyler dedi.
Arkadaşlar sizce normal mi ? Lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin.
Arkadaşların söyledikleri doğru. Mevsimsel dökülme olur hemde sizin yaşadığınız gibi şiddetlil bir biçimde. Moral bozmaya gerek yok. Dermatolog ve ekim doktorunuzun söyledikleri aklınıza gelsin. Sprey kullanmaya devam ederseniz daha mantıklı olur gibi geliyor. Takviye olarak düzenli kullandığınız bir ilaç var mıydı? Ayrıca şampuan ne kullandınız?

Safak3859

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 07 Temmuz 2017, 13:49:31 »
Benim de dokulmelerim devam ediyor yoğun şekilde yapicak birşey yok gibi tepe bolgem seyrelmeye başladı ama dokulmeleri görsen cok ince tüy gibi dökülmeler bazen uzunları da dökülüyor ama saçların ucunda kök yok gibi 4200 ektirdim 4200 kaybettim neredeyse..

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 07 Temmuz 2017, 16:31:44 »
kişi yoğun saç dökülmesi yasadığı donemde saç ektirir ama doğru olan once mevcut dokulmeyi frenlemek kontrol altına almak sonra ektirmektir agresif dökülmede ektirirsen ekilenler çıkar kendi saçın dokulur üstelik dhtden zayıflamış saç kökleri aralara girilirse ekimde ölür
saçları ekmeydi dersin

Yavuz3535

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 08 Temmuz 2017, 17:31:32 »
Kullanığım sprey Alopecia diye bir spreydi %5 procopil içeriyordu. Doktorun folikül dediği ise sanırım greft yani ekilen kökleri söylüyor. Kullandığım şampuan ise spreyin şampuanı olan Alopecia şampuanı kullanıyordum. Ağızdan ıse xpecia tablet kullanıyordum.Benim yaş 28 dökülme durmuştu üst taraf komple açıktı yani dökülme devam ederken ekim yaptırmadım takip ediyordum surecı yaklasık 2 yıl dır dökülmüyordu artık saçım sonrasında ekim yaptırdım. Ben ekım doktoruma ve dermotolojı doktoruyla gorustukten sonra su yolu izledim. Ozone terapı dıye sac derısı ıcın olan bı sampuan kullandım spreyi kestım sacımdakı derı dokulmesı durdu ama saç dökülmesi durmadı azalmadı bile. Ardından sprey e tekrar basladım yıne derıler dokulmeye basladı bu sefer spreyı tamamen kestım. Şu anda sadece Sawpoo diye bir şampuan ve xpecia tablet kullanıyorum yaklasık 10 gundur ( Nazar Değmesin ) saç ve deri dökülmesi durdu bi de geçenlerde saça faydaı yağlardan ve e vitamininden bi karışım yaptırdım burda bı profosorun tarifi ( badem,çam terebentin,susam,sarımsak,zeytin,argan vs 13 yağdan olusuyor ) onu 3 4 gunde bır masaj yaparak suruyorum 1 saat bekletıp yıkıyorum kökler beslensin guclensın kan dolasımı artsın derı rahatlasın kırıklar düzelsin saçlar parlasın dıye başkada bişey yapmıyorum. Saçlarımı yakından ınceledıgımde bazı bölgelerde ufaktan saç uçları gelmeye başlıyor umarım o dökülenler geri geliyordur. Benım yaşadıgım mevsımselmidir bilmiyorum ama psikolojik olarak beni çok yıprattı İnşAllah bir daha yaşamam böyle bi dökülme.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 09 Temmuz 2017, 12:11:32 »
biraz panik halindesin çok sık ilaç deiştiirion bu iyi deil o yaptırdığın karısım saçı yağlandırırsa kesin doker saçı kullandıktan sonra deriyi çok iyi arındırmalısın gozenekleri çok ii temizlemelisin ilaç bası dokulmeler olıur bırakınca olur ilaç kullanırken bu iş duz deildir saçın donguleri daha hızlandığı iin zigzagtır bu iş saçlar bir ii bir kotu olur kullandığın karısıma dikkat deriyi temizleyemezsen doker saçı
saçları ekmeydi dersin

Yavuz3535

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 09 Temmuz 2017, 16:16:32 »
Tavsiyen için teşekkür ederim usta 3 oldu bugun karışımı sürdüm yıkadım saçlarımın görünürlüğüne bi parlaklık bi canlılık geldi saça ama dedıgınız gıbı karısımı yapan aktarcı eczacı da soyledı cok ıyı durulamalısın dedi.3 kere şampuanlıyorum güzelce temizliyorum teşekkür ederim.Şu halimize bak saç ektiriyoruz hala uğraşıyoruz kellikten kurtulmak için.Ektirdim bitti diyemiyoruz malesef.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 09 Temmuz 2017, 16:38:09 »
gülü seven dikenine saçını seven zahmetine
saçları ekmeydi dersin

Yavuz3535

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 12 Temmuz 2017, 21:27:10 »
Aslına bu yağlar spreyler le uğraşacağımıza PRP yaptırsak daha iyi olmaz mı? sonucta ekilen saç bunlar dna sı dökülmemeye endeksli olanlar. Olumlu etkı eder gıbıme geliyor?

Facebook Twitter Instagram