Merhaba Arkadaşlar,
Nihayet benim ekim gerçekleşti ve konuyu açma fırsatı buldum. Klinik ve ekim süreciyle ilgili görüşlerimi sizlerle paylaşmak isterim. umarım herkese faydası olacak bir paylaşım süreci olur.
31 Mart sabahı saat 10:30 da ekimim gerçekleşti. Beni klinikte Ergin Bey gayet sıcak bir şekilde karşıladı ve ilgilendi. Gerekli bilgilendirmeleri yaptı. Kanal açma ve mikro motor ile kökleri açma işlemini Şahin Bey bizzat gerçekleştirdi. Greft alımı ve köklerin ekimi işlemini ise Çiğdem Hanım ile Nihan Hanım yaptılar.
Klinikteki herkes çok cana yakın ve hoş sohbet. Toplam 6,5 saat süren operasyona rağmen hiç sıkılmadan tatlı bir sohbetle operasyonu tamamladık desem yeridir.
Ekim öncesi basınçlı anestezi cihazı ile işlem başladı. Bu cihaz sayesinde sonradan yapılan anestezi iğnelerinin ve deriye verilen sıvıların yanma hissini çok daha az hissettim. Eğer basınçlı anestezi yapılmıyor ise ben açıkçası işlemin çok acılı olabileceğini düşünüyorum. Benim acı eşiğim düşük biraz belki bunun da etkisi olabilir.
Ekimin 5. günündeyim, arka bölgede ara ara küçük sancılar haricinde sadece kafada hafif "kalıplaşma" hissi oluyor arada bir. Bunun haricinde sorunum yok şuan.
Ekilen saça zarar gelmemesi adına ekim gününden bu yana boyun yastığıyla uyuyorum. Elimi saçıma götürme ihtimalinin tedirginliğiyle çok verimli uykularım olmadı bu gecelerde maalesef. Sürecin benim için en yorucu kısmı bu oldu sanırım.
Şahin Bey, tepe bölgesinde saç yoğunluğu olduğu için o bölgede uygun olan yerlere az sayıda ekim yapabileceğini söyledi. Burada amaç var olan saçlara zarar vermemekmiş. Ön bölgeye ise açıklığa göre sık bir ekim yapmaya çalışacağım dedi ki bence de dediği gibi oldu.
Sizlerle ekim öncesi ve sonrası fotoğrafları paylaşacağım. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.