Yorumlar için teşekkürler. 5 aylık süreçte ortaya çıkan görüntü neticesinde süreç tamamlandığında sonucun beklentimi karşılayacağını tahmin ediyorum. Eğer tepe kısmı da bir miktar kapanırsa beklentimi aşmış bile olur. Paylaştığım son fotoğraftaki verteks görüntüsünü yakınlaştırıp incelerseniz, buradaki greftlerde de yüksek oranda çıkış başarısı sağlanmış gibi gözüküyor.
Zayıf gözüken ve çok fazla greft transfer edilmeyen tepe bölgesini yakından çektiğimde bu bölgede de yatay şekilde gözüken bazı çıkışların yeni yeni başladığını gözlemledim. Fotoğrafı ekliyorum.
Saçlar güçsüz sadece takviye edip güçlendir derim ama gidişat güzel
Takviye olarak, B vitamin kompleksi, D3 K2 vitamini, magnezyum, çinko, kolajen ve biotin almak ve haftada 1 gün ketoral şampuanı kullanmak dışında pek bir şey yaptığım yok. Tabi bu takviyeleri daha çok sağlıklı yaşam için alıyorum. Ağır bir şekilde spor yaptığım için bu takviyelere normal şartlarda da ihtiyaç duyuyorum.
Mümkün olan en iyi şekilde dengeli ve sağlıklı beslendiğimi de eklemek isterim.
Yaşım sebebiyle, saç konusu önceliklerim arasında değil. Yirmili veya otuzlu yaşlarda olsaydım bu "DHT mücadelesi" işine girebilirdim ancak bu saatten sonra benim için uzun vadede hedef "kontrollü seyrelme / kelleşme" .
Ekim sonrasında da saç kaybının / seyrelmesinin ilerleyen yaşla beraber devam edeceğinin bilincindeyim.
Vücudumdaki testosteron üretiminin genç yaşlarımdaki düzeyde olmadığını, dolayısıyla dönüşen DHT'nin görece daha az olacağını "umuyorum" ve bu yaşımdan sonra genetik kodlaması NW 2 - 3 olan birinin elli - altmış yaşlarında yaşlanma etkileriyle ulaşacağı doğal seyreklik görüntüsüne ulaşacağımı temenni ediyorum. Anne ve baba tarafında 70'li yaşlarda bile NW 4,5 üzerinde olan bir yakın akrabam olmadığı için bu yaklaşımım mantıklı geliyor. Yine de önümüzdeki dönemdeki saç kaybım umduğumdan fazla olursa diye donörde bir 1000 - 1,500 civarı greft tutmak istiyorum. Ön çizgimi alt şakakla beraber daha iyi bir noktaya getirmek için ikinci bir ekim de düşünüyorum gerçi, o yüzden donör kapasitemin süreç tamamlandığında tam olarak ne olacağı bu planımı etkileyebilir.
Not: Son fotoğraflarda donör alanı makine ile 2 numarada tıraş edildi.