Gönderen Konu: PRP Yalanı....  (Okunma sayısı 24067 defa)

sertac93

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
PRP Yalanı....
« : 18 Haziran 2017, 19:21:08 »
Prp denilen tıbbı bir geçerliliği pek olmayan bir uygulamayı Türkiyede kalitesiz iş yapan yerlerin bu kadar önemsiyerek size pazarlaması tamamen para tuzağıdır.
Geçen televizyonda seyrettim tanınmayan bir doktor cıkmış yok prp yok bilmem ne prpsi yok şu destekli prp yok efendim şampuan takviyesi. Bu oyunlara gelmeyin arkadaslar ekiyoruz yaninda destek prp tedavisi sunuyoruz kopmle yalan prp tedavinin belki vücut derisine bir faydasi vardir ama saça hiçbir faydası yok. Eğer ekime yüzde 5 bile destek sağlasaydı bütün dünya çapında doktorlar saç ekiminde bunu uygulardı. O kadar  yabancı doktorların sitesini inceliyorum hiçbirinde prp nin p si geçmiyor.

Saç ekiminde prp destegi gördüğünüz yerden kaçın...
Saygılar.

Feridun

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: PRP Yalanı....
« Yanıtla #1 : 18 Haziran 2017, 19:44:12 »
Doğru bir noktaya deginmissiniz prp/mezoterapi/saç aşısı vs bunların genel bir etkinliği yok az bir fayda var ama bu faydanın sürdürülebilmesi için en az hfda 1 uygulanması gerek fakat bu da ne mali açıdan ne de iğneli bir işlem olduğundan sıkca yapılması mümkün degil

secret115

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 18 Haziran 2017, 20:31:30 »
Önceden de dediğim gibi prp, mezoterapi gibi bilimum uygulamalar, özel hastanelerin geçim kaynaklarından birisidir.

Gereksizdir para tuzağıdır.
Ben yaptırdım bi işe yaramadı.
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2017, 20:33:50 Gönderen: secret115 »
Suistimal edilmeye en musait yer insanın zaaflarıdır.

Cenk49

• Full Member
« Yanıtla #3 : 18 Haziran 2017, 23:35:29 »
Yara dokusunun iyileşmesine mutlaka katkısı vardır ama saç çıkışına olumlu katkısı varmı orası gerçekten muamma..
Dünyada uygulanmıyorsa ve sadece tr de bu kadar yaygınsa gerçekten şüpheule yaklaşmak lazım.yeterli araştırmaların olmadığı bu tür uygulamalar tr de gerçekten çok yapılıyor
Cilt gençleştirmek için somon dna diye bir şey yapıyor estetikçi dermatolog dr lar falan ama araştırınca dünyada örneği yok sadece  tr de çok yaygın.böyle enteresan bir sürü uygulama var.bir ara şüpheye düştüm türkiye bu tür şeyler için bir test ülkesimi diye...

horrigo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 20 Temmuz 2017, 16:57:42 »
Aynı sey mezoterapi içins öylenemez, mezoterapi oldukça başarılıdır, sizi besinle aldığınzı vitaminleri doğrudan deri altından saça veriyorsunzu hatta cok sık verirseniz saç artık bu  besinleri alıyor ve sürekli istemeye başlıyor bir süre sonra bırakırsanız yine güçsüzleşiyor, destek tedavisi zaten bunlar dökülen kelleşen saçları geri g etirmez ama bir kaç  ay önce dökülen olmeyen hücreleri besleyerek yeni saç çıkartır ben kullandım ve sahsen faydasını cok gördüm.

Roni

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 21 Temmuz 2017, 02:25:08 »
Aynı sey mezoterapi içins öylenemez, mezoterapi oldukça başarılıdır, sizi besinle aldığınzı vitaminleri doğrudan deri altından saça veriyorsunzu hatta cok sık verirseniz saç artık bu  besinleri alıyor ve sürekli istemeye başlıyor bir süre sonra bırakırsanız yine güçsüzleşiyor, destek tedavisi zaten bunlar dökülen kelleşen saçları geri g etirmez ama bir kaç  ay önce dökülen olmeyen hücreleri besleyerek yeni saç çıkartır ben kullandım ve sahsen faydasını cok gördüm.
hocam hikaye bunlar hepimiz önce şampuan bitkisel ilaçlar sonra mezoterapiler prp ler den geçtik te geldik bu foruma tek çözüm ekim kendimizi bu geçici çözümlerle kandırmaya gerek yk  para tuzagindan başka bişey değil faydasını gördüm diyosun iki ay yaptırma gel bidaha konusalim

Madun

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 21 Temmuz 2017, 04:18:19 »
Dr. Atilla Kaya bunun çok faydası olduğunu yazıyor ve ekliyor yaptırana değil yapana faydası var diyor. :)

horrigo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 21 Temmuz 2017, 10:17:56 »
:)  buda iyiymiş,

horrigo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 21 Temmuz 2017, 10:20:31 »
hocam hikaye bunlar hepimiz önce şampuan bitkisel ilaçlar sonra mezoterapiler prp ler den geçtik te geldik bu foruma tek çözüm ekim kendimizi bu geçici çözümlerle kandırmaya gerek yk  para tuzagindan başka bişey değil faydasını gördüm diyosun iki ay yaptırma gel bidaha konusalim

Hocam söylediğinizi anlıyorum fakat benim demek istediğim zaten mezoterapy bir ekimle karşılaştırılamaz, ekilen saclar tekrar dökülmediğine göre sorun yok ama mezoterapy sadece    yapıldığı sürece   besler sacı yoksa dökülen yani ten halini almış deriye fayda etmez asla, bırakınca tekrar saclar sayıflar aynı finass gibi.

Benim söylemek istediğim ekim sonrası bir iki ay sonra    besleme işlemi yapar. Ben bıraktıkdan sonra bile saç tellerim 70-80 mikron civarındaydı.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 21 Temmuz 2017, 11:15:21 »
Dün dr.Koray Erdoğan ın instagramdan yaptığı canlı yayında da soruldu  kendısı prp nin saç dökülmesine buguneKadar faydadasının olduğunu ben görmedim Bende uyguluyorum yaptıgım işlem yeni bir teknoloji Prf faydası var ama ekimden sonra  yaraların daha cabuk iyileşmesine saç dokülmesine faydasını görmedım dedi. Yunanistanda da bunun sunumunu yapmıştı paylaştım forumda İzleyenlerde dinlemistir eklemek isteyen eklesin unuttuğum bişey varsa.ayrıca bu kendi düşüncem  Kaldıkı prp yı düZgün yapan yer  nerdeyse yok içeriğini. bununda saça faydası Degil zararı olduğunu düşünüyorum  deri altına basınclı bır sekılde prp adı altında şırınga yada sırınga tabancası  ile  trombosit  verıyorlar buda saçları besleyen çok nazik ve hassas olan kılcal damarlarda kasma patlama ve tranva yaratıp saçların zayıflamasına neden oluyor  faydası yok zararı var tabi işi bilen biri degilse. Bu durum ilk ekimde benim başıma geldi prp yapılan bölgelerde saçlar zayıfladı yani daha iyi olmasını beklerken saçlar şoka girdi. Dogru bir Prp yada Prf işlemi Opererasyon günü yapılır buda ilk 10 günde ekım yaralarının daha cabuk iyileşmesine yardımcı olur. Saç gelişimine yada saç dökülmesine bir faydası malesef yok. Ama güzel para kazandırıyor yapana
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2017, 11:28:07 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 26 Temmuz 2017, 15:48:56 »

Hocam işe yarayan ,saçları canlı güçlü yapan yerlerde  içine minoxidil koyuyorlar ,o minoxidilin etkisi . Androgenetik saç dökülmelerde mezoterapi ,prp hikaye

sacekimibilgisi

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 20 Mayıs 2019, 02:40:43 »
Araştırmalar  trombosit bakımından zengin plazma tedavisinin saç dökülmesini engelleme potansiyelini ortaya koyuyor

WASHINGTON (1 Mart 2019) - Kurul onaylı dermatologlar, hastaların kendileri için en iyi tedavi seçeneğini belirlemelerine yardımcı olabilir.

ABD'deki on milyonlarca insan saç dökülmesi yaşıyor ve bu da hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor.Ancak ufukta daha fazla ışık var çünkü artan sayıda araştırma, trombosit bakımından zengin plazma tedavisi olarak bilinen bir prosedürün etkili tedavi sağlayabileceğini göstermektedir.

New Jersey'de özel muayenehanede özel kurulda kurul onaylı dermatolog olan MD, Jeffrey Rapaport, “PRP tedavilerinden olumlu bir etki gösteren çok sayıda kanıt ortaya çıkmıştır” diyor. “Tedavi protokolleri etrafında fikir birliği oluşurken çalışmalar PRP'nin milyonlarca insanın yaşam kalitesini büyük ölçüde iyileştirme potansiyeline sahip güvenli ve etkili bir saç dökülmesi tedavisi olduğunu gösteriyor.”

PRP tedavisi, on yıldan daha uzun bir süre önce Avrupa'da ortaya çıkmıştır ve ortopedi ve diş hekimliği dahil çeşitli tıbbi alanlarda kullanılmaktadır. İşlem, hastadan alınan kanın, kırmızı kan hücrelerini, büyüme faktörleri içeren trombositler bakımından zengin olan plazmadan ayıran özel bir makineye yerleştirilmesini içerir.

Rapaport'a göre, saç dökülmesi terapisinde plazma, hastanın saç köklerine 10 dakikadan uzun sürmeyen bir işlemle doğrudan enjekte edilir. Prosedür, sadece minimum rahatsızlığı içerdiğinden, hastaların tipik olarak tedaviden sonra herhangi bir yan etki görmediğini  ve istirahat gerektirmediğini söylüyor.

İlk tedaviden sonra, enjeksiyonlar sonraki üç ay için ayda bir kez ve daha sonra her üç ila altı ayda bir tekrarlanır. Dr. Rapaport, tedavinin ilk birkaç ayında, hastaların daha az veya en az miktarda saç kaybettiklerini fark edebiliyor ve kısa bir süre sonra, kalınlıklarında veya nihayetinde tekrar büyümede bir artış görmeye başlayabileceklerini söylüyor.

Herkes PRP tedavisine aday olmasa da, Dr. Rapaport, kalıtsal saç inceltme veya kellik olanlar da dahil olmak üzere, bazı saç dökülmesi hastalarında yüksek başarı ve memnuniyet oranlarına sahip olduğunu söyledi. Prosedürü düşünenlere, onlar için doğru seçenek olup olmadığına karar vermek için kurul onaylı bir dermatolog ile görüşmelerini önerir, PRP'nin hastalara mümkün olan en iyi sonuçları vermek için diğer tedavilerle birlikte kullanılabileceğini ekler.

Rapaport, “PRP tedavisi yeni başladığı için, bu işlemi yapan pek çok dermatolog bulunmuyor” diyor. “Sadece kurul onaylı dermatologlar, prp için iyi bir aday olup olmadığınızı belirlemeye yönelik tıbbi eğitime sahiptir, çünkü bu tedavi saç dökülmesi yaşayan herkes için işe yaramaz. Hangi saç dökülmesi tedavisi seçeneğinin sizin için en uygun olduğunu belirlemek için kurul onaylı bir dermatologla konuşun. ”

Galaksi

• Full Member
« Yanıtla #12 : 08 Haziran 2019, 19:32:03 »
Yalnız takip ettiğim bazı dermatologlar var ve bir sürü prp videosu paylaşıyorlar. Pahalı olmasına rağmen yaptıran bir sürü kişi var

Demek ki hiç biri forumlarda araştırma yapmıyor :D

Nhympex

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 13 Haziran 2019, 11:50:21 »
bence saç ekiminden sonra ekilen greftleri besleme açısından faydalı bir işlem o sürede yapılması gerekebilir
ama durduk yere ekim yapılmamış bir saça anlamı yok dökülmeyi durdurmaz.

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 31 Ağustos 2023, 23:58:04 »
Psikolojik faydası var...Ayrıca azda olsa biyolojik faydasının olduğunu da düşünüyorum....Bence Ekim yapilan bölgeye kanlanma sağlıyor ..

Facebook Twitter Instagram