Merhaba dostlar, 25 Mart 2021 de Gaziantepte, Plus Saç Ekim (Plus Estetik diye de geeçiyor) merkezinin çalışanları tarafından Emek hastanesinde saç ekimi yaptırdım. Biliyorum bu işlemin merkezi diye istanbul-ankara gibi büyük şehirler gösteriliyor. Belli sebeplerden dolayı yaşadığım il ve çevresinde ekim yaptırmam gerekti.
8-10 ay önce saç ektirmek üzere araştırmaya başladım ancak bir süreliğine erteledim. 1,5 ay önce ektirmeyi kafaya koydum. Yaşadığım il ve çevresinde araştırma yaptım ve Plus saç ekim merkezinde karar kıldım.
Firmanın yetkilisi Hüseyin bey ile görüşme yaptım, referanslarının fotoğraflarına baktım, saç ekimi yaptığı müşterilerine ulaştım derken ekim gününe karar kıldık. (Bu arada ekip daha önce Sanko hastanesinde ekim yapıyormuş)
Ekim günü saat 9 gibi ofislerinde oldum, saçımı traş edip beni hastaneye yönlendirdiler. Damar yolu açıldı, tahlil için kan alındı ve serum bağlanarak işleme başladılar. İşlem yaklaşık 10:30 gibi başlayıp 17:45 gibi işlem tamamlandı. Hastaneye girmem ve çıkmam ise yaklaşık 8.5 saati buldu. İşlem sırasınca toplamda 2 litreye yakın serum bağlandı.
İşlemi bu işte 12 senedir çalıştığını söyleyen 32 yaşlarda Ömer adında bir arkadaş yürüttü, yanında 5 senelik olduğunu öğrendiğim Burcu hanım ve anladığım kadarıyla öğrenme sürecinde olan ( 1 senedir ) genç bir hanım ve getir götür gibi diğer işlere bakan başka genç bir hanım vardı(tolam 4 personel). Kökleri toplama işlemini Ömer beyin önderliğinde Ömer bey ve Burcu hanım yaptı, kanal açma işlemini Ömer bey tek yaptı, kökleri yerleştirmeyi de yine Ömer bey, Burcu hanım ve işi öğrenen diğer hanım yaptılar.
İşlem sonrası enseyi ilaçlayıp bandajladılar, gerekli uyarı ve bilgilendirmeyi yaparak beni uğurladılar. Hüseyin bey işlem sonrasında birkaç kez aradı, ilaçlarımı içmemi, yememe dikkat etmem vs gibi konularda hatırlatmada bulundu, o yönden gerçekten çok ilgiliydi.
Ekimin dağılımı hoşuma gitti, ağaç eker gibi sıra sıra ekmediler, kaç greft ekildiği konusunda ise net bir sayı yok, anlaşırken de şu kadar greft ekeceksiniz diye konuşmadık zaten, gerektiği kadar greft ekilmesi için konuştuk. İşlemden önce güvenimi kazandılar ve kendimi bu ellere emanet ettim. İnşallah iyi etmişimdir
Ekim sırasında merakımdan sorduğumda 4000 civarı dediler yanlış hatırlamıyorsam.
Bu yazıyı yazarken 7. günümdeyim, şimdiye kadar hiç bir olumsuzluk sezmedim, fotoğraflarımı da yüklüyorum. İşlemim hakkında yorumlarınızı merak ediyorum. Ekimin dağılımı, oranı, estetiği hakkında bilgili arkadaşlarının yorumlarını rica ediyorum,
Saygılar..