Merhaba,
Öncelikle herkese hayırlı Ramazanlar dilerim. Bugün ekim günü ile birlikte işlem yapılalı tam 31 gün oldu. Güncel fotoğraflarım aşağıdaki gibidir.
Dökülmeler 11.gün itibariyle başladı ve artık hiç dökülmüyor desem yeri. Gün içerisinde farkında olmadan 2-3 tel anca gidiyor diyebilirim. Yaklaşık 20 gün gibi bir süreç içerisinde şok dökülmenin önemli bir kısmını atlattım diyebilirim. Hatta çok yakından incelediğimde belli başlı yerlerde ufak ufak çıkışlar gözlemliyorum. 31.gün için normal bir durum mu bilemedim.
12.04.2021 tarihinde ikinci PRP işlemini de yaptırdım. İlki hemen operasyon sonrası yapılmıştı. Yalnız PRP ile alakalı kafamda soru işaretleri yok desem yalan olur. Araştırmalarımda genellikle placebo etkisi yarattığı, uzun vadede hiçbir işe yaramadığını okudum. 3.dozu yaptırmak da o yüzden arada kaldım diyebilirim. Çok ucuz bir işlem olmadığı için de havaya para saçmak istemiyorum.
Donör bölgesini ise gelişimini gözlemlemek adına, kasıtlı olarak hiç tıraş etmedim. Ense kısmı bence oldukça iyi toparladı, ancak sağ ve sol tarafta hafif boşluklar mevcut. Sanırım 1 ay içerisinde o bölgelerde toparlayacaktır. Donör bölgede ara ara tatlı kaşıntılar oluyor. Sanırım bunlarda oldukça doğal.
Doktorum ise takviye olarak forumda herkesin konuştuğu ürünleri önerdi. Ancak daha önce saç dökülmemi durdurmak için kullandığımda birçok yan etkisine rastlamıştım ve kolay kolay da atlatamamıştım. Bu sebeple kesinlikle kullanmak istemediğimi belirttim. Ben de kendi araştırmalarım sonucunda Vitasent isimli bir ürün buldum. İlaç değil. Vitamin gibi düşünebilirsiniz. Yan etkisi de bulunmuyor. Şimdilik günde 1 kapsül olacak şekilde kullanıyorum.
Benim saç ekim sürecimin ilk ayı böylelikle tamamlanmış oldu. Fotoğraflarımı inceleyip, süreç hakkında görüşlerinizi paylaşırsanız gerçekten çok mutlu olurum. Herkese sağlıklı günler dilerim.