Gönderen Konu: Artık şu minoxile bir açıklık getirelim...  (Okunma sayısı 20452 defa)

Orhan Eagle

• Yeni üye
  • *
Ynt: Artık şu minoxile bir açıklık getirelim...
« Yanıtla #166 : 19 Haziran 2021, 09:42:05 »
Yanlış yapmışlar fayda göremezsin 200 ml 19-20 gram minox eklemesi gerekirdi.  Sülfirik asit ile damıtmadan yaptığı için bu sorunu yaşamıssınız o eczaneden bir daha yaptırmayınız.
hocam benim majistrali de yanlış hazırlamış şişli fulya eczanesi arkadaşın bahsettiği sıkıntıların aynısı oluştu,bende çöpe attım dr.hamid hoca ile bir görüşme yapacağım ama hazırlattığı majistral fiyatının yüksek olmaması kaydı ile,içerisine retionik asit ve salisilik asit ekleteceğim mutlaka
  • Yaşınız 31
  • Medikal Tedavi Majistral minoxidil,ketoral,perfextil,dermoroller

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #167 : 19 Haziran 2021, 15:25:40 »
Yanlış yapmışlar fayda göremezsin 200 ml 19-20 gram minox eklemesi gerekirdi.  Sülfirik asit ile damıtmadan yaptığı için bu sorunu yaşamıssınız o eczaneden bir daha yaptırmayınız.

200ml çözücüde 20 gr. %10 luk solüsyon yapar.

10 gr ise %5 oluyor losyon. %5 bu işin standardı değil mi?

Sacsizman

• Sr. Member
« Yanıtla #168 : 19 Haziran 2021, 20:57:08 »
hocam benim majistrali de yanlış hazırlamış şişli fulya eczanesi arkadaşın bahsettiği sıkıntıların aynısı oluştu,bende çöpe attım dr.hamid hoca ile bir görüşme yapacağım ama hazırlattığı majistral fiyatının yüksek olmaması kaydı ile,içerisine retionik asit ve salisilik asit ekleteceğim mutlaka
bahsettiğiniz asitlerin ne gibi özellikleri var sac için

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #169 : 19 Haziran 2021, 22:06:39 »

yüzde 5 kafi.yüzde 10lar daha fazla işe yaramadı .denendi bunlar
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #170 : 19 Haziran 2021, 22:23:17 »

60 ml minoxta 5 gram bulunur 120 ml minoxta 10 gram 180 ml minoxta 15 gram . 200 ml 5 gram minox eklersen %5 solüsyon elde etmezsin. %2 ancak eder . 20 gram dememim sebebi minox kaybının olmaması için . Sen eğer 200 ml alkole 30 gram minox atarsan o zaman %10-12 tekabül eder.  Eğer senin dediğin olsaydı insanlar bir kutu minoxidil alır içine alkol döke döke kullanırdı .

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #171 : 20 Haziran 2021, 18:43:57 »

60 ml minoxta 5 gram bulunur 120 ml minoxta 10 gram 180 ml minoxta 15 gram . 200 ml 5 gram minox eklersen %5 solüsyon elde etmezsin. %2 ancak eder . 20 gram dememim sebebi minox kaybının olmaması için . Sen eğer 200 ml alkole 30 gram minox atarsan o zaman %10-12 tekabül eder.  Eğer senin dediğin olsaydı insanlar bir kutu minoxidil alır içine alkol döke döke kullanırdı .

YazdığmI yanlış mı anladın bilemedim. 200ml ile yüzde5lik solüsyon için 10 gr atılmalı.

İkincisi minoxil içerik bilgin de yanlış.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #172 : 20 Haziran 2021, 21:20:52 »
 60 a 3 yüzde 5 tir.aslında gramla mililetre aynı değil ama yakın.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #173 : 20 Haziran 2021, 22:09:32 »
YazdığmI yanlış mı anladın bilemedim. 200ml ile yüzde5lik solüsyon için 10 gr atılmalı.

İkincisi minoxil içerik bilgin de yanlış.

Kimya sanayide atılan 3 gram minox onlara özgü bir şey sen evde kendin yaptığın için 5 gram dedim. Çünkü evde veya eczanede yapılan minoxta işlem çözünme farklı. Minoxidil içeriğim kendime özgüdür sana göre yanlış olması normal ben dökülme mi durdurdum döngü yok nw1 im hatta 0.5 desek daha iyi olur.  Sen doğru biliyorsan insanlarda sana katılıyorsa hiç sıkıntı yok.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #174 : 20 Haziran 2021, 22:20:52 »
Kimya sanayide atılan 3 gram minox onlara özgü bir şey sen evde kendin yaptığın için 5 gram dedim. Çünkü evde veya eczanede yapılan minoxta işlem çözünme farklı. Minoxidil içeriğim kendime özgüdür sana göre yanlış olması normal ben dökülme mi durdurdum döngü yok nw1 im hatta 0.5 desek daha iyi olur.  Sen doğru biliyorsan insanlarda sana katılıyorsa hiç sıkıntı yok.

Yaa olm benim birşey yaptığım yaptırdığım falan yok. Beni niye karıştırıyorsun.

Minoxil de 60 ml de 5 gr minoksidil etkeni vardır yazmışsın, ben onu düzeltiyorum. Formülü belli. 200 mlye 10 gram ne atarsan, %5 lik o solüsyon olur. Yanlış anlatıyorsun. Minox içeriğin nereye özel olursa olsun. Minox sülfat formunu mu kullanırsın, başka bir formunu mu, kaliteli minox mu kalitesiz mi ben nereden bileyim. Hesaplamayı yanlış yapmışsın onu düzeltiyorum.

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #175 : 20 Haziran 2021, 23:00:38 »
Yaa olm benim birşey yaptığım yaptırdığım falan yok. Beni niye karıştırıyorsun.

Minoxil de 60 ml de 5 gr minoksidil etkeni vardır yazmışsın, ben onu düzeltiyorum. Formülü belli. 200 mlye 10 gram ne atarsan, %5 lik o solüsyon olur. Yanlış anlatıyorsun. Minox içeriğin nereye özel olursa olsun. Minox sülfat formunu mu kullanırsın, başka bir formunu mu, kaliteli minox mu kalitesiz mi ben nereden bileyim. Hesaplamayı yanlış yapmışsın onu düzeltiyorum.

İşte bende diyorum ki 200 ml 10 gram attım yüzde 5 lik değer elde edemedim. O öyle olmuyor kendimiz yaparsak her neyse sağlıcakla.

ümit Yurt

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #176 : 17 Ağustos 2022, 02:22:19 »
İyi geceler arkadaşlar
2 Ağustos günü saç ekim işlemi yaptırdım ve şu an saçlarım aşırı derecede kısa haliyle.Ben marketlerde satılan minoxidil ürününden bir süre destek almayı istiyorum ancak 2008 yilinda kendisiyle kötü bir tecrübe yaşadım,pullanma kaşıntı ve kabarcık etkileri gösterdi ve kısa sürede çok iyi gelen o ürünü bırakmak zorunda kaldım.
Şimdi alerji yapmayan bir minoxidil ürünü mümkün mü bunun yan etkileri nelerdir,eğer öyle bir şey yoksa saçın çıkmasında uzamasında faydalı olacak takviyeler nelerdir, tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

Facebook Twitter Instagram