Gönderen Konu: Dolar.  (Okunma sayısı 4515 defa)

L0WE

• Jr. Member
  • **
Ynt: Dolar.
« Yanıtla #15 : 22 Mart 2021, 01:35:54 »
Abi 2015 de türkiyenin en iyi eğitim fakültesi sayılacak bir üniversiteye girdim fen öğretmeniyim ve okulu gerçekten bırakacaktım sınava tekrar hazırlanacaktım ama bir kitap okudum Beyaz Zambaklar Ülkesi diye herşeyi 0 dan yapıyordı bi ihtimal dedim elimden birşey gelir şuan anadolu öğretmen lisesi mezunu ve ülkenin en iyi eğitim fakültelerindem birinin mezunu olarak işsiz güçsüz bekliyorum benım atamam yerine diyanet işlerine araç alanlar utansın diyorum
Umarım utanırlar ve bu israf düzenine son verirler Hocam 

azman

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #16 : 22 Mart 2021, 01:38:15 »
Sende “dolarla mi maaş alıyoruz dolardan bize ne” diyenlerdensin sanırım ...

Ama öyle değil dışa bağımlı , üretici olmayan ithalatçı bir ülke olarak dolar artarsa Herseyin fiyatı artar. Grefti çıkartma maliyeti artmasada, o işten elde edeceği geliri harcama maliyeti artacağı İçin olası bir dolar artısı etkisini hersey üzerinde gösterir..

Yoo onlardan değilim ama o zaman bence ekim merkezleri kaybeder
Mesela eskiden 10 yıl önce bir estetik yaptırmıştım bodoslama bir özel hastanede yaptırmışdım hiç araştırmadan. Neyseki güzel geçti onda sıkıntı yok da

Ekim merkezleri şimdi çatır çutur zam yaparsa millet de fiyatlardan dolayı benim gibi bodoslama rasgele yerlere yığılabilir demek istedim. Paradan dolayı istedikleri yerlere gidemeyebilir bir çok kişi
Mesela orta düzeyliler için Serkan Aygın, Asuman Hair var örnek. Zam yaptılar diyelim sonra bir çok kişi olası gelen zamdan sonra az ünlü veya merdiven altlarına kayabilir

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 22 Mart 2021, 01:57:26 »

Ekim merkezleri şimdi çatır çutur zam yaparsa millet de fiyatlardan dolayı benim gibi bodoslama rasgele yerlere yığılabilir demek istedim. Paradan dolayı istedikleri yerlere gidemeyebilir bir çok kişi
Sonuç ; giren yine  bize, fakire fukaraya girer.
Ekim merkezleri bişey kaybetmez.
Hı fakir fukara değilim diyosan burda hiç haricten gazel okuma.

azman

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #18 : 22 Mart 2021, 02:02:47 »
Sonuç ; giren yine  bize, fakire fukaraya girer.
Ekim merkezleri bişey kaybetmez.
Hı fakir fukara değilim diyosan burda hiç haricten gazel okuma.

Fakir fukara değilim ama gidip mesela Asmed tarzı yere yetecek para bulmam imkansız
Şuanda çoğu kişinin övdüğü ve bütçe olarak orta kısma hitap eden yerler de çatır çutur zam yaparsa bakalım kaç tane müşteri bulacaklar bekleyelim görelim

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 22 Mart 2021, 02:19:54 »
Fakir fukara değilim ama gidip mesela Asmed tarzı yere yetecek para bulmam imkansız
Şuanda çoğu kişinin övdüğü ve bütçe olarak orta kısma hitap eden yerler de çatır çutur zam yaparsa bakalım kaç tane müşteri bulacaklar bekleyelim görelim
asmed tarzı yere yetecek para bulman imkansız ise fakir fukarasın işte daha ne olsun . orada ekim fiyatları nedir şıan 50 ,60, 70 bin neyse artık .25-30 yaşında bir insan(rakamlara takılma attım kafadan) bu parayı çıkaramıyorsa bu ülkede ,karın tokluğuna çalışıdour ancak günü kurtarır .yarın bi gün evleneyim falan der iş daha kötü çoluk çocuk eğitim masrafı ,düğünü bayramı ohhooo olacak işler değil.
yarın bi telefon almaya kalksan en dandik 200 dolarlık telefon 3500 lira. laptop desen 500-600 dolar=10000tl -15000 tl.yani zaman ilerledikçe biz fakirleşiyoruz birilerinin sayesinde birileri ejderli smoothiesini yudumlarken bziim fakir halkımız evinde belki montla oturuyo fatura fazla gelmesin diye .işin ilginci yarın seçim olsa yine aynı 'şahsa' basarım mührü diyo :D boşuna dememişler deveyi diken diye :)
daha bu işin emeklilik kısmı var.eskiden daha az prim günü ile daha erken yaşta emekli olan biri en az 2500 tl maaş alacakken şimdi aynı kişi daha fazla prim günü ödeyecek ,daha geç emekli olacak ve 1000 tl maaş alacak .. neyse kılıçdar ssg yı batırdı deyip geçelim paketlenmeyelim bide boşu boşuna  |-onayisareti-|
« Son Düzenleme: 22 Mart 2021, 02:31:04 Gönderen: Armaan »

İnceTellii

• Sr. Member
« Yanıtla #20 : 22 Mart 2021, 02:40:15 »
Abi çoğunuz yaşça büyüksünüz benden hepinize saygım sonsuz tarihe çocukluğumdan beri ilgim var ne kadar doğru yazıldı bilmiyorum ama ben türkiye cumhuriyetinin böyle bir rezil dönemini okuduğumu hatırlamıyorum gençliği yokettiler hayallerimizi çaldılar allah bunlara yer yüzünde rahat gün göstermesin tek dileğim budur
Tedavi
Dutasteride
Omega3 günde 2
Dermaroller şakaklara 0.25 2 günde 1
Magnezyum takviyesi
Dermastamp 1.5mm haftada 1
Hint yağı 1 çay kaşığı hergün

Cihandoğan

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 22 Mart 2021, 02:49:06 »
Nedenmiş o?
Misal donörden 1 tane greft çıkartılırken dolar yükselince o grefti çıkarma maliyeti daha mı artacak?

Şuanda hangi teknikle yapıyorlarsa işlerini yine aynı yapacaklar. Neyin zammı olacak eğer olursa?
Hadi zam oldu diyelim peki insanlar daha zorlanırsa ekonomik bakımdan o zaman ekim merkezleri nasıl pahalı fiyattan eskisi gibi müşteri bulacaklar?

Bu gün vereceğin 10 bin tl ekim parası %15 değer kaybetti. Kısaca senden 10 bin tl alan ekimcinin almak istediği 10 Tl lik üründe 11,5 oldu. Bu da fiyatlara yansıyacak.

Alacağın ilaca, araba lastiğine , ödediğin vergiye aldığın telefona televizyona her şeye zam bazıları kısa vadede bazıları uzun vadede. Değişmeyen tek şey aldığın maaş. Kimse senin maaşına 1,500 tl zam yapmayacak ama senden toplamında bir şekilde o 1500tl alacaklar.

Sence zam olacak mı demek bu durumda mantıklı mı?

Maaşımızı dolarla mı alıyoruz diyenler varya dolarla almıyoruz ama dolar karşılığı tl ödüyoruz.

Dolar ile alsak zaten şu an zil takıp oynardık.

Dionx2

• Full Member
« Yanıtla #22 : 22 Mart 2021, 03:08:21 »
Arkadaşlar ben Almanya’da kalıyorum ama ülkemizin bu durumuna gerçekten çok üzülüyorum... Allah yardımcınız olsun, gerçekten zor durum :(
  • Yaşınız 30
Finasterid 1mg (7/7)
Magnezyum ve Multivit. (7/7)
D3/K2 Vit. (5 günde bir)
Dermastamp 1,5mm (10 günde bir)
Karadut ve Keciboynuzu özü (7/7)
5ml oral hint yagi (7/7)
Konazol şampuan (2/7)
Revita şampuan (2/7)

Kant

• Sr. Member
« Yanıtla #23 : 22 Mart 2021, 05:00:53 »
Valla 2023 seçiminide alir bunlar eger alırlarsa aklınızdan gelecekle ilgili plan projelerinizi çıkarın gelecekten beklentiniz eceliniz olsun
AI GEM

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 22 Mart 2021, 05:18:13 »
Valla 2023 seçiminide alir bunlar eger alırlarsa aklınızdan gelecekle ilgili plan projelerinizi çıkarın gelecekten beklentiniz eceliniz olsun
Zaten güzellikle "tamam benden buraya kadar hakkınızı helal edin" deyip  gitmesini bekleyenler var mı acaba merak ediyorum

azman

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #25 : 22 Mart 2021, 11:37:27 »
Zaten güzellikle "tamam benden buraya kadar hakkınızı helal edin" deyip  gitmesini bekleyenler var mı acaba merak ediyorum
.
« Son Düzenleme: 22 Mart 2021, 14:48:37 Gönderen: azman »

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 22 Mart 2021, 12:06:32 »
  gene kazanırlar millet sürünmeyi seviyor.ALLAH insanlara sandıkta akıl fikir versinde artık gercekleri gorsunler.battık bittik birde aç ölüp savunmyorlarmı hala adam en son tatilini seneler önce yapmış faturalarını zor öder gıdım gıdım yemek yer 7 gün 24 saat calısır halen iyi yonetiliyoruz diyor.
 işsizlik oranıda azalmış gece uyumadan once  bu verilere yarım saat inanmayı denicem
« Son Düzenleme: 22 Mart 2021, 12:14:38 Gönderen: emekli kel »
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

azman

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #27 : 22 Mart 2021, 12:14:33 »
  gene kazanırlar millet sürünmeyi seviyor.ALLAH insanlara sandıkta akıl fikir versinde artık gercekleri gorsunler.battık bittik birde aç ölüp savunmyorlarmı hala adam en son tatilini seneler önce yapmış faturalarını zor öder gıdım gıdım yemek yer 7 gün 24 saat calısır halen iyi yonetiliyoruz diyor.
 işsizlik oranıda azalmış gece uyumadan once yoga meditasyon yapıp yarım saatte bu verilere inanır gibi yapıcam

.
« Son Düzenleme: 22 Mart 2021, 14:48:49 Gönderen: azman »

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 22 Mart 2021, 12:15:30 »
  muhalafeti bende çok zayıf buluom.bu iş hep boyle gider.sistem zaten kasıtlı hep zayıf muhalifler koyuyor.5 sene sonra yasayacağının senaryosunu bugun yazıyorlar.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 22 Mart 2021, 12:37:01 »
Arkadaşlar ben Almanya’da kalıyorum ama ülkemizin bu durumuna gerçekten çok üzülüyorum... Allah yardımcınız olsun, gerçekten zor durum :(

Almanya kıskanıyor bizi diyorlar? Yalan mı? Birimi kandırıyor lar?

Facebook Twitter Instagram