Gönderen Konu: Saç ekimi sonrası bir ömür boyu düzenli ilaç kullanmak mi gerekiyor ?  (Okunma sayısı 2914 defa)

Mct

• Full Member

Geçmiş olsun .
Kesinlikle öyle bi hata yapmam.
Dökülünce ciddi bir azalma olduğu zaman ancak o zaman ektirme yaparım . Yoksa ileriye dönük planlama yapmaz isek komik görünüm ortaya çıkar . Ha yapalım dersek ilaç takviyesini kesinlikle bir ömür boyu kullanmak gerekiyor. Tabiri caizse kel olmadan erken yaşta saç ekimi riskli .

İlaç vs kullanmak istemiyorum . Pek sıcak bakamadım araştırmalarım doğrultusunda.
O yüzden biraz daha doğal tedavilerle durumu idare etmeye çalışıyorum.

Saçlarım şuan iyi durumda ekim iyi sonuçlandı ama ekim saçları bile inceliyor mesela. 3 yıl önce şimdi uyguladığım tedaviye yakın bi tedaviyle saçlarımı korumak mümkün olabilirdi ve saçlar bugünkü hâlinden daha sık olurdu. Sana bir tavsiye saçların dökülmesini durdurmaya bak. Ekim yaptıracağım nasıl olsa, diyerekten dökülmeye terketme. Birkaç yıla bakarsın saçların dökülmesini tamamen durduran iyi bir tedavi çıkar ekim bile gerekmez. Yada daha dar bi bölgeye ekim yaptırarak çıkarsın işin içinden

HEKTOR

• Hero Member
Hocam doğru diyorsunuz ama ilaç kullanma dahilinde bunlar geçerli.  Saç için çok fazla ilaç kullanmak bana çok mantıklı gelmiyor açıkçası ( şahsi fikrim ) kafam karışık .
Sonuçta ilaçlar vs karaciğer ve böbreklere zarar verebilir buda ciddi sorundur .

Tedavimde kanazol şampuan
Magnezyum yağı almayı düşünüyorum .

Biotin , sarimsak, keçiboynuzu pekmezi düzenli beslenme ile durumu şimdilik idare ediyordum

İnceTellii

• Sr. Member
Kanka bu tedavi dediklerin işe yaramaz bazı şeyleri korumak istiyorsan kullanıcaksın yada sal gitsin kellik hastalık değil bişey olmaz
Tedavi
Dutasteride
Omega3 günde 2
Dermaroller şakaklara 0.25 2 günde 1
Magnezyum takviyesi
Dermastamp 1.5mm haftada 1
Hint yağı 1 çay kaşığı hergün

HEKTOR

• Hero Member
Kanka bu tedavi dediklerin işe yaramaz bazı şeyleri korumak istiyorsan kullanıcaksın yada sal gitsin kellik hastalık değil bişey olmaz

Haklısınız .
Hocam birde magnezyum yağının ne gibi faydalarını gördünüz

İnceTellii

• Sr. Member
Ben yeniyim daha tedavi aşamasında henüz sadece saç dökülmem çok daha azaldı eskisine göre mg yağını duştan önce kafama sıkıyorum masaj yapmam kolaylaştı magnezyumuda normal hap atıyorum fayda için erken ama eskisine oranla saç dökülmem çok azaldı
Tedavi
Dutasteride
Omega3 günde 2
Magnezyum takviyesi

Xeth

• Hero Member
Haklısınız .
Hocam birde magnezyum yağının ne gibi faydalarını gördünüz

Mg yağı ile saç dökülme sayısında fark göremezsin
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

HEKTOR

• Hero Member

Önerirsiniz yani ?

Almayı düşünüyorum hocam birde yağ ile masaj yapın a saça elime 5-6 tane bazen rakam değişebilir saç geliyor normal mi

İnceTellii

• Sr. Member
Normal kardeşim bak şöyle düşün magnezyumla kireçlenmeyi önlersın anca oda saç dökülmesinde erkeklerde özellikle bizim yaşımızda çok büyük bir problem değil erken yaşlardaki saç dökülmesinin problemi dth tabi ben kimseye fin kullan diyemem bir tıp eğitimim yok ama korumak istiyorsan bu yaşta dthı ortadan kaldırmalısın gerisi faso fiso
Tedavi
Dutasteride
Omega3 günde 2
Magnezyum takviyesi

HEKTOR

• Hero Member
Dht yi baskilamadan zor evet.  Beni ilaçlar korkutuyor. Youtube de cinsellik üzerine bir doktor u takip ediyorum. Yani bazı yan etkileri geçici ama binde bir olsa da kimisinde kalıcı etki yapıyor bilemeyiz ki o ben miyim sen misin o mu su mu diye. O konularda da kendimi şanslı hissediyorum riske girmeye korkuyorum.
Bazı yerlerde okuyorum siteyi takip ediyorum. Genetik bir dökülme var ise eninde sonunda gidiyormuş sadece süre uzuyor yine işin ucu ekime gidiyor

İnceTellii

• Sr. Member
Kardeşim böyle düşünüyorsan başlamayı bile düşünme zaten henüz yaşın 20 zaten bu yaşta fin kullanmamalısın sen bazı şeylerin farkındasın ve kendi fikirlerin oluşmuş neyin ne olacağını biliyorsun sana kimse tavsiye yada öneri veremez artık sen yolunu kendin seçersin
Tedavi
Dutasteride
Omega3 günde 2
Magnezyum takviyesi

HEKTOR

• Hero Member
Şahsen böyle düşünüyorum yanlışım var mı sizce  yada yanlış bir düşünce degil dimi

İnceTellii

• Sr. Member
Karar senin hayat senin kanka kimse sana yanlışsın doğrusun diyemez kimine göre benım yaptığım yanlıştır kimine göre senin yaptığın ama sana tek tavsiyem en azından saw palmetto+ kabak çekirdeği yağını kullan birazda olsa rahatlatır 20 yaşıma dönsem ben böyle yapardım gerisi hayat senin karar senin
Tedavi
Dutasteride
Omega3 günde 2
Magnezyum takviyesi

remain calm

• Yeni üye
  • *
fin gibi ilaçların en kötü yanı insanı kendine mahkum etmesi. yani bir kere başladıysan o ilacı saçlarını önemsediğin süre kullanacaksın. bu yüzden genç yaşta kullanmaya başlamak maalesef bana da mantıklı gelmiyor hiç. en nihayetinde çocuk yapmayı düşünen erkeklere ve gebe kadınlara katiyen yasak olan bir ilaçtan bahsediyoruz. bana her gün ağrı kesici almak bile bir yerden sonra işkence gelebileceği için (olası yan etkileri ayrı tutuyorum) kullanmayı göze alamadım. sağlam iradesi olmayan kimse hiç girmemeli bu toplara.

HEKTOR

• Hero Member
İlk kez sizden duydum onu araştıracağım kesinlikle . Öneriye açığım Allah razı olsun sizden

HEKTOR

• Hero Member
Kabak çekirdeği yagini içeceğim mi yoksa surecegim mi ?
Birde nereden temin ederim aktarda vs var mı ?
Birde saw Palmetto ya baktım da bişey anlamadim ne işe yarıyor tamam

Facebook Twitter Instagram