Gönderen Konu: Saç Ekimi Serkan Aygın 4,800 Greft  (Okunma sayısı 20309 defa)

Tan At

• Jr. Member
  • **
Ynt: Saç Ekimi Serkan Aygın 4,800 Greft
« Yanıtla #30 : 14 Nisan 2021, 23:38:31 »

Öncelikle hayırlı olsun geniş alan ve sık ekim ayrıca ön çizgi de estetik olmuş. Şok dökülmeniz başlamış olabilir. Benim de bir taraf önceden hızlıca gitti ve o kısım biraz önden çıkış vermeye başladı. Endişe edecek bir şey yok bence.

Çok teşekkür ederim. DHI ekim oldu ama ön çizgiye ilave safir FUE ekim yapıldı tekli greftlerden

Tan At

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #31 : 14 Nisan 2021, 23:46:25 »
Herkese merhaba.

Tam 1 ay olduğu için güncelleme yapmak isterim.

3. haftada kızarıklık geçmediği için, kliniğe gittim ve nazik bir şekilde Serkan Aygın Bey ilgilendi.

Fucicort krem verdi, 5 gün kullandım. Biraz geçti kızarıklık ama hala kızarıklık devam ediyor. (Devamlı şapka takıyorum ve güneşe hiç çıkmadım)

Bazen 2-3 ay sürdüğünü duydum. Ne dersiniz, 1 ay sonunda bu görüntü normal mi?

Sizce süreç nasıl? Kızarıklık ne

nestor

• Saç Ekim Sürecim 30.01.2021
  • Full Member
« Yanıtla #32 : 14 Nisan 2021, 23:53:22 »
Dostum şu an 75. günümdeyim ve kafam hala kırmızı lütfen bunları düşünme ve sürecin keyfini çıkar :)
  • Ekim Tarihi: 30.01.2021
  • Ekim Merkezi ismi İzmir Su Saç Ekim
  • Greft Miktarı 3800
  • Yaşınız 36

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 15 Nisan 2021, 12:08:02 »
Kızarıklık saç ekiminde gayet normal bir durum 3 ay da sürer 5 ay da bunu sorun etme cild hassasiyeti ile alakalı bir durum sürece gelirsek çok erken ama hareketli olumlu inşallah güzel olur
Global Moderator

Tan At

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #34 : 15 Nisan 2021, 12:51:11 »
Dostum şu an 75. günümdeyim ve kafam hala kırmızı lütfen bunları düşünme ve sürecin keyfini çıkar :)

Bu mesaj rahatlattı beni ;)) Teşekkürler

Tan At

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #35 : 15 Nisan 2021, 12:53:34 »
Kızarıklık saç ekiminde gayet normal bir durum 3 ay da sürer 5 ay da bunu sorun etme cild hassasiyeti ile alakalı bir durum sürece gelirsek çok erken ama hareketli olumlu inşallah güzel olur

Eyvallah Hintell hocam. Teşekkürler yorumun için.

Ben ektirecek yere karar verirken senden ve bu platformdan çok faydalandım. Aylarca araştırmama gerek kalmadı ve çok hızlı karar alabildim sayende.

Sağlıcakla

Tan At

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #36 : 15 Mayıs 2021, 14:59:57 »

Çok azaldı benim kızarıklık 60. günde :)) |-nazarboncugu-|

Tan At

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #37 : 15 Mayıs 2021, 15:09:16 »
Herkese Merhaba,

Serkan Aygın'da olan operasyonun üzerinden tam 60 gün oldu. 60. gün fotoğraflarımı gönderiyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum :))

Henüz saç çıkışı gözlemleyemiyorum. Acı, çekme,batma hissi hiç yok. Hissizlik kalmadı.
Ağrı, sızı, kşıntı sıfır. Sadece birkaç tane sivilce çıktı o kadar.

1. Donör bölge hala tam toparlayamadı 60 günde. Normal mi?
    Ne zaman endişelenmeliyim?

2. Saç ön çizgisi için bazı endişelerim var;
    Karşıdan bakınca dümdüz bir çizgi gibi
    Yaşıma göre (45) sanki biraz fazla genç, 20li yaşlar çizgisi gibi değil mi?
    Şakak ile saçın birleştiği kısım biraz daha derin olabilir miydi acaba (tam oval değil de sanki biraz V gibi)
    Böylelikle ekilecek alan küçülmüş olur, olası bir çıkmama durumunda telafi daha kolay olurdu.

Ne dersiniz?

Tan At

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #38 : 15 Mayıs 2021, 15:14:39 »
İlave bilgi;

KIZARIKLIK:

Saç kızarıklığı geçmeyince 1. ayın sonunda kortizonlu bir krem
kullandım 5 gün ve kızraıklık büyük ölçüde geçti. Ancak hala tam geçmiş
sayılmaz.

Hiç güneşe çıkmıyorum. Ev dışında devamlı şapka kullanıyorum.

İLAÇ:
Sadece Xpecia hapını alıyorum düzenli (günde 2 defa)
Bir de 1. aydan itibaren Minoxidil'e başladım. Günde sadece 1 defa 5 fıs kullanıyorum.

Finasteride vb ürünleri kullanmayı kesinlikle düşünmüyorum.

İyi bayramlar,

Farques

• Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : 15 Mayıs 2021, 15:15:30 »
Golfler ile şakakların kafa yapısını göz önünde bulundurarak göz kararı ile birleşim noktaları az çok bellidir zaten, bence çizginiz güzel olmuş, belki 1-2 sıra geri olabilirmiş sadece. Donörde zamanla toparlar, alımları homojen yapan bi merkez, endişelenicek bi durum yok. |-onayisareti-|

Tan At

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #40 : 15 Mayıs 2021, 15:30:59 »
Golfler ile şakakların kafa yapısını göz önünde bulundurarak göz kararı ile birleşim noktaları az çok bellidir zaten, bence çizginiz güzel olmuş, belki 1-2 sıra geri olabilirmiş sadece. Donörde zamanla toparlar, alımları homojen yapan bi merkez, endişelenicek bi durum yok. |-onayisareti-|

Çok teşekkür ederim nazik yorumunuz için. Sanırım sektöre yakın ve deneyimlisiniz.
Yorumunuz kıymetli, dikkate alacağım   |-onayisareti-|

Farques

• Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : 15 Mayıs 2021, 15:36:01 »
Çok teşekkür ederim nazik yorumunuz için. Sanırım sektöre yakın ve deneyimlisiniz.
Yorumunuz kıymetli, dikkate alacağım   |-onayisareti-|
Değilim ancak bu işin matematiğini forumda zaman geçiren biri az çok kavrar zaten, tabi donörün yeterli olmadığı durumlar farklı. Çizgi çok daha geriden olsaydı bu sefer şakakları içeri almak gerekirdi. Sizin durumunuz gayet güzel. :)

Tan At

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #42 : 15 Mayıs 2021, 15:41:03 »
Değilim ancak bu işin matematiğini forumda zaman geçiren biri az çok kavrar zaten, tabi donörün yeterli olmadığı durumlar farklı. Çizgi çok daha geriden olsaydı bu sefer şakakları içeri almak gerekirdi. Sizin durumunuz gayet güzel. :)

Çok teşekkür ederim. Aslında Serkan Bey'in çizgisi bir tık gerideydi ilk muayenede,
operasyon günü gel(e)medi sanırım, dolayısı ile operasyon öncesi fotoğrafa bakarak
tekrar çizildi :))) Bir de ön tarafa iki çizgi FUE (safir) ile tekli greft ekildi, belki bu ilave sebebi
ile bi tık öne kaçmış olabilir  |-onayisareti-|

Şimdi farkettim sizin açtığınız başlığı.

Sizin fotoğraflara baktım, saç dökülmemiz çok benzer, greft sayısı da yakın.
Sanırım tek fark yöntem, benim DHI.

John Keller

• Sr. Member
« Yanıtla #43 : 16 Mayıs 2021, 02:53:38 »
Öncelikle hayırlı olsun, bana göre 3-4 ekip kurup kendisinin 5-10 dak. gözükmesi(Bu gözükme ekim aşamasında bile değil) bu işi fabrikasyona çevirdiğini gösterir.Kendisini 15 sene önce falan TV'lerde seyrederdim ve o zamanlar ekime kendisinin de girdiğini söylerdi.Ama zamanla girmemeye başlamış.Bu sistemiyle yine  iyi bir hasta sayısı var ve iyi buluyor ektirecek kişileri.Ben böyle bir yere asla ektirmezdim.Örneğin ASMED Koray Erdoğan'ın kendisinden hariç ekim için oluşturduğu ayrı bir ekip var, ücreti falan biraz daha düşük oluyor. Sadece farklı 1 ekibi normal karşılayabilirim ama diğer türlü 3-4 ekip kurup saç ekimi yapmak bana biraz tüccar zihniyeti geliyor. Hastaneye çok fazla anlam yüklemişsiniz gibime geliyor.Saç ekiminde en önemli unsur ekilen köklerin ölmemesi ve çıkması.Ekilen saç kökleri çıkmazsa  bir süre sonra hastanenin güzelliğinin kalitesinin falan gözünüzde hiçbir değeri kalmaz.Şu an içten içe acaba Serkan Aygın ekim sürecime  dahil olsaydı, sonuç daha iyi olurdu diye düşünüyorsunuzdur.İnşallah beklentinizi karşılacak bir sonuç alırsınız

Tan At

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #44 : 17 Mayıs 2021, 12:03:00 »
Öncelikle hayırlı olsun, bana göre 3-4 ekip kurup kendisinin 5-10 dak. gözükmesi(Bu gözükme ekim aşamasında bile değil) bu işi fabrikasyona çevirdiğini gösterir.Kendisini 15 sene önce falan TV'lerde seyrederdim ve o zamanlar ekime kendisinin de girdiğini söylerdi.Ama zamanla girmemeye başlamış.Bu sistemiyle yine  iyi bir hasta sayısı var ve iyi buluyor ektirecek kişileri.Ben böyle bir yere asla ektirmezdim.Örneğin ASMED Koray Erdoğan'ın kendisinden hariç ekim için oluşturduğu ayrı bir ekip var, ücreti falan biraz daha düşük oluyor. Sadece farklı 1 ekibi normal karşılayabilirim ama diğer türlü 3-4 ekip kurup saç ekimi yapmak bana biraz tüccar zihniyeti geliyor. Hastaneye çok fazla anlam yüklemişsiniz gibime geliyor.Saç ekiminde en önemli unsur ekilen köklerin ölmemesi ve çıkması.Ekilen saç kökleri çıkmazsa  bir süre sonra hastanenin güzelliğinin kalitesinin falan gözünüzde hiçbir değeri kalmaz.Şu an içten içe acaba Serkan Aygın ekim sürecime  dahil olsaydı, sonuç daha iyi olurdu diye düşünüyorsunuzdur.İnşallah beklentinizi karşılacak bir sonuç alırsınız

Açıkçası, diğer merkezlerde de doktorlar ekimin tamamını yapmıyor. Ya kök alımını yapıyor, ya da sadece kanal açılımını. Dolayısı ile ilk başta benim de öncelikli kriterim doktor tarafından ekim yapılması yönünde idi. Ancak bu iş el becerisi ve pratik ile alakalı olduğu için -doktor gözetiminde olması şartı ile- deneyimli bir ekibin yapmasında sakınca görmedim. Belirttiğiniz gibi en önemli unsur ekilen köklerin çıkması. Sadece doktorun ekim yaptığı kötü örnekler de mevcut.

Ekip sayısının çok olması, iyi kontrol edildiği sürece sorun değil diye düşünüyorum. Talebin fazla olduğu yerde ekip sayısının artması normal. Önemli olan çalışan sirkülasyonu, kaç yıldır aynı ekibin ekim yaptığı ve deneyim süresi.

Serkan Aygın ile ilgili belirttiğiniz hususa katılıyorum. Acaba kendisi ekim öncesi tekrar görseydi, ön saç tasarımını farklı mı çizerdi diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi. Ancak konu estetik olunca, temel etik ilkeler korunmakla birlikte, bir çok merkez zaten ticari yaklaşıyor konuya. Estetik cerrahisinde ortada bir hasta olmadığı için hasta/hekim ilişkisinin flu'laşması normal diye düşünüyorum.

Forumdan oldukça yararlandım. Münferit hususlar dışında tekrarlayan şikayetler ile karşılaşmadığım için bu merkezde karar kıldım. 

Facebook Twitter Instagram