Ekim öncesi fotolara ve yorumuma ilave yapmak istedim.
Ekim Öncesi Konsültasyon:
Klinik oldukça hoş ve güzel. Kurumsal bir firmada olduğunuzu hissediyorsunuz, güvende hissediyorsunuz.
Ancak ekim öncesi Serkan Aygın Bey ile 4-5 dakika konsültasyon yapabildik, sanırım biraz yoğundu. Tek soru sorabilme şansım oldu. Biraz apar topar oldu görüşme. Bir ön saç çizgisi çizdi ve ekim sayısını kalemle başıma yazdı ve fotoğrafı çekildi.
Ekim Günü:
Öncesinde istenen testleri (Covid, HIV vs), Pazar gününe denk geldiği için olamadım. Cumartesi haber verildiği için mümkün olmadı (kısıtlama sebebi ile).
Ekim Koç Üniv. hastanesinde oldu. Bu hastanede ve hastane koşulunda olması benim için karar vermemde önemli bir etken oldu.
Ekip oldukça ilgili. Baştan sona her konuda ilgilendiler ve işlerini içten ve doğru yapıyorlar. Maalesef ekibin adını unuttum (isimleri hafızada tutamıyorum) ancak sanırım Hasan Bey ve Cüneyt Bey (?) vardı.
Ekim günü tek negatif husus, ne ekim öncesi ne ekim sırası ne de ekim sonrası Serkan Bey’in orada olmamasıydı. Ekim öncesinde Serkan Bey’in ekim öncesi ön saç çizgisini belirleyeceği şeklinde bilgilendirilmiştim.
Ekimin artık birçok yerde doktor tarafından yapılmadığını biliyoruz, beklentim de yok, bence doktorun yerine el pratiği iyi ve deneyimli ekibin yapması daha iyi (tabi ki doktorun gözetiminde).
Ancak pazarlamanın Serkan Aygın üzerine kurulu olduğu bir merkezde, ön konsültasyonu da Serkan Bey’in yaptığı durumlarda 1 dakika bile olsa ekim öncesi veya sonrası operasyonu teyit etmesi, birkaç cümle de olsa yorum yapması hasta-hekim ilişkisi açısından daha doğru olacağı düşüncesindeyim.
Ekim Sonrası
Evimin İstanbul dışında olması sebebi ile Tuğçe Hanım’ın nazik bir şekilde otel ayarlaması ve bir gece İstanbul’da misafir etmesi güzel bir jest oldu.
Ekim sonrası verilen bilgilendirici dökümanlar ve takip oldukça profesyonelce diyebilirim (Keşke ekim öncesi de benzer Metin/döküman verilse). Bu dökümanlarda dikkat etmeniz gereken husus ve diğer bilgiler yeterince mevcut.
Ekim sonrası takip ise oldukça iyi. Herhangi bir sorum olduğunda çok hızlı (30-40 dakika içinde) geridönüş alabiliyorum.
Özetlemek gerekirse, bence bu merkez/klinik verdiği hizmet kalitesi, fiyata oranladığınızda oldukça iyi diyebilirim. Tek negatif husus, Serkan Bey’in ekim günü hastasını görmemesi diyebilirim.
Ekim kalitesi için yorumumu 6-12 ay sonra yapacağım.