Herkese merhabalar.
Öncelikle foruma katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Uzun süredir burayı takip ederek saç ekim operasyonumu Dr. Serkan Aygın'da yaptırmaya karar verdim. Buraya özellikle yazma isteğim, sonuçları paylaşmanın yanında mevcut hastalıklarım ve kullandığım ilaçlar ile ilgili bilgi vermek istememdendir. Çünkü araştırmalarımda burada benim kullandığım ilaçları kullanıp saç ektiren birine rastlayamadım. Saç ekim sürecini etkileyebilecek 2 tane kritik ilaç kullanıyorum. Bunlardan birincisi romatizmal ve barsak rahatsızlığım sebebiyle uzun süredir kullandığım ' Remicade' adlı ilaç. Bu ilacın çok güçlü yan etkileri olabiliyor. Bunlardan en önemlisi vücudun bağışıklık sistemini zayıflattığı için vücutta iyileşmeler yavaş ilerliyor veya enfeksiyonlara daha yatkın hale gelebiliyorsunuz. İkinci kullandığım ilaç ise akciğerime pıhtı attığı için 2 yıldır kullandığım kan sulandırıcı ilaç. Dediğim gibi bu ilaçların etkisini tam olarak ekim merkezleri de bilemez. Romatoloji ve Kardiyoloji Dr.larımın uygun gördükleri zamana ve direktiflerine göre operasyon günümü oluşturdum. Risk de almış oldum o yüzden işini temiz ve titiz yapan bir kliniğe ihtiyacım vardı.
Gelelim operasyon gününe. Sabah 7.30 gibi operasyon sürecim başladı. Halime Hanım ve ekibi yaptı ekim işlemini. Sedasyon etkisiyle isimlerini hatırlayamıyorum net ama çok tatlı bir ekipti. Ekim çok rahat geçti. Arada acıyan noktalara lokal yapıldı. Operasyon süresinde tek sıkıntı çektiğim nokta kafamın arkasında bandajlar varken sırt üstü yatmak oldu. Ekim bittiğinde kanamamın çok olup olmadığını sordum Halime Hanım'a. Ciddi bir kanama sorunu yaşamadıklarını hatta aspirin kullanan birine göre epey az olduğunu söylediler. Kanama konusundan çok çekiniyordum. Çok şükür o nokta sorunsuz geçti. İlk gece başım çok şiddetli ağrıdı, parol kesmeyince Arveles içtim ağrılarım tamamen dindi. İkinci gün pansumana gittim ve lazer işlemi ve pansuman yapıldı,durumun gayet iyi göründüğünü belirttiler. Ödem de epey az oldu diyebilirim. Bugün ilk yıkamaya başlıyorum. Geldiğimiz noktada enfeksiyonluk bir durum da yaşamadım çok şükür. Gece uyuma ve kaşıntı dışında şimdilik sorun hissetmiyorum. Umarım güzel sonuçlar alırım.
Ekim detaylarından da bahsetmek istiyorum. Saç tellerim aşırı ince. Bu sebeple yaklaşık 3000 greft saçlardan,600 greft de sakaldan alım yapıldı. Ön bölge fue ile ekim, tepe bölge DHI ile sıklaştırma yapıldı. Pansuman için gittiğimde saçlarım için takviye alsam iyi olacağını belirttiler. Ben de barsak problemlerim ve kullandığım ilaçlar sebebiyle çok sıcak bakamadığımı belirttim. O zaman Mezoterapiyi öneririz ilaç kullanmayın siz dediler.
Dediğim gibi benim kullandığım benzer ilaçları kullanıyorsanız mutlaka öncelikle kendi doktorlarınızdan onay almalısınız. Çünkü ekim merkezlerinin çoğu normal olarak her ilaca hakim olamazlar.