Arkadaşlar merhaba,
Foruma bilerek uzun süredir girmiyordum ekimim ile ilgili sonucum beklediğim düzeyde olmadığı için paylaşımlara gelebilecek olumsuz yorumların canımı sıkmasını istemedim. Nasip olursa önümüzdeki sene için bir düzeltme operasyonu düşünüyorum ve bu nedenle foruma uğradığımda benim konunun edit edildiğini gördüm bir de yarım kestiğim için sitem eden olmuş bu nedenle resim paylaşayım istedim.
Operasyon üzerinden bir sene geçip kesin sonucu gördüğümü düşündükten sonra Jale hanıma memnun olmadığımı ilettim. Kendisi ekilen köklerin yerini beğenmediğinden bahsetti, kısacası sorunun benden olduğunu düşündüğünü dile getirdi bir düzeltme yaparım ama sonuç yine aynı olursa diye endişe ediyorum dedi. Randevu verdi ama söylediklerini düşününce gitmedim.
Ankara'da bazı yerlerle görüştüm içlerinde Şahin bey samimi geldi ve beni ekim yapan yerler hakkında baya bilgilendirdi sağ olsun. İlk seferi için Şahin beyi düşünenler şans verebilir ben özellikle kalem tekniği düşündüğüm için tercih edemedim kendisini.
Ağustos ayında tatil dönüşü Fethiye'den Antalya'ya geçerek Hakan bey ile yüz yüze görüştüm randevu almak için uygun zamanı bekliyorum. Nasipse kendisine bir düzeltme yaptırmak istiyorum ki özellikle ön hattımda çok fazla ikili sıra var ve insanlar konuşurken ister istemez gözü ön saç çizgime kayıyor bunu çok hissediyorum. Özellikle buradaki yapaylığı daha doğal ve sık bir hale gelecek şekilde düzelttirmek istiyorum.
Şimdi geçen sürede edindiğim tecrübeleri paylaşayım araştıran arkadaşlara yardımcı olmak için;
1. İmkanı olanların Muttalip Keser, Koray Erdoğan ve Hakan Doğanay sırasını tercih etmesini öneririm. Neden derseniz; kalem tekniği vb. kullanan doktorlar ile çalışmanız başarı şansınızı daha çok arttıracağını kanaat getirdim. Bununla ilgili nedenlerimi aşağıda sıralayım;
-Öğrendiğim kadarıyla deriyi serumla şişirme işlemi yapmıyorlar ki benim şişirme yapılan yerde ağrı ve şişlik uzun süre geçmedi ve o bölgede saç çok az çıktı.
-Saç derisinde delikli bir görüntü oluşmaması için de kalem tekniğini tercih etmelisiniz.
-Tek seferde saçı kanal açarak içine yerleştirip çıkması ki bu bence en önemlisi, buna şöyle bir örnek vereyim; Matkap ile duvara bir delik açıp dübel çakıp vida sıkıp bir şey asmak istiyorsunuz diyelim. Delik açmak için 8mm matkap ucu kullanıp içine de 5mm dübel kullanırsanız ne olur o dübel deliğin içinde sağlam durmaz. Bu dediğimi saç ektirdim çıkmadı, döküldü ya da saçlarım kıvır kıvır ya da zig zag çıktı diyenler bir düşünsün derim.
-Daha sık bir ekim
-Kısa sürede iyileşme
-Hep aynı derinliğe saç kökünün yerleştirilmesi
2. Ekim yaptıracağınız yerin daha önceki ekimlerini inceleyin, uzaktan çekilmiş resimlerini değil! mümkünse hastaları bulun ve yüz yüze görüşün.
3. Ekim yapacak ekibi araştırın, isimlerini öğrenin farklı ekim yerlerine gidip o isimleri de sorun, kimse kusura bakmasın belki etik olmayabilir ama ah vah keşke dememek için sakince düşünerek hareket edin.
4. Ekim öncesi ve sonrası kan tahlili mutlaka yaptırın ve özellikle vitamin değerlerinize baktırın. Zaten sağılıklı olan bir saç derisinde saç dökülmeyeceği için buna uygun şekilde takviye edici gıda, tablet vb. almanız gerekecektir.
5. Mümkünse sadece saç ekimi ile ilgilenen bir uzmana gidin.
6. Stres yapmayın.
Durumlar böyle arkadaşlar, bence sürecinden memnun olan kimse konusunu yarıda kesmez ve güzel şeyler duyacağını bildiği için kendini motive etmek isteyecektir. Konusunu yarıda kesen büyük ihtimalle tecrübesini sindirmeye ve unutmaya çalışıyordur!
Saygılar, sevgiler.