Herkese iyi günler,
10.03.2021 tarihinde önce muayene akabinde ise Koç Üniversitesi Hastanesinde saç ekim operasyonum gerçekleşti.
Kısaca süreçten bahsetmek gerekirse muayene kısmı klinikte gerçekleşti ve ön çizginin belirlenmesi ve kan testinin yapılması ile tamamlandı.
Hastaneye transfer sonrası öncelikle kayıt işlemi, kıyafetlerin çıkarılması ve saçların kesilmesi ile operasyon odasına geçildi. Sedasyon konusuna ayrı bir cümle ayırmalıyım sanırım. Damar yolu açılarak gerekli sıvı verildikten sonra 2-3 dakika içerisinde sarhoşluk, baş dönmesi ile etkisini gösterdi. Operasyonum yaklaşık olarak 7 saat sürdü ve ben bu sürenin yarısından fazlasında uyuduğumu söyleyebilirim. Bu açıdan operasyon sırasında bir acı veya süreden dolayı sıkılma gibi şeyler yaşamadım
Şimdi gelelim operasyona; süreç öncelikle saç köklerinin alınması ile başladı. Alımın tamamlanması ile Serkan Bey geldi tekrardan saç çizgisi belirlendi ve İbrahim Bey tarafından kanal açma işlemi gerçekleşti. Kanalların açılması sonrası ekip üyeleri tarafından saçların ekilmesine geçildi. Sonlara doğru İbrahim Bey gelerek bir miktar daha kanal açtı. Sanırım ekilmemiş saç fazla kaldı
Devamında son saçlar ile ekilerek operasyon tamamlandı.
Operasyon sonrası yemek yerken kameradan bakmamla ön-orta ekimde bir kararma olduğunu fark ettim. Oradaki hemşire arkadaşalar da fark etmiş olacak ki tekrar içeri alınarak bir miktar greft çıkartılarak kan akışı sağlandı. Devamında o greftler tekrardan ekildi. Ama sayı olarak az miktar olduğunu söyleyebilirim.
11.03 yani bu sabah kliniğe geçerek arka tarafımın sargısı açıldı ve bant takıldı. Orta- ön alanın ise üzerindeki pıhtılar alındı. Aşağıdaki fotoğraflarda ekim öncesi saçlarımın durumu, Ekim sonrası ve bugün pıhtıların alınmasından sonraki durumunu görebilirsiniz. Hem dün hem de bugün defaatle sormama rağmen orta-ön bölgede herhangi bir sıkıntı olmadığı söylendi.
Yorum ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.