Kelevra hayırlı olsun,
Sonuçlarının muazzam olacağını düşünüyorum, ama merak ettim bazı sorular var..
Saçların ekim öncesi de gayet iyiymiş, doktorunla görüştüğünde ekim yapıldığında mevcut saçlarının zarar görme ihtimaline karşı ne söylendi?
Ekim öncesi saçlarının zarar görmemesi durumunda saçların gerçekten harika olur..
Ekim sonrası tavsiyeleri ne oldu Koray Hocanın? Şok dökülmeye karşı bir uygulaması var mı?
Salam Iron-Maiden,
Ekim öncesi görüşü şuydu; ilk önce Proscar'la girdi konuya. Kullanmazsan tepe komple gidecek dedi. O saçların kalitesini çok beğenmedi. Zaten kullanmaya başlamıştım bir yan etkisini görmedim o nedenle bu konuda bir sıkıntı yaşamadık.
Mevcut saçların zarar görmesi konusu benim de kafamı kurcalıyordu. Bununla ilgili açıkçası saç kalınlığından mevcut alan genişliğine ve hangi bölgede cm karede ne kadar saç olduğuna yönelik testler yaptı ve bununla ilgili bilgilendirdi. Söylediği şuydu iyi bir görüntü için cm karede ortalama 50 graft'i yakalamalıyım dedi. Bunun için saçlarının arasına giricem ve diğer saçlarına zarar vermeyeceğim dedi. Bu noktada güvenmek zorunda kaldım, daha fazla kurcalamadım.
Donörden saç alımı sırasında sohbet ederken aslında donörü cm kare cinsinden kutu kutu bölgelere ayırdıklarını fark ettim. Ve aslında her kutudan belirli bir matematiğe göre saç aldıklarını fark ettim. Açıkçası o noktada biraz rahatladım çünkü donöre de başta ekimden önce bahsettiği matematik üzerinden davranıyordu.
Sonuç olarak aslında mevcut saçlara zarar verildi mi bilmiyorum. Sadece bu konuda güvendim. Çünkü gerçekten profesyonel çalışıyorlardı. Zarar vermediklerini umuyorum.