Gönderen Konu: Vertex saç ekimi  (Okunma sayısı 10731 defa)

John Keller

• Sr. Member
Ynt: Vertex saç ekimi
« Yanıtla #16 : 20 Mart 2021, 01:27:05 »
 Vertex bölgemiz benziyor, seninki az biraz daha açık gibi.Ben de temmuz ayında önceliğim tepe bölgesi olmak üzere saç ekimi yapatıracağım ve kafamda belirlediğim bir merkez var. Şahin Çelik'in bekle demesi de ilginç.Yaş olmuş zaten 28, maddi imkanın varsa beklenecek yaş aralığında değilsin bana göre.Hadi 20-23 arası olsan bir 3-4 sene bekle denir.Sanırım Şahin Çelik vertex ekimlerinde kendisine sonuç bakımından fazla güvenmiyor.Tepe bölgesine ekim yaptığı birini takip ediyorum, bakalım sonucu ne olacak. Saç ektireceğim  için 3 aydır 2 günde bir 1 mg finasterid kullanıyorum, tabii birkaç yan etkisi var ama ekime kadar kullanmayı ve ekimden sonra da xpecia'yı  6-12 ay arası kullanmayı düşünüyorum.Daha ucuz diye işinin fazla ehli olmayan ''diğer ekip'' adı altındaki bahsettiğin kişilere ektirmemeni tavsiye ederim.Örneğin Sibel Ulusan'ın bu forumda bir kişiye vertex için ben ekesem çıkar dediği ve verteks sonucundan pek de memnun değildi.Bir başka merkezin 15 bin tl ye de sağlayacağı sonuç için 27-28 bin tl vermek pek de mantıklı değil.Üstelik ekim verteks bölgesi ve en ufak bir tatminkar olamayan sonuçlarda,  vertex ekimlerinde başarı oranı düşük  deyip işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar

Grandealtay

• Full Member
« Yanıtla #17 : 12 Nisan 2021, 13:39:29 »
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Yıl sonuna kadar takviye edici ilaç + şampuan kullanarak durumu takip edeceğim. Pek bir gelişme sağlayamazsam tekrardan ekime yöneleeceğim.
  • Ekim Tarihi: 15.02.2022
  • Ekim Merkezi ismi Ahmet Tosun - The Hair Clinic
  • Greft Miktarı 6000
  • Yaşınız 29
  • Medikal Tedavi Proscar Finasteride günde 1/4, Nature's Bounty Biotin 5000

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 14 Nisan 2021, 00:37:26 »
 tepeye minoxidil gerekir.finasterid minoxidil biotin dermoller deneyebilirsin genede ekime ihtiyacın olabilir
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Grandealtay

• Full Member
« Yanıtla #19 : 19 Ocak 2022, 17:11:11 »
Merhabalar,

Geçen mart-nisan burada aylarında kelliğim için çözüm arıyordum.
Bir kaç tane saç ekimciyle whatsapp üzerinden, Sibel Ulusan ile de yüzyüze görüşmüştüm.
Sonuç olarak buradaki arkadaşların tavsiyesiyle ve Sahin Çelik'in "yaşın daha genç" demesiyle birlikte medikal tedaviye yöneldim.

10 aylık süre zarfında kullandığım ürünler aşağıdaki gibidir.

Düzenli sayılabilecek sıklıkta alopexy t5 ve proscar kullandım.
Haftanın 5-6 günü, günde bir kez 8-10 fıs alopexy, ve 1/5 proscar tükettim.
Dermaroller 7-10 günde bir 5 dk kadar kullandım.
Son 10 aydır saçlarımı prozinc plus dışında hiçbir şampaun ile yıkamadım.

Bu süreçte saçlarımda daha fazla açılma olmadı. Ancak saçlarımı da geri kazanamadım.
Onu bırak, saçlarda bir hacimlenme dahi söz konusu değil.

Günümüze geldiğimizde ise, medikal tedavide başarı sağlayamadığımı düşündüğüm için tekrardan saç ekimine yöneldim.

Bu bağlamda önümde 2 seçenek mevcut;

1- Şahin Çelik :
Leonidas arkadaşımıza çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdiği için kenidisine yönelmeyi düşünüyorum.
Burada sorun, Şahin Bey'in Ankara'da, benim ise İzmir'de ikamet etmem.
Kendisinde karar verirsem Ankara'da pansiyon ayarlamam gerekecek.
Geçen sene 9K'dan yaptıramadık bu sene 13K olmuş  :'(

2- Zafer Ulusan
Sibel Hanım'a param yetmeyeceği için onu zaten konuşmuyorum.
Zafer Bey'in Ahmet123 ve Keleşş isimli kullanıcılara yaptığı operasyon gerçekten tatmin ediciydi ancak bu kişilerin öncelikli bölgesi vertex değildi.
Kendisinin vertex saç ekiminde nasıl olduğuna dair bir done elimde yok.
Ayrıca 10bin TL olan ücreti de 1000 € olarak güncellemişler. bu da günümüz döviz kurunda 15bin TL civarı bir para yapıyor.

Bu bağlamda İzmir'de yaptırmak daha kolayıma gelse de, biraz daha çile çekerim hem daha uygun hem daha güvendiğim Şahin Bey ile yola devam etmeyi düşünüyorum.

SON KISIM
Asıl sorun vertex bölgesinde olmakla beraber, ön ve üst bölgelerinin de ekime ihtiyaç duyduğunun farkındayım.
Kaç greft alınır bir fikrim yok (Şahin bey tek seansta 4000 greftten fazla ekmem demişti)
1- Arkadan başlayıp ön tarafa doğru ekim yaptırmayı düşünüyorum, sizce de doğru mu?
2- Bu, tek seferde çözülebilecek bir açıklık mı?
3- Planlama aşamasında öne kaç greft, arkaya kaç greft ekilmeli? 3000 vertex 1000 öne tarzı bir plan uygun mudur?

Şimdiden teşekkürler.

• Greft Miktarı 6000
  • Yaşınız 29

Grandealtay

• Full Member
« Yanıtla #20 : 19 Ocak 2022, 17:12:48 »
diğer resimler
  • Greft Miktarı 6000
  • Yaşınız 29

Grandealtay

• Full Member
« Yanıtla #21 : 19 Ocak 2022, 17:13:31 »
son resim bu da
  • Greft Miktarı 6000
  • Yaşınız 29

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 19 Ocak 2022, 23:33:33 »
 1_en mantıklı ekim onden geriye doğru seyrelen ekimdir
 2_2 ye bolmek daha garanti ama ben sabırsızım tek seferde isterdim
 3_1500 tepeye kadar olan alana tepeyede 3500 olsa daha iyi olur
 tabi genetik dokulme bir omur devam edicek donorde sınırlı bunu uunutmamak lazım.tepeye one gore 2 kat fazla greft gerekir .doğal doneri yakalamak için daha fazla greft gidiyor .minoxidil basla bırak daha çok dokebilir.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Grandealtay

• Full Member
« Yanıtla #23 : 20 Ocak 2022, 11:08:53 »
Merhaba, yorumunuz için teşekkürler.

2.ekimi yaptırmayacağımdan eminim. İlkinde ne kadar olursa artık. Bu mantıkla max greft düşüebilir miyim?

Ayrıca arkadaşlar, donör bölgesi 4-5 bin greft vermeye müsait mi? Finasterid ve minoxidil kullanıyorum, 2 kutu xpecia tükettim burdan tavsiye üzerine devam etmedim. Solgar biotin hiç denemedim başlasam iyi olur mu?
  • Greft Miktarı 6000
  • Yaşınız 29

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 20 Ocak 2022, 11:34:00 »
 2 ye bolmek daha sağlıklı derler ama kimi merkez tek seferdede yapıyor.donor guzel ilk gun on 2.gun tepeyi ekerler 6000 alırlar tek sferde yaptıcam diyorlar.donor guzel.biotin dermollerde ekle ekimden sonra minoxidili belli sure kes dicekler zaten sonra gene baslarsın.

Grandealtay

• Full Member
« Yanıtla #25 : 20 Ocak 2022, 16:23:11 »
Teşekkür ederim.

• Greft Miktarı 6000
  • Yaşınız 29

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 20 Ocak 2022, 19:13:00 »
Hocam saç dökülme şeklimiz bence baya benziyor , Şahin hocada ektirmeyi düşünüyorsanız eğer planlamayı kendisine bırakmanızı öneririm.
Tepe daha önemli deseniz de sizin öndeki açıklığınız minimum 2 bin kök yiyecektir.
Benim ilk ekimimde sizinki gibi saçım vardı ön hattımda , ama 2-2.500 kök civarı ön kısma gitti ilk ekimde , anca 1500 civarı kök ekildi tepeye o da aşağılara inmeden.
Eğer iyi bir sonuç alıp saç defterini tamamen kapatmak istiyorsanız Bence en doğrusu 2 ekim planlayın, biliyorum hem çok uzun bir süreç hem de cok yorucu. Ben de ektirmeden önce tek ekimde halletmek istiyodum. Ama insan yapınca tam yapmak istiyor. Ektirdikten ve saçlar çıktıktan sonra keşke tamamen kapatsaydım diyebilirsiniz. Bu yüzden en sağlıklı planlamanın bu olduğunu düşünüyorum sizin için.

Grandealtay

• Full Member
« Yanıtla #27 : 20 Ocak 2022, 21:30:38 »
Leonidas çok teşekkür ederim.

Şahin Bey ile tekrar iletişime geçtim, kendisi saçların güçlendiği için ekime uygun olduğumu söyledi, 4000-4200 greft ekim olur dedi. Bu sayı da bu kafayı kapatmak için yetersiz. Daha fazla greft'in zararı mi oluyor bilmiyorum. Bi 5bin alır diye düşünüyordum. Bizim hayaller yine yalan oldu.
  • Greft Miktarı 6000
  • Yaşınız 29

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 20 Ocak 2022, 21:59:35 »
  kafandaki cılızlar güçlense 4000de yeter ama onlar zayıf

Grandealtay

• Full Member
« Yanıtla #29 : 20 Ocak 2022, 22:15:43 »
Abi onları nasıl güçlendircez bilmiyorum ya. Finasteride kullanıyorum, minoxidil kullanıyorum, dermaroller kullanıyorum. şimdi Solgar biotin'e de başlıyorum. Şunlar tüy formundan saç formuna geçemedi 10 ayda.

Dermaroller çok sert mi bastırmak gerekiyor acaba ? Bastırıyorum ama çok zorlamıyorum
  • Greft Miktarı 6000
  • Yaşınız 29

Facebook Twitter Instagram