Birşey daha eklemek istiyorum.Sokağa çıkıp insanları incelediğinizde artık gerçekten mutlu insan sayısı çok az.Artık o kadar bıkmışlar ve usanmışlar ki hayatlarından ne olucaksa olsun kafasınlar.Yüzleri asık, mutsuz, kaygılı, stresli, sinirli...Olay çıkarmaya müsait tipler.Sanki en ufak birşeyde laf dalaşına girecek gibisin.Ülkenin ekonomik durumu ortada, geçim sıkıntısıda var.Ruh sağlıkları çökmüş.Aile içide huzur yoktur.İşte bu tiplerden herşey beklenir.Diğer gelişmiş ülkelerde bu tür vakaların daha az görülmesinde bir etken.Adamlar bizden rahat hayatları.Bir başka nedenide cinsellik.Bizdeki örf, adet ve dini meseleler yüzünden cinselliği rahatça yaşayamayan bir ton insan var.Yurt dışındakiler için sıkıntı olmuyor.Çünkü hem oradaki kadınların kriterleri bizdeki kadar değil hemde geniş mezhep oldukları için bu tür şeylerde rahatlar.Bizim kadar uğraş çaba sarf etmiyorlar.Ayrıca kıskançlıkta orada daha az.Genelde bu tür olaylar ya aldatma yada kıskançlıkla alakalı oluyor.Ellini sallasan ellisi orda.Bizde biri aldatsa erkek gururuna yediremiyor.Çünkü eskiden gelen bizde bir erkeklik havası varya hah işte o gazla yediremiyor.Son olarakta tv programlarına değinelim.Yıllardır ülkemizdeki dizilere şöyle bir göz atın hepsi nerdeyse birebir kopyası.Kız korunmaya muhtaç rolünde, zengin iş adamı, aldatma, entrika, kim kimin sevgilisi belli olmayan diziler topluluğu.Bunun birde yıllardır süren mafya tarzı olanlarıda var.Allah aşkına şu dizileri izleyipte etkilenmemelerini nasıl bekliyorsunuz? Ben çok iyi hatırlıyorum okulda kurtlar vadisini yaşayan çocuklar vardı ya.Şimdide genç kızlar
ve erkekler bunlarlar büyüyor.Gidin bir seferin kızı, zümrüdüanka, baraj, sadakatsiz artık ne varsa murat sonerin incelemelerine bakın anlarsınız durumu.Zaten zorba yakışıklı oğlan masum güzel kız aşkı çok tutuyor.Genç diyorki ha demekki kızlar zorbalıktan, maçoluktan, kötü davranmadan hoşlanıyor.Zihnine yazılıyor.Herneyse diyeceklerim bunlar.Yani kısaca aslında dünya dahada çirkinleşiyor.Bu tür olaylar çoğalıyor.Sebep bunlar veya bir başkası.İşin özü şu ki hiçbirşey eskisi kadar sakin değil.Gitgide insanlar kötüleşiyor.Buna herşey sebep olmuş olabilir.