Merhaba arkadaşlar,
Ocak-Şubat 2021'e planladığım ve ertelemek zorunda kaldığım saç ekimini nihayet 05.03.2021 tarihinde gerçekleştirdim.
Saç planlaması daha önce hemen hemen aşağıdaki linkte belirttiğim plana uygun yapıldı:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=19587.0* 05.03.2021 Istanbulda sabah 06.45'de evden alındım. 07.25'de Koç Üni Hastanesi'ne vardım.
* Kan ve alerji testlerinden sonra, Serkan Bey ön çizgiyi çizdi.
* Lokal anestezi ve sedasyon sonrasi, Ömer Bey'in ekibi (Nisa Hanim, Elif Hanim ve adlarini hatirlayamadigim tum ekip calisanlara tesekkurler) donör bölgeden gretleri almaya başladılar. Hem ense bölgesinden hem de çene altı sakaldan toplam 4800 greft alındı.
* Ön bölgeye FUE, arka bölge ve şakaklara DHI tekniği uygulandı.
* Sabah 08:00 civari baslayan operasyon öğleden sonra 15:30 gibi bitti.
* Operasyon sirasinda sedasyon ve anestezi etkisiyle acı hissetmedim ve zaman hızlı geçti, arada uyukladim.
* Operasyon sonrasi yemek yedikten sonra ve eve biraktilar.
* 06.03.2021 Cumartesi (ertesi gün) öğlen Şişli'deki kliniğe gittim, pansuman çıkarıldı, sonra 15 dk saç lazeri uygulandi. Operasyon günü gerekli ilaclar (odem sokucu, antibiyotik, agri kesici, mide koruyucu .), uyumak icin seyajat yastigi, dikkat edilecek hususlar ile ilgili broşür verilmişti, Cumartesi de yikama sampuani ve losyon, ozon yagi, sac tedavisi icin onerilen destek ilaclari ile ilgili bilgi broşuru verildi, eve döndüm.
* 08.03.2021 ekim sonrasi 3.gün yikama (ilk yikama) için -bir yanlislik olmamasi icin- yine Şisli'de kliniğe gidecegim. Sonrasinda gunluk yikamalari kendim yapacagim.
* 6 ay sonra duruma göre 2. Ekimi de düşünüyorum (tepeyi kapatmak icin).
* Gelismeleri ve fotolari burda paylasacagim, yorumlariniz, katkilariniz icin simdiden tesekkurler.
* Forumdaki paylasimlara dayanarak karar vermistim, simdiden ekim oncesi, gunu ve sonrasinda Serkan beyin ekibinin cok profesyonel oldugunu bizzat gozlemledigimi söyleyebilirim, dogru karar verdigimi dusunuyorum, umarim ekim sonuclari da ilerleyen aylarda ortaya ciktiginda sorun yasamam.
* Bu surecte kisa surede karar vermemde yardimci olan bu foruma ve katkida bulunan arkadaslara da cok tesekkur ediyorum.
Fotolar sonraki gonderilerde eklenecektir.