Herkese Merhabalar; 3 Yıl önce saç ekimine karar verip bir ekim merkezi ile yüz yüze görüştükten sonra tamamen rafa kaldırdığım saç ekimi fikri bu platformda takip ettiğim paylaşımlar sayesinde tekrar gündeme geldi ve yine bu forum sayesinde duyduğum ASMED de karar kıldım. Öncelikle bu forumu kurarak bilgilendirici bir tartışma ortamı sağlayan, karar sürecimde sorularıma verdiği açıklayıcı cevaplarla yardımcı olan Hintell ve paylaşımlarıyla bu sürece destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
RANDEVÜ ve PLANLAMA:İlk randevumu Kasım ayında Bilge hanımla irtibata geçerek (Kendisi çok ilgili, pozitif ve sizi doğru bir şekilde yönlendiren tüm süreçte yanınızda olan, gerekli donanıma sahip bir arkadaşımız )21-22 Ocak tarihinde 2 gün şeklinde oluşturduk. 20 Ocakta klinikte yapılan kontrolde Covid test sonucumun pozitif olduğunu öğrendim. Bir şok yaşayarak Ankara’ya geri döndüm.(iyi ki Asmed
) Ağır seyreden bir Covid sürecinden sonra Bilge hanımla tekrar bir randevu planlaması oluşturduk. Ekim öncesi gün(24 Şubat) Koray hoca ile konsültasyon gerçekleşti. Randevuda 5000 civarı planlanan ekimi istersem 5500 e kadar çıkarabileceğini söyledi. Saç çizgimi diğer arkadaşlarında fikirlerini alarak belirlediler.
OPERASYON:Ekim Tarihi: 25-26 Şubat 2021
Donör Kapasitesi : 8.000 civarı
Toplam Greft: 5526
Folikül /Greft ortalama: 1,80
Saç Kalınlığı : 0,58
Ekim Alanı : 180 cm2
Telojen : %9 civarı
İlk gün 3.000greft ön bölgeye 2. Gün 2500 greft tepe ve vertex sıklaştırma yapıldı. Planlamayı ve Kanal açma işlemini Koray hoca yaptı. Greft Çıkarımı ve Yerleştirme işlemini Yasemin Hanım ve ekibi (Kendisi inanılmaz tecrübeli , hoş sohbet ve hasta psikolojisinden anlayan bir profesyonel, sorunsuz 2 ekim günü geçirdim sayesinde) Gizem ve Selin Hanım desteği ile yaptılar. Dilek hanım da en son bi 100 greft yerleştirme işlemi yaparak bitirdiler.
Finas kesinlikle kullanmayı düşünmüyordum. Ancak hem Koray hoca’nın tavsiyesi hem de düşük çıkan folikül ortalamam ve dökülmeye meyilli saçlarımın fazla olması sebebiyle başladım. Bi yan etki görene kadar kullanacağım.
ASMED :Forumda daha önce arkadaşlar yeterince ASMED i anlattılar. ASMED Dünyanın en iyi Saç Ekim Kliniklerinden biri.
Sadece Saç Ekimi yapan, 120-130 kişinin istihdam edildiği , Hijyenin üst düzeyde tutulduğu, Teknolojiden, Matematikten maksimum faydalanan, Sanatsal bir yaklaşımla tüm detayların düşünüldüğü, eleştiri yapamadığım tıkır tıkır işleyen bi organizasyon. Umarım 1 yıl sonrada aynı duygularda olurum
Ama beni en çok etkileyen, tüm muhatap olduğunuz çalışanların mutlu görünmesi ve size değer verdiğini hissettirmesi oldu.
Eğer ASMED de ekim yaptıracaksanız kesinlikle kendi süitinde kalmanızı öneririm. Mesela 2. Gece ateşim çıktı 5 dakikaya hemşire hanım yanımda idi. 3 gece konakladım çok kaliteli ve rahat. Ayrıca Yemekleri de şahane …
Tüm saç sorunu yaşayan arkadaşların arzu ettiği saçlara kavuşması dileğiyle...
Süreci elimden geldiği kadar sizlerle paylaşmaya çalışacağım.Operasyon öncesi ve sonrası fotolar;