Merhaba arkadaslar, gecen hafta Asuman Hairtransplant, Emsey hastenesinde sac ekimimi yaptirdim ve deneyimi ve gelisimi burda paylasmak istiyorum.
Asuman hanimi secme nedenim, birkac haftadir bu forumda yaptigim incelemelerden sonra, yaptim ve suan icin bu secimimden gayet memnunum. Onun icin burada gelismlerini ve diger yararli bilgileri yazan tum arkadaslara cok tesekkur ederim.
Ekimden once: ilk iletisim once email, daha sonra whatsapp uzeri gecti. Fotograflari degerlindirkten sonra, Asuman hanimla 3500 greft civarinda on cizgi ve vertex bolgesine bir ekim yapmaya karar verdik ve tarih ayarlandi
Ekim gunu: Asuman hanim ve ekibi beni gercekten cok guzel karsiladi. Asuman hanim fotograflarda fazla belli olmayan, donor bolgemim baya ince ve zayif oldugunu soyledi ve daha az greft alinarak daha iyi bir ekim yapabilecigini tavfsiye etti. Kendisi benim buyuk ihtimalle uzun suredir demir ve B12 eksikligim olabildigini soyledi ve geri dondugumde kan degerlerimi arastirmami istedi. Kendimde saten bunun farkindaydim ve daha once B12 eksikligi oldugumu biliyordum ama malesef uzerine hic gitmedim. Asuman hanim ileri donemde kulanacagim takviyeler kendi sacimin guclenmesine ve bir ikinci ekim icin daha iyi donor ortaya cikacagini inandigini soyledi ve suan icin sadece on bolgeye ekim yapmaya karar verdik. On cizgi tasarimi detayli bir sekilde, beni tatmin ettikden sonra belirlendi
Ekim sirasi: Asuman hanim kok aliminin ve ekim asamasinin buyuk bir kisminda kendisi vardi. Kanal acimini zaten kendisi yapiyor. Ama ekibin yaptigi islemlerdende cok memnum kaldim, gercekten cok iyi ve guler yuzlu bir ekip var. Operasyon 9.30 civari basladi, oglen yemek molasiyla, 17.00 civari bitti. Ekim sirasinda kendimi iyi hissetim, herhangi bir sorun yasamadim.
Ertesi gun sac yikama yapildi ve surecin bundan sonrasi onemli olan konulari konustuk. Iki gun daha Istanbulda hotelde kaldiktan sonra tekrar eve dondum.
Ilk 4 gun siskinlikler vardi alnimda ama daha sonra gecti ve baska bir sorun yasamadim bugune kadar cok sukur