Hocam kusura bakma da kimse kafasına biber sürüp saç dökülmesini yavaşlatamaz. Hem para kaybı hem de acı çekiyorsun. Üstelik zaman da kaybediyorsun. Asıl bu umut tacirliğidir. Bu verdiğim örnek, genele yayabilirsin. Sadece bu örnek üzerinden savunma yapma yani. Ya da uygun şampuan ararken yüzlerce lira harcamak da etkili bir yöntem değildir. Şampuanın içindeki kimyasal kimseyi saçsız bırakamaz. Şampuanın içindeki kimyasal, saçını korumak için tedbir almadığın her andan daha tehlikeli değil.
Aslında iyi niyetli olduğunu biliyorum ama canına tak etmiş bu sıralar bu durum. İnsanları bırak bu şekilde yaparak umit heves kırıyorsun. Oral minoxidil kılavuzunda herkese umut vermişken bu yaptığın tamamen kötü bir şey.
Ha yani çözüm sadece fda onaylı iki ilaçta öylemi? Mesela saça biber sürmeyi uzun süre kullandınmı? Siz sadece bilimin çözümünümü uygularsınız? Alternatif tedaviden haberiniz yokmu? Bir biberin size maliyeti en fazla ne kadar olabilir? Dediklerinizin işe yaracağının garantisi varmı ki? Başka öneriler sunmak hatta sizin tedavinin işe yaramadığı yerde uygulamak umut tacirliğimi? Savunmamı genele vurabilirsin.Biber veya başka birşey.
Uygun şampuandan kasıt saça zarar vermemesi.Yüzlerce lira vermesi kişinin kendi elinde.Kimyasallar hakkında bilginizin benim kadar olduğunu sanmadığımdan isterseniz saça verdiği zararlardan konuşmayalım.
Ben kişisel bir yorum yaptım.Amacım umut kırmak değil.Eğer psikolojiniz etkileniyorsa olumlu konulara gidebilirsiniz.Oral minoxilin klavuzu başarılı.Ancak önerileri tehlikeli.İnsan sağlı basit bir mekanizma değil.Bunun sorumluluğunu alabiliyormu peki? Bir genç bu arkadaşı dediklerini yapsa olaki başına birşey geldi.Ya işte sadece tavsiye verdim mi diycek? Saç dökülmesinde bilimsel verilerden yararlanmış ama bunların kesin şu sebepten dolayı gerçekleştiğinin kanıtı yok.