Gönderen Konu: Her tedavi gereksiz  (Okunma sayısı 4772 defa)

Virtüöz

• Hero Member
Ynt: Her tedavi gereksiz
« Yanıtla #45 : 04 Mart 2021, 12:53:38 »
250 gr degil fakat her insan aynaya baktiginda kendini begenmek ister. Ve ayrica sac insana bir kisilik, tarz veriyor. Ben rockerimmi demek istiyorsun uzat sacini.. vs gibi.

Bazi insanlar hic takmiyor saci ya adam kellesiyor kazitiyor geciyor.

Zaten kizlarin coguda saci pek onemsemiyor. Bazi kizlar var mesela kel erkekleri kesin olarak reddeder ama soyle dusun kilolu erkekkeri, kisa, celimsiz direk reddedecek kizda var.

Hocam haklılığınız var elbet.Zaten bunu inkarda etmiyorum.Fakat herşeyi çevredekiler için yapmak kendimizi şartlamak yorulmaktan öteye gitmiyor.Kabullenmek lazım bazen.Mesela tedavilerde her kişide işlemiyor.Ama napıyor yüzlerce para döküyor onu bunu deniyor.Desenizki gerçek bir tedavi var.Saçını iyi edicek.Fakat çok uzun süre kullanman gerek.Yan etkiside yok.Kullanın derim.Fakat şuan ki tedaviler süreci uzatmakla yetiniyor.Bazısında ters tepiyor bazısı kullandığı halde geriliyor.Bende diyorum ki genetiğiniz kodluysa zaten dökülme evresine müdahale pek edemiyorsunuz.Atıyorum genetiği kimden miras aldıysanız bakın o kişide aynı şekilde ilerlemiştir.Bunu tersine çevirecek bir tedavi olduğunu sanmıyorum.Zaten dökülmeye başladıysa her halükarda dökülmeyenden geridesin.Aradaki farkı kapatamıycan ki.Ekime kadar idare edilmesini anlarım da 10 sene bu zulme değermi? Yan etki elbetki görüceksin.Birçok kişi bırakıyor.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #46 : 04 Mart 2021, 12:55:43 »
Hocam haklılığınız var elbet.Zaten bunu inkarda etmiyorum.Fakat herşeyi çevredekiler için yapmak kendimizi şartlamak yorulmaktan öteye gitmiyor.Kabullenmek lazım bazen.Mesela tedavilerde her kişide işlemiyor.Ama napıyor yüzlerce para döküyor onu bunu deniyor.Desenizki gerçek bir tedavi var.Saçını iyi edicek.Fakat çok uzun süre kullanman gerek.Yan etkiside yok.Kullanın derim.Fakat şuan ki tedaviler süreci uzatmakla yetiniyor.Bazısında ters tepiyor bazısı kullandığı halde geriliyor.Bende diyorum ki genetiğiniz kodluysa zaten dökülme evresine müdahale pek edemiyorsunuz.Atıyorum genetiği kimden miras aldıysanız bakın o kişide aynı şekilde ilerlemiştir.Bunu tersine çevirecek bir tedavi olduğunu sanmıyorum.Zaten dökülmeye başladıysa her halükarda dökülmeyenden geridesin.Aradaki farkı kapatamıycan ki.Ekime kadar idare edilmesini anlarım da 10 sene bu zulme değermi? Yan etki elbetki görüceksin.Birçok kişi bırakıyor.

insanların cesaretini kırmaktan başka bir şey yapmıyorsun çok kötü birisin

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #47 : 04 Mart 2021, 13:27:49 »
insanların cesaretini kırmaktan başka bir şey yapmıyorsun çok kötü birisin

Benmi? Bunu bana diyorsun birde? O kadar araştıran alternatif çözüm üreten bitkiselliğe boğulmuş birine bu denirmi? Forumda insanlara olabildiğince yardımcı olmaya çalıştım.Ancak bazı gerçeklerde bilinsin.Umut tacirliği yapmıyoruz.Herkes fin-minox derken ben başka şeyler araştırıp getiriyordum.Yan etkisi daha az kaynak varmı bakıyordum.Ben bu sözü hak ettiğimi sanmıyorum.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #48 : 04 Mart 2021, 13:35:33 »
 sallayın tartısmaları saça yoğunlaşmak daha mantıklı
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #49 : 04 Mart 2021, 13:35:39 »
Benmi? Bunu bana diyorsun birde? O kadar araştıran alternatif çözüm üreten bitkiselliğe boğulmuş birine bu denirmi? Forumda insanlara olabildiğince yardımcı olmaya çalıştım.Ancak bazı gerçeklerde bilinsin.Umut tacirliği yapmıyoruz.Herkes fin-minox derken ben başka şeyler araştırıp getiriyordum.Yan etkisi daha az kaynak varmı bakıyordum.Ben bu sözü hak ettiğimi sanmıyorum.

Hocam kusura bakma da kimse kafasına biber sürüp saç dökülmesini yavaşlatamaz. Hem para kaybı hem de acı çekiyorsun. Üstelik zaman da kaybediyorsun. Asıl bu umut tacirliğidir. Bu verdiğim örnek, genele yayabilirsin. Sadece bu örnek üzerinden savunma yapma yani.  Ya da uygun şampuan ararken yüzlerce lira harcamak da etkili bir yöntem değildir. Şampuanın içindeki kimyasal kimseyi saçsız bırakamaz. Şampuanın içindeki kimyasal, saçını korumak için tedbir almadığın her andan daha tehlikeli değil.

Aslında iyi niyetli olduğunu biliyorum ama canına tak etmiş bu sıralar bu durum. İnsanları bırak bu şekilde yaparak umit heves kırıyorsun. Oral minoxidil kılavuzunda herkese umut vermişken bu yaptığın tamamen kötü bir şey.
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

İnceTellii

• Sr. Member
« Yanıtla #50 : 04 Mart 2021, 13:46:04 »
Hocam kusura bakma da kimse kafasına biber sürüp saç dökülmesini yavaşlatamaz. Hem para kaybı hem de acı çekiyorsun. Üstelik zaman da kaybediyorsun. Asıl bu umut tacirliğidir. Bu verdiğim örnek, genele yayabilirsin. Sadece bu örnek üzerinden savunma yapma yani.  Ya da uygun şampuan ararken yüzlerce lira harcamak da etkili bir yöntem değildir. Şampuanın içindeki kimyasal kimseyi saçsız bırakamaz. Şampuanın içindeki kimyasal, saçını korumak için tedbir almadığın her andan daha tehlikeli değil.

Aslında iyi niyetli olduğunu biliyorum ama canına tak etmiş bu sıralar bu durum. İnsanları bırak bu şekilde yaparak umit heves kırıyorsun. Oral minoxidil kılavuzunda herkese umut vermişken bu yaptığın tamamen kötü bir şey.

Sana sonuna kadar katılıyorum nedeni belli çözümü belli isteyen çözer istemeyen çözmez sallar bu tartışmayı fazla uzatma anlamı yok bence sonuçta hayata herkes 1 kere geliyor izleyeceği yol herkesın kendi kararı burda gelip 250gr için yakıştırması çok yanlış gerçekten
Tedavi
Dutasteride
Omega3 günde 2
Dermaroller şakaklara 0.25 2 günde 1
Magnezyum takviyesi
Dermastamp 1.5mm haftada 1
Hint yağı 1 çay kaşığı hergün

Jeu

• Hero Member
« Yanıtla #51 : 04 Mart 2021, 13:50:44 »
Aslında bende size katılıyorum, saçlarım 4 5 senedir dökülüyor hiçbir ilaç kullanmadım belki kullansam çok daha iyi durumda olurdum ama kullanılan ilaç bir prostat ilacı  dhtyi baskılıyor ve sürekli kullanma mecburiyetin var bilmiyorum  çoğu kez kullanıp kullanmamak arasında kalsamda yan etkileri kalıcı olan bi ilacı senelerce kullanmak istemedim açıkçası.   Dökülen dökülsün sonrasında da gider ekim yaptırırım tedavi uygulayacaksam da fin harici daha hafif ilaçlar kullanırım (döküleceğini biliyorum
ama ben elimden geleni yaptım demek için vicdanımı rahatlatmak için) herkesin görüşü farklı tabi.

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #52 : 04 Mart 2021, 14:14:46 »

+1

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #53 : 04 Mart 2021, 14:50:38 »

Ha yani çözüm sadece fda onaylı iki ilaçta öylemi? Mesela saça biber sürmeyi uzun süre kullandınmı? Siz sadece bilimin çözümünümü uygularsınız? Alternatif tedaviden haberiniz yokmu? Bir biberin size maliyeti en fazla ne kadar olabilir? Dediklerinizin işe yaracağının garantisi varmı ki? Başka öneriler sunmak hatta sizin tedavinin işe yaramadığı yerde uygulamak umut tacirliğimi? Savunmamı genele vurabilirsin.Biber veya başka birşey.

Uygun şampuandan kasıt saça zarar vermemesi.Yüzlerce lira vermesi kişinin kendi elinde.Kimyasallar hakkında bilginizin benim kadar olduğunu sanmadığımdan isterseniz saça verdiği zararlardan konuşmayalım.

Ben kişisel bir yorum yaptım.Amacım umut kırmak değil.Eğer psikolojiniz etkileniyorsa olumlu konulara gidebilirsiniz.Oral minoxilin klavuzu başarılı.Ancak önerileri tehlikeli.İnsan sağlı basit bir mekanizma değil.Bunun sorumluluğunu alabiliyormu peki? Bir genç bu arkadaşı dediklerini yapsa olaki başına birşey geldi.Ya işte sadece tavsiye verdim mi diycek? Saç dökülmesinde bilimsel verilerden yararlanmış ama bunların kesin şu sebepten dolayı gerçekleştiğinin kanıtı yok.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #54 : 04 Mart 2021, 14:58:22 »
Ha yani çözüm sadece fda onaylı iki ilaçta öylemi? Mesela saça biber sürmeyi uzun süre kullandınmı? Siz sadece bilimin çözümünümü uygularsınız? Alternatif tedaviden haberiniz yokmu? Bir biberin size maliyeti en fazla ne kadar olabilir? Dediklerinizin işe yaracağının garantisi varmı ki? Başka öneriler sunmak hatta sizin tedavinin işe yaramadığı yerde uygulamak umut tacirliğimi? Savunmamı genele vurabilirsin.Biber veya başka birşey.

Uygun şampuandan kasıt saça zarar vermemesi.Yüzlerce lira vermesi kişinin kendi elinde.Kimyasallar hakkında bilginizin benim kadar olduğunu sanmadığımdan isterseniz saça verdiği zararlardan konuşmayalım.

Ben kişisel bir yorum yaptım.Amacım umut kırmak değil.Eğer psikolojiniz etkileniyorsa olumlu konulara gidebilirsiniz.Oral minoxilin klavuzu başarılı.Ancak önerileri tehlikeli.İnsan sağlı basit bir mekanizma değil.Bunun sorumluluğunu alabiliyormu peki? Bir genç bu arkadaşı dediklerini yapsa olaki başına birşey geldi.Ya işte sadece tavsiye verdim mi diycek? Saç dökülmesinde bilimsel verilerden yararlanmış ama bunların kesin şu sebepten dolayı gerçekleştiğinin kanıtı yok.

İmzamı okursan alternatif tedaviler bulunduğunu görebilirsin. Şampuanlar hakkında senin kadar bilgim yok. Bu yüzden bu konu hakkında seninle tartışmayacam. İşaretlediğim kısma gelirsek de Saç dökülmesinin hücresel boyutunu, genel şemasını, vücudun inflamasyona verdiği yanıtı, her vitaminin mineralin vücutta ne işe yarayacağını veya enzimlerin çalışma prensibini benim kadar iyi bilmediğinden bu konudan konuşmayalım istersen.
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #55 : 04 Mart 2021, 15:17:49 »
İmzamı okursan alternatif tedaviler bulunduğunu görebilirsin. Şampuanlar hakkında senin kadar bilgim yok. Bu yüzden bu konu hakkında seninle tartışmayacam. İşaretlediğim kısma gelirsek de Saç dökülmesinin hücresel boyutunu, genel şemasını, vücudun inflamasyona verdiği yanıtı, her vitaminin mineralin vücutta ne işe yarayacağını veya enzimlerin çalışma prensibini benim kadar iyi bilmediğinden bu konudan konuşmayalım istersen.

Ama malesef ki tüm bunları bilmek sonucu değiştirmiyor.Çünkü hala çözüm bulunamadı.Bu yüzden tartışmalık durumda yok.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Kant

• Sr. Member
« Yanıtla #56 : 04 Mart 2021, 17:05:34 »
Arkadaslar su finansterid proscar denilen ilacın TR de abartıldığını düşünüyorum hiçbir yanetki görmedim doktor tavsiyesine göre 25 yaş üstü için idealmiş denenebilir insanları korkutmayın o kadar yanetki görende bıraksın yani
AI GEM

İnceTellii

• Sr. Member
« Yanıtla #57 : 04 Mart 2021, 17:08:48 »
Ama malesef ki tüm bunları bilmek sonucu değiştirmiyor.Çünkü hala çözüm bulunamadı.Bu yüzden tartışmalık durumda yok.

Sen bazı şeyleri kafada bitirmişsin amerika başkanı joe biden e bir bak istersen adam 40 yaşında nasılmış şimdi nasıl bu adam senin mantığında olsa kafasında uçak inip kalkardı şimdi ama şuan yaşına göre görüntüsü bence çok iyi
Tedavi
Dutasteride
Omega3 günde 2
Dermaroller şakaklara 0.25 2 günde 1
Magnezyum takviyesi
Dermastamp 1.5mm haftada 1
Hint yağı 1 çay kaşığı hergün

LOTR

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #58 : 04 Mart 2021, 18:50:14 »
Virtüöz bence senin saçına ekim lazım zaten. Desteklerle kaybolan ön bölgeden nasıl saç çıkartılır ki?
Şampuanlara falan ise boşuna bu kadar kafayı takıyosun. Ben Paraben'e bakıyorum yoksa alırım. Prozinc Plus kullanıyorum
« Son Düzenleme: 04 Mart 2021, 19:00:04 Gönderen: LOTR »

rodok

• Full Member
« Yanıtla #59 : 04 Mart 2021, 20:15:16 »
Şimdi bunu dedim diye linçlencem ama öyle.Hepsi geçici çözümler.Saçlarınız dökülmeye kodlanmış.Sadece durumu yavaşlatırsınız.Fakat er yada geç tedaviye ara verdiğinizde dökülür.Kısaca sizler sadece saçı kafada olabildiğince tutmaya çalışıyorsunuz.İyide yine dökülüyor? Demekki tutulmuyorda.Ha 25te kelsiniz ha 35de.Milletin tepkisinden ve ilgisinden çekinerek birşeyler deniyorsunuz.Buda kendinizi bilhassa karşıdakini kandırmadan ibaret.Kabullenmekle probleminiz varsa önce bunu aşın.Tabiki kimse karşıdakine ben aslında genetik dökülme yaşıyorum kel kalıcam demez.Kast ettiğim bu değil.Mesele başkaları için var gücünüzle çabalamanız.Ne için? İltifat alabilmek ve insanlardan laf gelmesin diye.Boşverin dünyanın sonu değil.Saç ektirecekler önceden kuvvetlendirebilirde yok ben illa gidenleri geri getircem demek boşa uğraş.

Hocam bunları söylüyorsan neden tedavi uyguluyorsun? İmzanda xpecia kullandığın yazıyor hadi onu geçtim doğal tedavilere kafayı takmışsın onlar kalıcı mı? Sen kaybettiğin saçları geri getirmeye çalışmadın mı bunun saç ekiminden farkı ne tam olarak? Kimsenin tedavisi kalıcı değil saçların dökülmeye kodlanmış demişsin de o da çok göreceli bir şey. Kimisi 20 yaşında nw3 olur kimisi 50 yaşında. Zaten saçın kalıcı olması ne demek ki sen sonsuza kadar yaşamayacaksın eğer 25te başlayıp 35’e kadar koruyabiiyosan 10 yıl saçlı yaşamış olacaksın bu senin için önemsiz bir şeyse neden tedaviye ihtiyaç duyuyorsun veya bu tedaviyi uygulayanların moralini bozuyorsun. Buradaki insanların bunları başkaları için yaptığını düşünmüyorum, pandemi döneminde kimseye gözükmesen bile saçlarının geriye gitmesi moralini bozmaz mıydı? Öyle olmasa bile rastgele birinin açtığı bir konuyla kimsenin kendiyle barışık hale geleceğini sanmıyorum

Facebook Twitter Instagram