Saç Ekimi Sonuçları
Dostum norwood 6-7 lerin finasterid kullanmasınin bence pek bir manası yok.. zaten ekilen saçlar dokulmeyeceginden onceden kalan saçımizda yok haliyle finans kullanmak yerine takviye ve biotin ister uzun süreli ister aralıklı uzun süreli bana daha mantıklı geliyor.. hem saça hem vücuda yararlı takviye ve biotin.. zaten saç ektirerek para zaman acı zorlu bir sürece razı olduk.. birde ileride vereceği yan etkiyi göze almak mantıklı değil.. finans ve benzeri seylere vereceğim uzun vade para ve sağlık yerine revize ekim yaptırmak daha mantıklı (son düşüncem uzun vade saçını korumak için uğraşanlara) bu ilaçlar bıraktığında mutlaka dönguye giriyor..bile bile ladese girmek mantıklı değil..kendi dusuncemdir..
Bende seneler önce proscar kullandım ama fazla bir faydasını görmedim ve sonradan bıraktım. @Erkan: Xpecia üzerine bir bilgin varmı? Anladığım kadarıyla biotin gibi bir bitkisel ilaçmis.
Şu an için bir yan etki görmüyorum. finasterid kullanmadan da ölçmediğim için bir karşılaştırma yapamayacağım açıkcası. Biotin solgar 5000mg kullanıyorum. Finasterid sanırım maliyet olarak özellikle proscar, 5 e bölüyorsunuz. Aylık maliyet 10 ₺ gibi bir miktar. İlgili şirket bunu saç dökülmesini önleme amaçlı ticari oalara fda onayı alrak piyasaya sürdüğü için ben güveniyorum. Şu an için merak eedenlere söyleyebileceğim şu. Finasterid kullanımında belirgin ya da benim gözüme çarpan bir bir yan etki gözlemlemedim. En az 1 yıl kullanmayı düşünüyorum. Bana minoksidil gibi sıkıntılı görünmüyor.
Eyvallah dostum umarım herşey senden yana olur. Saçları bonus yapacaksın galiba kafaya koymuşsun gibi
Teşekkür ederim Erkan. Uzun süre saçımı kısa kestirdim, selfie lerden kaçındım. Kendi fotomu bile beğenmiyordum. Biraz da özgüven ile alakalı sanırım. Kimi kellikten hoşlanır kimi sevmez. Ben sevmeyen taraftayım. 9-10 sene sonra ilk defa kuaföre 3 numara deme zorunluluğunda olmamak bile büyük mutluluk.
Sevindim senin adına.. seni çok iyi anlıyorum.. hem erkek berberiyim, saç ektirenlerin o özgüven ve mutlulugunu az çok biliyorum 🙂🙂 hem norwood 6 ,inşallah eski 6 ya doğru gidiyoruz 😄
süreç olması gerektiği gibi duruyor. inş saçlar fön çekilecek kıvama gelir