Gönderen Konu: Finasterid önce dökermi ?  (Okunma sayısı 5301 defa)

Harbi Getto

• Full Member
Ynt: Finasterid önce dökermi ?
« Yanıtla #15 : 28 Eylül 2024, 20:19:24 »
Ben saç ekiminden sonra finans kullanmaya başladım 1 ayı geçti kullanalı donör bölge ve ense de şiddetli kaşıntı oluyor ve kaşınan bölgede ki saçlar dökülüyor çok fazla seyrelme oldu xpecia minox finans kullanıyorum minoxu sadece ekim bölgesine uyguluyorum umarım dökülenlerin yerine saç çıkar arka taraf çok seyrek kaldı

Minox kullanmanızı kim söyledi? Ekim yeri mi?

Kahraman32

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 28 Eylül 2024, 22:53:52 »
Minox kullanmanızı kim söyledi? Ekim yeri mi?
hayır arkadaşım aynı yerde ekim yaptırmıştı ona minox kullanmasını söylemişler bana minox kullan demediler ama arkadaşım saç çıkışını desteklemek için kullan dedi bende kullanıyorum etkisi oldu çıkışlar hızlandı saçlar kalınlaştı ama donör bölge ye her ne olduysa fazlasıyla saç dökülüyor seyreldi finans etkisi mi başka bir neden mi bilemiyorum
  • Ekim Tarihi: 02.07.2024
  • Greft Miktarı 4535
  • Yaşınız 32
  • Medikal Tedavi Kirkland Minoxidil, HairMD Clinical Hair Repair Serum, MD Plus Advanced Hair Multivitamin

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 29 Eylül 2024, 01:29:17 »
Ben finasta 5. Ayda sac ektirdim dökülmeyi sabitledim o yüzden ekime geçtim genelde 6 ay kullanımda ekim önerirler de ya bir sey diyecem gerçekten bakın herkes bir sey diyor uc ay bes altı ay bir sene falan ben şuna bağlıyorum biri kullanıyor etkisini ne zaman görüyor o zaman şu kadar zamanda etkisi olur diyor bence bu süreler kişisel deneyimler sonucunda söylemiyor ve etkisi gerçekten kişiden kişiye değişiyor
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #18 : 30 Eylül 2024, 01:01:06 »
Ben finasta 5. Ayda sac ektirdim dökülmeyi sabitledim o yüzden ekime geçtim genelde 6 ay kullanımda ekim önerirler de ya bir sey diyecem gerçekten bakın herkes bir sey diyor uc ay bes altı ay bir sene falan ben şuna bağlıyorum biri kullanıyor etkisini ne zaman görüyor o zaman şu kadar zamanda etkisi olur diyor bence bu süreler kişisel deneyimler sonucunda söylemiyor ve etkisi gerçekten kişiden kişiye değişiyor

Hocam şöyle. Saçın bekleme ve dökülme evreleri var bildiğin gibi telogen evre deniyor. Finasteride saçın telogen evresine girmesine ve dökülmesine sebep oluyor. Zayıf saçlar dahil kalın saçlarda da dökülmeler oluyor. Bu evre yaklaşık 2-4 ay arası kadar devam ediyor. O  yüzden ilac kullanımında bu aylar içerisinde dökülmeler olması hatta artması da normal. O yüzden etkisini görmek için 6 ay gibi bir süre beklemek gerekiyor. En iyi etkiyi 1 yılın sonunda görüyorsun. Tıpkı saç ekimi gibi uzun bir zaman alıyor. Ben de uzun bir süredir araştırıyorum  ilk başta konuyla ilgili hiç fikrim yoktu şimdi saç uzmanı olacağız hahaa
7 gün 1,25 Fin
1x8 %5 minoxilin+Dermaroller
Biotin, Demir(+C vit) ve D3
Ketoral Şampuan

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #19 : 30 Eylül 2024, 01:04:27 »
hayır arkadaşım aynı yerde ekim yaptırmıştı ona minox kullanmasını söylemişler bana minox kullan demediler ama arkadaşım saç çıkışını desteklemek için kullan dedi bende kullanıyorum etkisi oldu çıkışlar hızlandı saçlar kalınlaştı ama donör bölge ye her ne olduysa fazlasıyla saç dökülüyor seyreldi finans etkisi mi başka bir neden mi bilemiyorum

O dökülmeler finasın etkisidir. Bu arada minox kullanmak süreci hızlandırır hatta ekimden önce olan sağlam köklerde de saç çıkışı sağlar fakat sürekli kullanmak gerekiyor, uzun süre kullanımda daha sık saçlara sahip olabilirsin ama bırakırsan dökülür. Ekilen saçlar için geçerli değil dediğim o saçların akıbeti ne olur bilmiyorum.
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Kahraman32

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 01 Ekim 2024, 03:37:56 »
O dökülmeler finasın etkisidir. Bu arada minox kullanmak süreci hızlandırır hatta ekimden önce olan sağlam köklerde de saç çıkışı sağlar fakat sürekli kullanmak gerekiyor, uzun süre kullanımda daha sık saçlara sahip olabilirsin ama bırakırsan dökülür. Ekilen saçlar için geçerli değil dediğim o saçların akıbeti ne olur bilmiyorum.
Yani bilemiyorum devam mı etsem bıraksam mı kaşıntı ve dökülme oluyor sağ ve sol yanlar arka tarafta seyreldi
  • Greft Miktarı 4535
  • Yaşınız 32
  • Medikal Tedavi Kirkland Minoxidil, HairMD Clinical Hair Repair Serum, MD Plus Advanced Hair Multivitamin

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #21 : 01 Ekim 2024, 16:05:57 »
Yani bilemiyorum devam mı etsem bıraksam mı kaşıntı ve dökülme oluyor sağ ve sol yanlar arka tarafta seyreldi

Hocam devam edeceksen ömür boyu devam edeceksin. Şimdi senin donör bölgen önceden dökülmeyip şimdi dökülmeye başladıysa finasteride'nin etkisidir. Donör bölge dhtye duyarlıysa ekilen saçlar da dökülür ileride. Sen en iyisi ekim merkeziyle görüş sonra bir Dermatologa git ama Dermatologlar da çok ilgilenmiyor
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Kahraman32

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 01 Ekim 2024, 17:22:02 »
Hocam devam edeceksen ömür boyu devam edeceksin. Şimdi senin donör bölgen önceden dökülmeyip şimdi dökülmeye başladıysa finasteride'nin etkisidir. Donör bölge dhtye duyarlıysa ekilen saçlar da dökülür ileride. Sen en iyisi ekim merkeziyle görüş sonra bir Dermatologa git ama Dermatologlar da çok ilgilenmiyor
Anladım en iyisi devam etmek gittiği yere kadar teşekkür ederim yardımın için
  • Greft Miktarı 4535
  • Yaşınız 32

Facebook Twitter Instagram